"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שנתיים לאחר החיסול: חיזבאללה במצב קשה אך לא אנוש

"אם הוא לא היהמחוסל על ידי ישראל, הוא היה מת מעצב" – כך תאר ופיק ספא, את תחושות המועקה והדכדוך שעטפו אתמזכ"ל חיזבאללה–חסן נסראללהבעקבות מבצע הביפרים של ישראל בלבנון. ספא, גיסו של נסראללה ומהמקורבים ביותר אליו, שמילא תפקידי מפתח בארגון ובעצמו שרד ניסיון חיסול של צה"ל, סימן אתמתקפת הביפריםכנקודת המפנה במלחמה בין ישראל לחיזבאללה. היא הובילה לחיסולו של מי ששלט בדרום לבנון ובארגון הטרור השיעי במשך 40 שנה, גדעה לאיראן את זרוע הפרוקסי החזקה והחשוב ביותר שהיתה לה באזור ויצרהגלי הדף משמעותיים במזרח התיכון.

שמונה ימים, לפני שחוסל על ידי צה"ל בהתקפה האווירית הנועזת על מפקדתו התת-קרקעית ברובע הדאחייה שבביירות, הודה חסן נסראללה בנאום פומבי: "ספגנו מכה ביטחונית ואנושית גדולה וקשה, חסרת תקדים בהיסטוריה של ההתנגדות בלבנון".

האיש שהתגאה במשך עשורים בהבנתו העמוקה את "הפסיכולוגיה של החברה הישראלית", ותיאר אותה בבוז כ"רשת של קורי עכביש", כשל לחלוטין בהערכת תעוזתה ונחישותה להילחם על נפשה. ברדתו אל מעמקי השאול, הוא לקח עמו גם את תפיסתו המופרכת.

מה ישראל יכולה ללמוד ממבצע הביפרים?

  • הפתעה בסיסית של האוייב -חיזבאללה הניח באותם ימים כי כל עוד ישראל עסוקה בלחימה עצימה בעזה, היא תימנע מפתיחת חזית רחבה נוספת בצפון ותסתפק בחילופי מהלומות במסגרת מה שהוגדר אז "הגנה אקטיבית". מתקפת הביפרים הראתה שישראל לא רק שלא נרתעת מפני חזית נרחבה נוספת אלא שהיא יוזמת בעצמה את פתיחתה.
  • הפתעה מצבית ,תחבולה ותחכום -חדירתה של ישראל לשרשרת האספקה של האוייב והיכולת המבצעית-טכנולוגית שלה להפוך קוד תוכנה לפגיעה פיזית המונית ומדויקת בלוחמיו, העבירה את הלחימה מהאזור המוכר והצפוי אל מחוזות הדמיון. לא רק חיזבאללה, אלא כל גורמי הציר החל לאבד את ביטחונם בערוצי התקשורת ובאמצעים שבידיהם. המחשבה כי ישראל היתה יכולה לממש את יכולותיה כבר בימיה הראשונים של המלחמה, ולמרות זאת היא התאפקה ותיזמנה את ההתקפה לעיתוי המתאים לה, הגבירה את הפחדים והחששות מפני יכולות נוספות שמצויות בידיה ותיכף יופעלו.
  • שיבוש מוחלט של שרשרת הפיקוד והשליטה -פיצוץ אלפי המכשירים בו-זמנית שיתק באופן מיידי את היכולת של ההנהגה לתקשר עם הדרגים הלוחמים בשטח בעיצומה של הלחימה.
  • פגיעה פיזית רחבה בכוח האדם -המבצע הוציא מכלל פעולה אלפי פעילים ומפקדים בדרגים שונים, העובדה שמרביתם היו פצועים ולא מתים – חייבה את הארגון להתעסק באתגר הנוסף – טיפול רפואי בהם בשעה שמערכת הבריאות הלבנונית נמצאת בעומס חסר תקדים.
  • רציפות התקפית -מבצע הביפרים לא היה מהלומה מוגבלת, אלא תחילתה של התקפה שיטתי ורחבה על כל נכסי האירגון ומפקדיו, בחסות ההלם שהוא יצר.
  • מבוכה והתערטלות -כל מי שנפגע או הגיע לבתי החולים נחשף פומבית על כורחו כאיש חיזבאללה וסומן כחלק מרשת הטרור. בלי שהתכוון לכך הוא סייע גם בהשלמת מפת המטרות של ישראל.
  • שבירת המוראל והרוח -התיאור האותנטי ביחס לתחושותיו של נסראללה, יכול ללמד על מצב הרוח הכללי ששרר בקרב פעילי האירגון גם בדרגים שמתחתיו.

חלק מהעקרונות והמאפיינים הללו כבר אומצו על ידי ישראל בפעולותיה באיראן במסגרת מבצעי "עם כלביא" ו"שאגת הארי". עם זאת, תחרות הלמידה עם האויב לא מאפשרת להתרפק על הצלחות העבר.

סוכני המוסד על אדמת איראן, מכינים את הטילים לפני שיגורם |צילום: המוסד

שנתיים, אחרי חברה בלבנון קרועה, מותשת ומפולגת עמוקות סביב מורשתו והמציאות שנסראללה הותיר אחריו. עבור הגרעין האידיאולוגי של תומכי הארגון, נסראללה נותר דמות כמעט מיתולוגית, והאתר שבו חוסל הפך למוקד עלייה לרגל. אך מתחת לפני השטח ניתן לראות בכל תחום את סימניו של השינוי שהתרחש: נעים קאסם מתקשה להיכנס לנעליו של נסראללה ולמלא את החלל שהותיר הצבאי, הפוליטי, או החברתי . גוברים הקולות הלבנוניים המביעים תסכול עמוק מהמחיר הכבד של מלחמת חיזבאללה שאינה בהכרח מלחמת-לבנון, הממשל הלבנוני, למרות חולשתו, מנסה לבסס סדר חדש והציבור עייף ממלחמה, פוחד מהסלמה ושבע אכזבות.

ספג תבוסה אסטרטגית אך מסרב להכיר בכך ומפנה את זעמו לממשלה הלבנונית. חיזבאללה |צילום: Getty Images

במאמר נוקב שפרסם באחרונה החוקר והפרשן הלבנוני-אמריקאי חוסיין עבד אל-חוסיין הוא קבע כי חיזבאללה ספג תבוסה אסטרטגית אך מסרב להכיר בכך ומפנה את זעמו לממשלה הלבנונית.

לטענת אל-חוסיין, האזור עבר שינוי עמוק: משטר אסד בסוריה קרס, חיזבאללה נחלש קשות כשחלק ניכר מארסנל הנשק שלו הושמד או נתפס, וטהראן מצויה במשבר כלכלי חריף המקטין משמעותית את סיכוייה לשקם במהירות את מעמדה.

חגיגות שנה לרגל הפלת משטר אסד בסוריה (ארכיון) |צילום: אי.פי

מנקודת מבטה של ישראל, מדובר בתחזית אופטימית – אך מוקדם מדי לסיכומים. כל השחקנים במערכת מבינים כי האופן שבו תצא איראן מהעימות הנוכחי יעצב ישירות את כוחו, מעמדו ומדיניותו העתידית של חיזבאללה. משום כך, על ישראל להדק את שליטתה בשטחים שהגדירה, לשמר יוזמה התקפית רציפה, לבלום כל ניסיון התעצמות מחדש, ולא להרפות לרגע את הלחץ מגרונו של האויב.

הכותב הוא ראש מכון משגב לביטחון לאומי ולאסטרטגיה ציונית, כיהן כראש המל"ל בשנים 2017-2021

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

הבטיח להגן, הביא חורבן: המורשת האמיתית של נסראללה והכעס בקרב השיעים

היום (ראשון) ימלאו שנתיים לחיסולו של חסן נסראללה. שנתיים אחרי, הגיע הזמן לדבר על המורשת שלחיזבאללה הרבה פחות נוח להזכיר: הנכבה של השיעים בדרום לבנון - ועל אחריותו של הארגון שהבטיח להגן עליהם להיווצרותה.

תיעוד שמופץ לראשונה: רגע חיסול נסראללה

נסראללה היה האיש שבמשך יותר משלושה עשורים קשר בין נשקו של חיזבאללה לבין ההגנה על לבנון, ובעיקר על הדרום. לאחר מלחמת 2006, כאשר שוב עלתה שאלת פירוק הארגון מנשקו, הוא שאל מי יגן על לבנון אם ישראל תתקוף: האם צבא לבנון מסוגל לעשות זאת? האם יוניפי"ל יגן עליה? את נשק "ההתנגדות" הוא הציג כחלק מהכוח שנועד "להגן על לבנון", ואת המשך פעילות אנשיו בדרום הצדיק בזכותם "להגן על אדמתנו".

זו הייתה אחת ההבטחות הגדולות של עידן נסראללה: הנשק נועד להגן. אלא שבסופו של הסיפור נסראללה איננו, ודווקא העדה שעל אדמתה נבנה מפעל "ההתנגדות" נותרה לשלם חלק עצום מהחשבון: בכפרים הרוסים, בבתים שנחרבו, במשפחות שנעקרו ובדרום שמתקשה להשתקם. השאלההיום כבר איננה רק מפני מי אמור היה הנשק להגן עליהם, אלא מי הגן על השיעים מפני המחיר של החלטות חיזבאללה עצמו?

חסן נסראללה (ארכיון). חיזבאללה קיבל את ההחלטות, והשיעים שילמו את המחיר |צילום: רויטרס

ב־8 באוקטובר 2023 החליט חיזבאללה לפתוח חזית מול ישראל בשם הסולידריות עם עזה. זו לא הייתה החלטה של ממשלת לבנון או של צבאה. את המחיר שילמו, בין היתר, תושבי הדרום. גם במערכה שהתחדשה במרץ 2026 מצאו עצמם המוני שיעים עקורים מבתיהם, שוב בעקבות החלטה צבאית שלא התקבלה על ידם.

