גם ישראל ברשימה: 5 המדינות הכי פחות שלוות בעולם

מדד השלום העולמי חושף את המדינות שהכי רחוקות משקט וביטחון, והמציאות הביטחונית דרדרה גם אותנו לחמישייה הראשונה • בפינת "טופ 5" של "היום פלוס", יואב אברהמי וצהיי הגוס מנסים לפצח את הדירוג המלא

סודאן. במקום השני והלא מכובד ,
סודאן. במקום השני והלא מכובד

נתוני מדד השלום העולמי מציגים תמונת מצב מורכבת של מוקדי הסכסוך בעולם. רבים נוטים למדוד ביטחון לפי תחושת המוגנות היומיומית בהליכה ברחוב, אך המדד הבינלאומי בוחן תמונה רחבה בהרבה שמשקללת מלחמות, עימותים צבאיים נרחבים וחוסר יציבות אזורית.

הנתונים של תחתית המדד עמדו במרכז פרק חדש של "טופ 5", הפינה הקבועה של היום פלוס, שבה ניסו יואב אברהמי וצהיי הגוס לנחש את חמש המדינות שהוגדרו כהכי פחות שלוות. 

מישראל ועד למעצמה שמובילה את המלחמה הגדולה ביותר: אלה 5 המדינות הכי פחות שלוות בעולם - מהמקום החמישי ועד לתחתית המוחלטת.

טופ 5. 5 המדינות הכי פחות שלוות

5. ישראל

למרות שישראל נחשבת למדינה מפותחת שבה האזרחים נהנים מרמת חיים גבוהה וביטחון אישי בהליכה ברחוב, המלחמה הנמשכת הובילה לירידה משמעותית בדירוג הבינלאומי. המדד אינו בודק רק את הסיכוי להיפגע ברחוב, אלא כולל חישוב של סכסוכים רחבים שקשורים למדינה.

במהלך השיחה ציינה צהיי הגוס כי "בפעם שעברה ישראל הייתה במקום שמיני", אך יואב אברהמי חידד את תמונת המצב העדכנית: "אנחנו כן שם, ישראל במקום החמישי".

יירוטי טילים בליסטיים מאיראן מעל תל אביב (ארכיון) | צילום: אי.פי

4. אוקראינה

מאז תחילת הפלישה לשטחה, אוקראינה מתמודדת עם לחימה עצימה בחזית, פגיעה קשה בתשתיות והשלכות כבדות על האוכלוסייה. המלחמה המתמשכת ערערה לחלוטין את היציבות הביטחונית והכלכלית במדינה.

בדיון העריכה צהיי הגוס כי אוקראינה תתברג במקום השני בגלל היקף הלחימה, אך יואב אברהמי דייק את הנתונים מתוך המדד והבהיר: "אוקראינה במקום הרביעי".

3. הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו

הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו מתמודדת כבר שנים ארוכות עם סכסוכים אלימים, פעילות ענפה של מיליציות מורדים ומשברים הומניטריים כבדים, במיוחד במחוזות המזרחיים של המדינה.

בדירוג שפורסם הובהרה האבחנה בין המדינות השכנות, כאשר יואב אברהמי הדגיש: "יש שתי קונגו, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, עם הדגל הכחול", וצהיי הגוס הוסיפה: "היא במקום השלישי".

2. סודאן

סודאן שקעה בשנים האחרונות לתוך מלחמת אזרחים קשה בין הצבא לכוחות חמושים, מאבק שהוביל למעשי אלימות נרחבים, קריסת תשתיות ובריחה המונית של תושבים מאזורי הקרבות.

לאחר שצהיי הגוס ניחשה את שמה של המדינה, אישר יואב אברהמי את המיקום בצמרת והתייחס לעדויות של מי שחוו זאת מקרוב: "סודאן היא אחת המדינות באמת האלימות ביותר, הרבה מאוד פליטים שהגיעו לכאן מספרים על הקשיים ועל האלימות המטורפת שיש שם".

1. רוסיה

בראש רשימת המדינות הכי פחות שלוות בעולם ממוקמת רוסיה. המעורבות הישירה במלחמה מול אוקראינה, גיוסי החירום והשלכות העימות על היציבות הפנימית והגלובלית הובילו אותה לתחתית מדד השלום.

כאשר עלה שמה של המדינה בניחושים, אישר יואב אברהמי את המיקום במקום הראשון והסביר את ההיגיון שמאחורי הקביעה: "רוסיה במקום הראשון כי רוסיה נמצאת במלחמה הכי גדולה".

פוטין (ארכיון) | צילום: AFP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר