"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
רשת הורים פדופילים

"ככה הבן שלך ייראה אחרי לילה איתי" | קשה לקריאה

(חלק מהציטוטים ומהתיאורים שנחשפו בפרשה קשים ומזעזעים בהרבה מאלו שהובאו כאן, והחלטנו שלא לפרסמם מתוך רצון לשמור על כבוד הקוראים)

זה התחיל בשיחה אחת. אדם פנה למוקד המשטרה וסיפר שהתכתב עם זר ברשת, ובאמצע השיחה אותו זר רמז שהוא פוגע בקרוב משפחה קטין שלו. הדיווח הגיע ליחידה 105 של להב 433, יחידת המשטרה המתמחה בפשעי סייבר נגד קטינים, ומשם נפתחה תיבת פנדורה מטלטלת.

התכתבויות בטלגרם בין הורים שנוהגים לשתף זה עם זה תמונות וסרטונים של קטינים, הילדים שלהם עצמם, וחלקם כתבו דברים שגרמו לחוקרים לקפוא: הם תיארו פגיעה מינית בילדים שלהם עצמם.

"הבן שלי ישן", כתב אחד מהם ושיתף תמונת עירום של בנו. "אני מת **** לו בפה", השיב החשוד השני.

"זו אחת הפרשיות החמורות ביותר שנתקלנו בהן בתקופה האחרונה, הורים לילדים מדברים, בין שזו פנטזיה ובין שלא, על פגיעה בילדים שלהם עצמם ומעודדים אחד את השני", אמרה רס"ר מירי חורי קוגן, חוקרת ביחידה.

חמישה חשודים זוהו עד כה. כולם הורים. כולם, על פי החומרים שנתפסו, עירבו את ילדיהם שלהם, בין שבמעשה, בין שבתיעוד ובין שבשיחות שבהן עודדו זה את זה לפגוע בילדים. "זה אחד שמוביל לאחד, שמוביל לעוד אנשים", הסביר רפ"ק נופר דולב, רמ"ח חקירות ביחידה. "זו תופעה מדאיגה. יש תחושה בקרב אנשים שאם אני כותב משהו אז זה לא נורא, כי רק כתבתי וזה לא מעשה. אנחנו יודעים שכתיבה הופכת להיות מהר מאוד מעשה. לאט-לאט סף הריגוש עולה והתעוזה עולה, ולכן ראינו פה גם מעשים״.

על פי כתב האישום, שהוגש נגד אחד החשודים, במשך חודשים ארוכים ניהל החשוד חיים כפולים. בשעות היום עובד, אב, בעל. בשעות הלילה, ולעיתים גם ביום, התכתב באתרי צ'אט אנונימיים בקאצ'ט ובטלגרם - בשמות בדויים, ושיתף גורמים שונים ברחבי הרשת בפרטים על ילדיו. לא בתור אב גאה. בתור פדופיל שמחפש שותפים.

פדופיליה ברשת, אילוסטרציה,צילום: getty images

החשוד המרכזי בפרשה, שנגדו כבר הוגש כתב אישום לבית המשפט המחוזי באמצעות עו"ד אלעד דיין ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, הוא אב לילדים, משרת מילואים פעיל. עובד בחברה מוכרת. אדם שנתפס בחברה כנורמטיבי לחלוטין, אך מתגלה כאחר לגמרי.

יתר החשודים בפרשה גם הם אנשים נורמטיביים לכאורה. אחד מהם עוסק במקצוע שכולל גם גישה לילדים ולכן המשטרה ביקשה איסור עיסוק וקרבה לילדים. המשטרה גם ביקשה לחשוף את שמו מחשש לקורבנות נוספים, אך בקשתה נדחתה

ההתכתבויות חשפו עולם מחריד. גורמים ברשת ביקשו ממנו תמונות של ילדיו הקטינים והחשוד שלח. השיחות כללו תיאורים מפורטים של כיצד "להתקדם" עם ילדים בהדרגה כדי שיבצעו בו מעשים מיניים, כך שלא יפחדו, כך שהאם לא תגלה. "קח אותו ברכב לאיזה מקום שקט, חצי שעה-שעה ותחזור", כתב אחד החשודים לחשוד השני.