ישראל אחראית לתקיפותיה ולהרס שגרמה בלבנון. אך האחריות הזאת אינה פוטרת את חיזבאללה מן השאלה מדוע בחר שוב ושוב להפוך את הכפרים השיעיים לחזית במלחמות החורגות מגבולות לבנון.

"אפס ושום דבר"

השיח' השיעי-לבנוני מחמד אל־חאג' חסן, ראש "הזרם השיעי החופשי", הגדיר כבר ב-2024 את מצבה של העדה כ"נכבה אמיתית". כששאל מה העניק לו נשקו של חזבאללה "כשיעי וכלבנוני", השיב: "התוצאה היא אפס ושום דבר".

פעיל שיעי מהדרום ניסח ברשת ה-X ניסח זאת בחריפות: במשך שנים עמדה בפני חיזבאללה הבחירה בין השקעה באדם, בחקלאות ובתשתיות לבין השקעה במנהרות ובמלחמות. "הם בחרו לחפור מתחת לאדמה במקום לבנות מעליה".

רכבים של צה"ל נוסעים על כביש בדרום לבנון |צילום: AP
אמל"ח שאותר בדרום לבנון |צילום: דובר צה"ל
חיילי צה"ל בדרום לבנון |צילום: דובר צה"ל

אלה אינם קולות של מי שאינם מכירים את הדרום. אלה קולות מתוך החברה השיעית, המבקשים לערוך חשבון נפש על המחיר ששילמה הקהילה בשם ההגנה עליה. אין פירוש הדבר שכל השיעים מתנגדים לחיזבאללה. לארגון עדיין בסיס תמיכה משמעותי. אבל התמיכה הזאת אינה מעניקה לו בעלות על העדה, ואינה פוטרת אותו מאחריות לגורלה.

שנתיים אחרי נסראללה, הגיע הזמן להפסיק לדבר על השיעים ועל חזבאללה כאילו היו גוף אחד. את הנכבה של דרום לבנון לא הביאו השיעים על עצמם. חיזבאללה קיבל את ההחלטות, והם נדרשו לשלם את המחיר.

בורחים מהדרום. הלבנונים נוהרים צפונה |צילום: רשתות ערביות

ד"ר ריבן היא חוקרת לבנון, חיזבאללה ותיאולוגיה השיעית. מרצה במחלקה למזרח תיכון ומדעי המדינה באונ' אריאל, ועמיתת מחקר במכוןMecarc

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

השמחה לאידו של נסראללה בעולם הערבי - וה"תיעוד הבלעדי"

לרגל שנתיים לחיסולו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, בעולם הערבי הביעו שמחה לאיד בעקבות מותו.

"תיעוד בלעדי" של מזכ"ל ארגון הטרור חסן נסראללה נוסע ברכב בדאחייה של ביירות // ערוץ "אל-מנאר"

תושבים בסוריה הביעו שמחה תוך שציינו את מותו של "חסן זומיירה". מדובר בכינוי שמתייחס לכלי נשיפה צפצפני, שנועד ללעוג לנאומי הרהב של ראש ארגון הטרור.

"ביום הזה נהרג חסן זומיירה ונשמתו עלתה באש. ביום הזה העם הסורי יצא לרחובות לחגוג ולחלק ממתקים", כתב תושב העיר חלב. "ביום הזה שמחנו ולבבות המאמינים נרפאו. יקוללו נשמותיהם של חמינאי וזומיירה (נסראללה)".

הריסות במחנה הפליטים ירמוך בסוריה, כתוצאה מלחמת האזרחים בסוריה |

בשני העשורים שקדמו לחיסולו בתקיפת צה"ל בדאחייה של ביירות, חיזבאללה סייע למשטר אסד ולחות'ים במלחמות האזרחים בסוריה ובתימן. המעורבות האזורית הזו הפכה את ארגון הטרור לאויב מבחינת גורמים רבים במזרח התיכון. מעבר לכך, הארגון ניהל רשת ענפה של הברחות סמים קשים, שפגעו במרקם החברתי בירדן ובמדינות המפרץ.

גם בלבנון היו מי שלעגו למותו של נסראללה. על רקע דיווחים כי הנשיא הלבנוני ג'וזף עאון אסר על ראשי מערכת הביטחון לשלוח נציגים לטקס הזיכרון של חיזבאללה, כתב העיתונאי הלבנוני ראמי נעים: "אלף ברכות לנשיא, שכן המדינה לא תשתתף בטקס של מפלגת טרור אסורה. מפלגה שגרמה לאסון הגדול ביותר בהיסטוריה של לבנון".

נשיא לבנון ג'וזף עאון |צילום: רויטרס

הדברים נכתבו בעקבות תוצאות המלחמה בין ישראל לחיזבאללה, שבה הארגון נחל תבוסה ושטח נרחב בדרום לבנון עבר לשליטת צה"ל.

בינתיים, בחיזבאללה ובציר האיראני פרסמו הצהרות אבל. הבכיר החות'י עבד אל-ווהאב הצהיר: "לא נשכח את עמדתו של אדון חסן נסראללה ביום השני לתוקפנות הסעודית על תימן, כשהעולם שתק. נסראללה עמד לצד תימן וביטא סולידריות במילה ובמעשה. זה היה הנשק החזק ביותר נגד התוקפנות הסעודית".

לרגל ציון שנתיים לחיסולו, ערוץ "אל-מנאר" של חיזבאללה פרסם הערב "תיעוד בלעדי" של מזכ"ל ארגון הטרור חסן נסראללה נע ברכב בדאחייה של ביירות. בתיעוד לא צוין באיזו שנה נסראללה צולם.

ב"אל-מנאר" ציינו בדיווח כי התיעוד נחשף כדי "להפריך את הטענות" של ישראל שנשמעו לאורך השנים בדבר אורח חייו של נסראללה. הכוונה היא בעיקר לאמירות בישראל כי נסראללה מסתתר בבונקר תת-קרקעי, היכן שחוסל בסופו של דבר.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

הודעה חריגה מנתב"ג: הכל מלא עד להודעה חדשה

עומסי חגי תשרי בנתב"ג מגיעים גם לחניונים: רשות שדות התעופה פרסמה היום (ראשון) הודעה חריגה לציבור, ולפיה כלל חניוני נמל התעופה נמצאים בתפוסה מלאה ואין בהם מקומות חניה פנויים.

המשמעות עבור מי שמתכנן להגיע לנתב"ג בשעות הקרובות היא ברורה:ברשות מבקשים מהנוסעים ומהמלווים שלא להגיע לנמל התעופה ברכב פרטי, אלא להשתמש בתחבורה ציבורית.

הציבור מתבקש להגיע בתחבורה ציבורית |צילום: יוסי זליגר

המצב בולט במיוחד מאחר שלא מדובר רק בעומס בחניונים הסמוכים לטרמינלים. גם החניונים המיועדים לחניה לטווח ארוך, שבהם משתמשים נוסעים המשאירים את רכבם למשך החופשה, נמצאים בתפוסה מלאה.

בניגוד להודעות על עומסים נקודתיים בשעות השיא, הפעם לא נמסר מועד שבו צפויים להתפנות מקומות. ההודעה של רשות שדות התעופה תקפה "עד להודעה חדשה", וברשות ציינו כי עדכון נוסף יימסר רק כאשר יחול שינוי במצב התפוסה.

העומס מגיע בעיצומה של תקופת חגי תשרי, שבה נרשמת תנועת נוסעים ערה במיוחד בנתב"ג. לפי נתוני רשות שדות התעופה שפורסמו לקראת החג, בין צאת יום הכיפורים לאיסרו חג סוכות צפויים לעבור בנמל כ־1.13 מיליון נוסעים נכנסים ויוצאים.

נתב"ג - קרוב למאה אלף איש ביום במהלך חגי תשרי. (ארכיון) |צילום: יוסי זליגר

מרשות שדות התעופה נמסר: "בעקבות העלייה בהיקף הנוסעים במהלך חגי תשרי, חניוני נתב"ג נמצאים כעת בתפוסה מלאה ואין בהם מקומות חניה פנויים עד להודעה חדשה. אנו מבקשים מציבור הנוסעים והמלווים להימנע מהגעה לנתב"ג ברכב פרטי ולהגיע לנמל התעופה באמצעות תחבורה ציבורית. אנו מתנצלים על אי הנעימות ומבקשים את הבנתכם".

ברשות הוסיפו כי הודעה נוספת תימסר עם שינוי במצב התפוסה בחניונים.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

"ככה לא מתנהגים באף מקום": הסרטון של קברניט אל על שמסעיר את הרשת

ניירות, אריזות מזון ופסולת על הרצפה ובין המושבים - סרטון שהעלה קברניט אל על מידן בר לרשתות החברתיות מציג את המראה שנותר בתא הנוסעים בתום טיסה שנמשכה כשלוש שעות בלבד, ומעורר בשעות האחרונות תגובות רבות.

"למה מטוס צריך להיראות ככה בסוף טיסה? כולה שלוש שעות. אני באמת לא מצליח להבין", נשמע בר אומר בסרטון, שאותו פרסם תחת הכותרת: "ככה לא מתנהגים באף מקום".

הסרטון הפך במהירות לוויראלי וצבר בתוך זמן קצר כרבע מיליון צפיות. בתגובות הביעו גולשים רבים כעס על התנהגות הנוסעים ועל מצב המטוס שנותר לצוותי הניקיון.