פדופיליה ברשת (אילוסטרציה),צילום: getty images

"צריך בעדינות כדי שאמא שלו לא תחשוף", כתב החשוד באחת ההתכתבויות. אבל ההתכתבויות לא נשארו רק פנטזיה. על פי כתב האישום, בשעות הלילה, בעוד בני הבית ישנים, נכנס החשוד לחדרו של בנו הקטין מתחת לגיל 12. הילד ישן. החשוד ביצע בו מעשה מיני ותיעד את הכל. כמה דקות לאחר מכן שלח את התיעוד לגורם שאיתו התכתב באותה שעה באתר הצ'אט.

המעשים לא הוגבלו לביתו. במקום עבודתו, תיעד החשוד את עצמו חושף את עצמו בסמוך לעובדים שלא היו מודעים למתרחש ושלח גם את זה לגורמים ברשת. בהזדמנות אחת, תוך כדי השתתפות בהלוויה של קרוב משפחה, בבית העלמין, עשה את אותו הדבר ותיעד גם זאת. "אלה אנשים שבאמת אין להם אלוהים", אמרה דולב. "היצר המיני גובר עליהם והם מאבדים צלם אנוש".

כשנעצר, נמצאו בטלפון שלו מאות קבצים: 49 תמונות ו-159 סרטונים של קטינים ופעוטות במצבים מיניים. חלקם הגיעו מהרשת. חלקם צולמו על ידו בביתו שלו, בחדרי ילדיו.

יתר החשודים בפרשה גם הם אנשים נורמטיביים לכאורה. אחד מהם עוסק במקצוע שכולל גם גישה לילדים, ולכן המשטרה ביקשה איסור עיסוק וקרבה לילדים. המשטרה גם ביקשה לחשוף את שמו מחשש לקורבנות נוספים, אך בקשתה נדחתה.

פגיעה בילדים (צילום אילוסטרציה),צילום: GettyImages

אחת מהחשודים היא אישה, שהתכתבה עם אחד האבות וביקשה ממנו לשלוח תמונות מיניות של ילדיו. "אני רוצה להיות הראשונה שלו, תעשה לו הפתעה כשיגיע לגיל 16", כתבה בתגובה לאחת מתמונות העירום של ילדו ששיתף אותה האב החשוד וכן לתמונות של חפצי בתו. לגביהם נמצאו חומרים המעידים על התכתבויות דומות, וביחידה קיים חשד שנחקר בנוגע לפגיעה בילדים בתוך המשפחה.

"אין להם קרניים וזנב", אמרה מירי קוגן. "זה השכן ממול. זה מי שאתה פוגש בסופר, בגן של הילדים, בעבודה. זה מדרון חלקלק. מפנטזיה זה הופך מהר מאוד למעשה. וכשמדובר בהורים - המסוכנות היא הכי גבוהה שיש. הקורבן ישן באותו הבית".

"הפנטזיות האלה, שיש משיכה מינית לילד, הרבה פעמים זה הופך להיות אמיתי, הילדים נחקרו, וחלק מהילדים לא היו מודעים שעשו בהם עבירות, או שהם ישנו או שהם לא היו מודעים - זה עדיין לא מונע את זה שהפרצוף של הילד עם ה*** של אבא שלו מרוח באינטרנט מחר בבוקר. חשוב להדגיש: כולם, כולל כולם, אנשים נורמטיביים עם עבודות נורמטיביות", מדגיש רפ"ק נופר דולב, רמ"ח חקירות.

הפרשה השנייה שנחקרת ביחידה 105 נראית, לפחות מבחוץ, כמו עוד משפחה נורמטיבית: אב לילדים, תפקיד בכיר בחברת הייטק, שנכח במפגשים עם חברים של ילדיו ובני משפחתו בבית ובמשרד. אלא שלפי כתב האישום שהוגש נגדו, במשך יותר משנתיים ניצל הנאשם את הקרבה ואת האמון שניתנו בו כדי לפגוע בשתי קטינות - חברה של ילדיו וקרובת משפחתו (שתיהן מתחת לגיל 10) - תחת מה שכונה בכתב האישום "כסות המשחק״, תוך כדי שהוא מתעד את הכל, מעלה לאינטרנט ומרמה את הילדים לגבי מהות מעשיו. בשבוע שעבר הוגש נגדו כתב האישום על ידי עורכי הדין חווי לרנר ורועי גול, ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, שכולל לא פחות מ-26 אישומים(!).

פדופיליה ברשת (אילוסטרציה),צילום: GettyImages

קשה לתאר במילים את המעשים המזעזעים, שנפרסו על פני תקופה ארוכה. הנאשם נהג להעלות סרטונים ותמונות שבהם רואים אותו יחד עם בניו והקטינות, כשהוא משחק איתן ונוגע בהן באופן מיני וב*** שלו, מתעד את הכל ומעלה לאינטרנט.