"הישראלים חושבים שהם קנו את המטוס והצוות", כתב אחד הגולשים. גולשת אחרת, שסיפרה כי עבדה בעבר כדיילת באל על, כתבה: "תמיד התביישתי כשעלו המנקים". אחרים אף הציעו להטיל קנסות על נוסעים שמשאירים אחריהם מושבים וסביבת ישיבה מלוכלכים במיוחד.

בשיחות עם טייסים בחברות תעופה ישראליות נוספות עולה כי לטענתם לא מדובר במראה חריג. "זה תמיד נראה ככה בסוף טיסה של ישראלים", אמר אחד מהם. "אנשים מתנהגים כמו חיות. אוכל נופל לא מרימים, דורכים על הלכלוך. זה פשוט זלזול".

הסרטון הנוכחי מגיע דווקא יומיים לאחר שבר פרסם סרטון בעל מסר שונה לחלוטין. באותו תיעוד הוא בחר לפרגן לצוות "מראה פנים מטוס", שאחראי על ניקוי והכנת תא הנוסעים, והציג את עבודת הצוות לקראת הטיסה האחרונה לפני כניסת החג.

הפער בין שני הסרטונים ממחיש גם את העבודה שמתבצעת בין טיסה לטיסה הרחק מעיני הנוסעים: לאחר שהמטוס מתרוקן, צוותי הניקיון נדרשים להכין אותו מחדש בתוך פרק זמן מוגבל, לפני שהנוסעים הבאים עולים למטוס.

הפעם, המראה שהמתין להם בסיום הטיסה הספיק כדי לגרום לקברניט עצמו לשלוף את הטלפון ולתעד. "אני באמת לא מצליח להבין", סיכם בר, והתגובות ברשת מראות שהוא רחוק מלהיות היחיד.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

המערבל הלאומי: רן בן שמעון יושיע את נבחרת ישראל

בשירו של המלך, לא זוהר, אלביס, הוא שר "IT'S NOW OR NEVER", וזה בדיוק מה שאני מרגיש עםנבחרת ישראל בכדורגל. חמישים ושש שנים כותבים ומתדיינים על האם נעלה שוב לטורניר גדול. היינו קרובים, היינו רחוקים, קולומביה, אוסטרליה, דנמרק, אזרבייג'ן - טיילנו בכל העולם כדי להגיע שוב לטורניר חשוב.

היו לנו כוכבי כדורגל ושחקני ליגה אפורים, הבאנו מאמנים שזכו ביורו כמאמנים, כאלה שזכו כשחקנים ואפילו מאמן שהשאיר את בית שאן בליגה, נתנו לבן של ישראלי היחיד שהבקיע במונדיאל לשדר את המשחקים, ושום דבר לא עזר.

דניאל פרץ מתאמן |צילום: אודי ציטיאט, הונגריה

אבל הפעם זה באמת, עכשיו או לעולם לא. כי אם יש דור אחד שיכול לעשות את זה, זה הדור הזה, דור המונדיאליטו, הדור שהגיע לגמר אליפות אירופה עד גיל 20. הדור שלקח מקום שלישי במונדיאליטו. רק הם יכולים לעשות את זה, ועכשיו, כי בעוד שנתיים הדבר הזה שיש להם, האמונה, שגרמה להם להגיע להישגים הקודמים, תתפוגג.

היו לנו כוכבים גדולים יותר, היו לנו שוערים יותר טובים מדניאל פרץ, אבל משהו בדור הזה יוצא מהישראליות, מהכוכבות המקומית והופך להיות אירופאי. יוסי בניון, אלי אוחנה ואייל ברקוביץ' היו כדורגלנים ישראלים ששיחקו באירופה; ענאן חלאילי, מנור סולומון, אוסקר וסתיו למקין הם שחקנים אירופאים שמשחקים בישראל.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

התרסק עם כל הגדולות

ואתם יודעים מי גורם לי לזמזם "IT'S NOW OR NEVER"? המאמן רן בן שמעון. נכון,הוא מערבב, מערבל ומחרטט, הוא המאמן כדורגל הראשון בהיסטוריה שהחמיץ משחק של הנבחרת שלו בגלל פציעה ב... פאדל.מי נפצע בפאדל? אפילו כריסטיאן בליץ' לא יצליח להיפצע במשחק פאדל.

אבל לזכותו של רן בן שמעון ייאמר שהוא מעולם לא הצליח עם קבוצה גדולה, הוא תמיד התרסק, מכבי תל אביב, הפועל תל אביב, בית"ר ירושלים. לעומת זאת, עם קבוצות קטנות הוא עשה ניסים ונפלאות, העונה המטורפת עם מ.ס. אשדוד שהוא הוביל אותה למקום השלישי בליגה, ולפעמים אנחנו שוכחים, אבל הבלנדר הזה הביא אליפות עם קריית שמונה. ומה היא נבחרת ישראל אם לא קבוצה קטנה, מהפריפריה, ללא הישגים שרוצה פעם אחת לתת עונה גדולה.

רן בן שמעון |צילום: אודי ציטיאט, הונגריה

"עכשיו או לעולם לא"

אז נכון שהפסדנו לאוסטריה בחוץ, ושוב קיבלנו גולים לפני המחצית ועוד שניים בתוספת הזמן, כאילו שזה קורה רק לנבחרת ישראל, המצאה ישראלית כמו הפתיתים, הדיסק און קי והווייז. אם אני לא טועה, והפעם אפילו אשתי תגיד שאני צודק, במונדיאל האחרון גם נבחרות אירופאיות כמו קרואטיה, פורטוגל, בלגיה, נורווגיה ואנגליה ספגו שערי הדחה בדקות האחרונות של המשחק.

דווקא ההפסד המעצבן לאוסטריה בחמישי חידד לי את תחושת ה"עכשיו או לעולם לא". אני זוכר את ההפסד 5:2 ב-1992 במשחק הראשון שלנו באירופה, שנראינו חלשים, נמוכים ולא בכושר. הייתי ביציע בחגיגה של ה-5:0 ברמת גן, וכל המשחקים ההיסטוריים מול אוסטריה. לטוב ולרע, נראינו כמו נבחרת ישראלית בחולשתה או בגדולתה. הפעם הנבחרת נראתה כמו נבחרת אירופאית בינונית מינוס, אבל אירופאית.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

"בכמה מעשי רצח עם הוא מעורב?": בבריטניה לעגו לנתניהו

נאומו של ראש הממשלהבנימין נתניהו בעצרת הכללית של האו"םביום חמישי האחרון הגיע אמש (שבת) גם ל"סאטרדיי נייט לייב" הבריטית. בפינת "עדכון סוף השבוע", המשודרת ברשת סקיי, הציג המגיש פאדי יאנג את נתניהו כמי ש"מסביר בכמה מעשי רצח עם הוא מעורב כרגע".

"היה נוכחות דומיננטית באולם", המשיך יאנג. "הוא ניכס לעצמו את הדוכן, ואחר כך את הדוכן שלידו, את כל הכיסאות וחלק מהספסלים. אבל במובן מסוים, האם הם לא תמיד היו שלו?". אחרי שתיקה קצרה הוסיף: "כמובן, קל לצייר את נתניהו כאיש הרע בסיפור הזה", ובמקום ה"אבל" שהמשפט נראה כמכין את הקרקע אליו, עבר ישר לאייטם הבא.

נתניהו נאם בעצרת ועשרות נציגים יצאו מהאולם עם עלייתו לבמה. "אם נשארו כאן עוד פחדנים מוסריים, בבקשה, צאו עכשיו", פנה אליהם. במהלך הנאום הציג ביפר, השאיר לנשיא העצרת מכשיר סטארלינק כדי שיעביר אותו למשלחת האיראנית, ודחה את הטענות לרצח עם בעזה. "ההאשמה של ישראל ברצח עם היא השקר הגדול של המאה", אמר.

Paddy Young provides an update on Benjamin Netanyahu’s UN general assembly address. #SNLUK https://t.co/9yAuo2CTaz

— Sky TV (@skytv)September 27, 2026

בנאום עצמו התייחס נתניהו למלחמה ולשבעה באוקטובר, ולדבריו להישגיה הביטחוניים של ישראל. הוא תקף את איראן ואת המשטר בטהרן, את נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן ואת מה שהגדיר כ"מערכה על האמת" שמתנהלת לצד המלחמה. נתניהו טען כי מדינות משקיעות משאבים בהפצת שקרים על ישראל, והפנה ביקורת גם כלפי מדינות במערב שלדבריו אינן פועלות מספיק נגד האיומים על העולם החופשי.

נתניהו הקדיש חלק מהנאום גם לראש עיריית ניו יורק הנבחר, זוהראן ממדאני, ולטענותיו בנוגע לביטחונם של יהודים בעיר. בנוסף, הוא פנה ישירות לנשיא סוריה, אחמד א-שרע, ואמר כי "יהודים היו בגולן עוד בימי התנ"ך". בהמשך הציג נתניהו מכשיר סטארלינק ופנה למשלחת האיראנית, כשהוא אומר כי המשטר בטהרן חושש מאזרחיו וכי יום אחד העם האיראני יהיה חופשי.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