אחד מהאירועים שתועד, לפי כתב האישום, התרחש בסלון ביתו. אחת הקטינות הגיעה לביקור כרגיל - באישור הוריה. הנאשם היה המבוגר היחיד בבית. תחת מצג של משחק, תפס הנאשם את הילדה שוב ושוב, השכיב אותה על הרצפה וביצע בה מעשים מיניים. ילדיו, כבתוך משחק, ניסו להפסיק אותו - הגיעו עם רובי צעצוע, קפצו על גבו ומשכו אותו. אחד מהם אמר: "זה הזמן לברוח" ודחף אותו מהילדה. הנאשם חזר אליה. כך, שוב ושוב, במשך שעות. כשהילדים יצאו מהסלון לרגע, ניגש לעדשת המצלמה שהציב מראש, חשף את עצמו ואת ה*** ותיעד. כשחזרו, המשיך במעשיו.

השיטה לא השתנתה לאורך יותר משנתיים. "כסות המשחק" - היאבקות, קפיצה בטרמפולינה, משחקי תפקידים כמו "כיפה אדומה" ו"שוטרים" - שימשה אותו בכל הזדמנות. בביתו. במשרדו. בבית המשפחה. בחוף הים. בכל מקום שבו נמצא עם הילדות.

ילדיו שלו היו נוכחים ברוב המקרים. לפי כתב האישום, הם ניסו שוב ושוב להציל את הקטינה. נתלו על גבו, משכו אותו, קפצו עליו, הכו בו. הקטינה קראה אליהם: "תעזור לי... אתה חייב... זה נורא". ובאירוע אחר: "י', מ', תעזור לי". הנאשם המשיך.

הפגיעות בוצעו בעשרות הזדמנויות. בסלון הבית. בחצר. במשרד - לשם לקח הנאשם את הקטינות לביקורים ופגע בהן בין ספות הלובי ועל רקע אקווריום הדגים שבכניסה. ובמפגשים משפחתיים - שבהם פגע גם בקרובת משפחתו.

פגיעה מינית בילדים (תמונת אילוסטרציה),צילום: GettyImages

במשרד צילם את אחת הקטינות כשהתקלחה עירומה לחלוטין. מהסרטון הפיק תמונות ושמר אצלו.

כל זה תועד בקפידה. הנאשם הציב את הטלפון הנייד שלו, כיוון את העדשה והקליט. לפי כתב האישום, בחלק מהאירועים כיוון במכוון את גוף הקטינה לעבר עדשת המצלמה כדי שהמעשים יתועדו היטב. באחד האירועים, לאחר שהקטינה ניסתה להשתחרר, אמר לה הנאשם: "זה הכלא". באירוע אחר אמר: "אף אחד לא יציל אותך".

כשנעצר, נמצאו ברשותו 3,470 תמונות ושבעה סרטונים של חומרי תועבה הכוללים קטינים. "זה יכול לקרות במשפחה הכי נורמטיבית", אמר רפ"ק ארטיום גוטניק, חוקר ביחידה 105. "מלח הארץ כלפי חוץ ובפנים משהו אחר לגמרי, והוסיף: "בכל חשד לפגיעה בקטינים ברשת, או כשהתוכן מופץ ברשת, אנו קוראים לפנות אלינו ליחידה 105. היחידה המשטרתית, יחד עם האגף האזרחי, יודעים לתת מענה הוליסטי".

חלק מהפרטים המתוארים לעיל שונו כדי שלא לאפשר זיהוי של החשודים, הנפגעים או בני משפחותיהם.

ניידת משטרה (ארכיון),צילום: יהושע יוסף

ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה נמסר: "אנחנו מזהים בשנים האחרונות עלייה מדאיגה בהיקף הפגיעות המיניות בקטינים במרחב המקוון, גם מצד אנשים הנחזים כלפי חוץ כאנשים נורמטיביים, ולעיתים אף מתוך התא המשפחתי. המקרים הללו ממחישים כי עבירות מין ברשת חוצות מגזרים ואינן מוגבלות לקבוצת אוכלוסייה מסוימת, ויש חשיבות לפיקוח הורי ולגילוי מעורבות עמוקה יותר בנעשה במרחב הדיגיטלי.