לא רק בזזז
היעלמות של הדבורים תפגע בסופרמרקט שלנו - ולא רק במדף של הדבש
לכו תכינו לחג!
רכים מבפנים ושחומים מבחוץ: הדרך הנכונה לאנטיפסטי מושלם בבית
מה קודם?
מדינה יהודית מול מדינה דמוקרטית - מה יותר חשוב?
0:28
קונקשן וקזינו
אלו הערים שבהן נוחתים הכי הרבה תיירים - והמספרים המטורפים שמגיעים אליהן
1:11
חייכו
סוד החיוך הכובש: מה באמת עומד מאחורי גומות החן?
פי 3 מההמלצות
האוויר בישראל לא עומד בהמלצות של ארגון הבריאות העולמי - מה אפשר לעשות?
כבר לא כיף
איך מצילים את תחרות ההטבעות של ה-NBA?
מה אתם אוהבים?
טעימים גם לעיניים: דירגנו את הרטבים הנפוצים לפי הצבעים שלהם
0:52
קשה? לא קשה!
האורחים בסוכה יחסלו אותו: הסלט שאין שולחן חג בלעדיו
חובה לכולם
"הצבא מלמד ומפגיש בינינו"
0:20
חכו עם הדאגה
צונאמי בישראל? זה יכול לקרות, אבל בואו נעשה לכם סדר (ואולי גם קצת נרגיע)
נגעה בכוכבים
איך ילדה בת 15 עיצבה דגל של מדינה שלמה?
היפה והממציאה
השחקנית ההוליוודית פיתחה מערכת קשר סודית - הצבא אמר "לא תודה"
נשים בליכוד?
"הימניות המעטות בכנסת מקדמות נושאים שהם נגד הנשים"
יש טרור יהודי?
"מה שהיה בכפר דומא לא היה ולא נברא"
0:40
פינוק שטני
איך מזלג הפך ממשהו שמזוהה עם רוע לפריט חובה על כל שולחן
תוך 20 שנה
ארבעה דגלים, חמישה צבעים ומהפכה - והכל במדינה אחת זעירה
המספר החזק
החלוץ שהפך את מספר החולצה למשוואה
ח"כ נאור שירי: "היחידים היום שיודעים להביא את הניצחון למחנה"
הסלמה במפרץ
אש ליד נמל התעופה: החות'ים תקפו בריאד
No Kings
לא מלכים ולא חיילים: המדינה ששמה על הדגל שלה אנשים פשוטים
הכל פתוח
הנסיקה של אוריין גורן מרגשת - אבל הוא עדיין לא "שחקן ברצלונה"
סליחה ששאלנו
למה אומרים סליחות דווקא באמצע הלילה?
0:57
שיח חירשות
"אני מרגישה שאת צועקת כדי להצדיק ממשלה שכשלה"
נעים להכיר?
אליס ויידל, הלסבית שעומדת בראש מפלגה שמואשמת בניאו-נאציזם

פורריל

עוד בפור ריל>

"הלא נורמליים היחידים זה אתם": דנה זרמון מגיבה לסרטון העירום

אחרי הביקורת על הסרטון שבו תיעדה את בעלה,גיא ביטון, בעירום במהלך החופשה המשפחתית באיטליה,דנה זרמוןמשיבה למבקרים. היום העלתה זרמון סטורי שבו התייחסה למי שכינו אותה, לדבריה, "תת-רמה" וטענו ש"נדפק לה המוח". בהמשך הצטרף גם ביטון והבהיר כי הוא זה שביקש ממנה לצלם את הסרטון ולהעלות אותו.

דנה זרמון וגיא ביטון |צילום: אור גפן

"מה כל כך הבהיל אתכם?"

"בוקר טוב גם לכל מי שקרא לי תת-רמה, ושנדפק לי המוח ושאני לא נורמלית", פתחה זרמון את הסרטון. "אני אתחיל ואומר שהלא נורמליים היחידים זה אתם".

זרמון המשיכה והתייחסה למה שנראה בתיעוד:"מה כל כך הבהיל אתכם בסרטון מטושטש ומצונזר של גבר עירום טובל בבריכה? זה מזכיר לי טקס מאוד מוכר ושכיח ביהדות, ולא הבנתי מה כל כך מבהיל. הצל של החריץ של התחת שלו, או הצל של הבולבול שלו. מה, הייתם בשיעור אנטומיה?"

בסרטון שפרסמה זרמון במהלך החופשה המשפחתית באיטליה נראה ביטון ללא בגדים באזור הספא. התיעוד עורר תגובות, וכעת השניים בחרו להגיב בעצמם.

הירשמו לניוזלטר של ForReal ואנחנו נדאג שלא תפספסו שום דבר חשוב!

דנה זרמון |צילום: נוי עורקבי

"לא ספא מיוחד, לא ספא סודי"

זרמון הסבירה גם את נסיבות הצילום. "היינו בספא של המלון. לא ספא מיוחד, לא ספא סודי. ממש הספא של המלון. מלון משפחות עם ילדים והכול".

לטענת זרמון, במתקני הספא נדרשים האורחים להיות בעירום מטעמי היגיינה, ומדובר בנוהג שכיח באזור. "הבריכה היא בריכה חיצונית, ממש לעיני כולם, ועדיין הדרישה היא להיות עירומים במתקני הספא מטעמי היגיינה, וזה מאוד שכיח באזור הזה. גם המלון הקודם שלנו זה היה ככה, ממש ככה. ממש גברים, נשים, מבוגרים וצעירים. פשוט עירומים".

דנה זרמון ובעלה גיא ביטון ב"זוג מנצח VIP" |צילום: מתוך התוכנית

גיא ביטון: "אני ביקשתי ממנה להעלות אותו"

בהמשך הגיב גם ביטון והבהיר שהוא זה שביקש מזרמון לצלם ולהעלות את הסרטון.

"חשוב לי להגיד לכולם שאני ביקשתי מדנה לצלם את הסרטון הזה, ואני ביקשתי ממנה להעלות אותו", אמר ביטון. "זה לא קשור אליה בשום צורה".

דנה זרמון מצלמת את בעלה עירום במהלך חופשה משפחתית |צילום: אינטסגרם
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

עשרות אלפי שקלים: כמה שווה הלוק של אודיה?

אודיה אזולאיהעלתה לחשבון האינסטגרם שלה סלפי עם הלוק שבחרה ללבוש. עד כאן, יום רגיל בחייה של כוכבת. אלא שרשימת המותגים שליוותה את התמונה גרמה לנו לחקור קצת יותר מקרוב. ForReal יצאה לבדוק אילו פריטים מרכיבים את הלוק וכמה עולה כל אחד מהם.

בתור אתר שאובססיבי במידה סבירה לסלבס, אפשר לומר שפריטי מעצבים בארון הם לא בדיוק אירוע נדיר. במקרה של הזמרת, מה שתפס את העין הוא שמדובר בלוק יומיומי לחלוטין, לפחות מבחינת האירוע. מבחינת המחיר, קצת פחות. דיור, מייקל קורס, סלין, שאנל ולורו פיאנה מרכיבים יחד את הסלפי מראה הזה.

הירשמו לניוזלטר של ForReal ואנחנו נדאג שלא תפספסו שום דבר חשוב!

אודיה אזולאי |צילום: אינסטגרם

התיק לבדו מתקרב ל-19 אלף שקל

לפי הבדיקה שמערכת ForReal ערכה, משקפי הדיור של אודיה מוערכים ב-1,508 שקל. על פרק היד נמצא שעון של מייקל קורס בשווי מוערך של 1,349 שקל. גם הבגדים לא בדיוק הגיעו ממדף המבצעים. המכנסיים של סלין תומחרו ב-3,350 שקל, והחולצה של בית האופנה ב-4,250 שקל.

ואז מגיע התיק. הפריט היקר ביותר בלוק הוא תיק של שאנל, שמחירו לפי הזיהוי שביצענו עומד על 18,997 שקל. כלומר, יותר ממחצית מהשווי של הלוק כולו יושבת על כתף אחת.

את האאוטפיט משלימות נעליים של לורו פיאנה, שמוערכות בכ-2,850 שקל. בדיקה של ForReal מצאה גם תמחור ישראלי לדגם Summer Charms של המותג באזור המחיר הזה. מחברים הכול ומגיעים ל-32,304 שקל. הסלפי יומיומי. החשבון כבר חי חיים אחרים.

אודיה אזולאי לובשת Adika |צילום: מעיין טולדנו
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

רמי קלינשטיין נפרד: "ואקום גדול נפער"

הזמר והיוצר רמי קלינשטיין בחר לפרסם אמש (מוצ"ש) פוסט וסטורי שעסקו בהשתתפותו במופע לזכרו של הזמר ישי לוי ז"ל שנפטר בחודש יוני האחרון כשהוא בן 63 בלבד. בטקסט שהתלווה לסרטון שבו שר קלינשטיין את אחד השירים היותר מוכרים של לוי, "האחת שלי" הוא סיפר על געגוע לזמנים שכבר אינם ונפרד.

הירשמו לניוזלטר של ForReal ואנחנו נדאג שלא תפספסו שום דבר חשוב!

זמנים שכבר אינם. רמי קלינשטיין |צילום: אוהד רומנו

"בחגיגות שבעים למדינת ישראל ביצענו ביצוע מיוחד ישי ואני ל'עוד לא תמו כל פלאיייך'", נזכר רמי. "כמו כל דבר שישי שר, גם כאן הייחוד בהגשה שלו פרץ. ישי בא מהדור ששירה לא הייתה רק זמירית, היא באה עם כוונה, ודרמה לא הייתה מילה שיש להתבייש בה. תמיד נוגע, תמיד מדבר. ואקום גדול נפער כשהלך. התכבדתי בביצוע אחד השירים היפים שלו, במופע לזכרו. יהיה זכרו ברוך".

אינסטגרם, קשת 12
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

פרופ' אייל זיסר"מגן אכילס": כך נעצור את ארדואןקרא עוד
אריאל פלקסיןאבו שחאדה בחוץ, מהללי שאהידים בפנים: סוכת האושפיזין של בג"ץקרא עוד
אופיר דייןחסן פיקר. תזכרו את השםקרא עוד
יואב גינאיאסיף עשרים ושלושקרא עוד
הקריקטורה היומית | יום ראשון 27.09.2026
X

הקריקטורה היומית | יום ראשון 27.09.2026

לקריאת העיתון היומי

המהדורה המודפסת של העיתון הגדול בישראל, בחוויית גלישה קלה ובטוחה

כדאי להכיר