"הניסיון מלמד כי במקרים רבים הפגיעה מתחילה בהדרגה, תוך טשטוש גבולות וניצול תחושת הביטחון של הקטין. מחלקת הסייבר שמה לה למטרה להילחם בתופעה של פגיעה מינית במרחב המקוון, ובקידום האכיפה בשילוב אמצעים טכנולוגיים, חקירתיים ומשפטיים כדי לאתר פוגעים, גם כשהם פועלים מאחורי מסכים ובסביבה הקרובה ביותר לקורבן. המסר שלנו חד וברור: המרחב המקוון אינו אזור המקנה חסינות לעברייני מין, וכל מי שפוגע בקטינים ברשת ייתקל באכיפה נחושה ובמיצוי דין בלתי מתפשר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

נועה תשבי נפרדה בכאב: "הקדימה את זמנה"

השחקנית, המפיקה והפעילה ההסברתית למען ישראל, נועה תשבי, שיתפה בחדשות קשות: אמה, יעל תשבי ארצי, הלכה לעולמה.

יעל ז"ל הייתה דמות משמעותית בפני עצמה - היא כיהנה כחברת הנהלת עמותת "מגן לעורף", והייתה אלמנתו של אקי ארצי, טייס חיל האוויר שמטוסו הופל בתעלת סואץ במלחמת ההתשה ומקום קבורתו לא נודע עד היום.

בפוסט פרידה מרגש שפרסמה בחשבון האינסטגרם שלה בדיוק ב"יום האם" הבינלאומי, ספדה לה בתה וסיפרה על האישה יוצאת הדופן שעיצבה את חייה.

נועה תשבי לצד אמה, יעל תשבי ארצי,צילום: אינסטגרם

נועה תשבי: "לאימא שלי לא היה FOMO"

בטקסט המצמרר, תיארה תשבי את אופייה העוצמתי והבלתי מתפשר של אמה. "לאימא שלי לא היה FOMO (פחד מהחמצה). היא אף פעם לא רצתה להיות במקום שבו היא לא הייתה", כתבה.

"אימא שלי גם לא הטרידה את עצמה במה שאחרים חושבים עליה. רק אנשים שבאמת לא מבזבזים זמן בדאגה ממה שמישהו אחר חושב עליהם, יכולים לדחוף קדימה במלוא המרץ כמו דחפור ולהילחם על מה שהם חושבים לנכון".

תשבי המשיכה ותיארה אישה של אמת וצדק, שלא פחדה מעימותים: "לאימא שלי היה אכפת עמוקות מאמת, צדק ומלעשות את הדבר הנכון, אפילו במחיר של ויכוח סוער שהיה יכול בקלות לגרום לצד השני להרגיש חוסר נוחות - עד שלבסוף נכנע".

נועה תשבי מתראיינת ל-FOX BUISNESS. מייצגת את ישראל בזירת ההסברה - הודות לאמה,צילום: צילום מסך

"היא חזתה שינויים פוליטיים ומערכות נשק עשרות שנים לפני כולם"

מעבר לאישיותה החזקה, תשבי שיתפה בראייתה העל-זמנית של יעל ארצי, שהקדימה את זמנה כמעט בכל תחום.

"אימא שלי ראתה את העולם סביבה בצורה ברורה יותר מכל אחד אחר. היא חזתה שינויים פוליטיים, תמורות חברתיות ותרבותיות, ואת כלי הנשק הצבאיים הנכונים לשימוש בכל מצב קרבי - עשרות שנים לפני שמישהו אחר עשה זאת", סיפרה תשבי. "היא הקדימה את זמנה לגבי הנשיא אובמה, שינויים תרבותיים בתוך ישראל, מערכות הגנה מבוססות לייזר, והחשיבות של אכילה עונתית שנים לפני ש'מהשדה לצלחת' הפך לדבר בשגרה".

לצד הרצינות, תשבי חלקה גם את הצד ההומוריסטי והחם של אמה. "'סבתא יעל תמיד צודקת', היינו אומרים. והיא תמיד צדקה, גם כשהיא לא - בסופו של דבר היא צדקה", כתבה והוסיפה אנקדוטה משעשעת: "אימא שלי דיברה אל ברוקולי! היא הייתה אומרת: 'ראיתי את הברוקולי הזה בשוק היום והוא דיבר אליי! הייתי חייבת להביא אותו הביתה!' והיא הייתה מכינה את המנות מעוררות התיאבון ביותר מהירקות המדברים האלה".

את הפסקה המרכזית חתמה תשבי במשפט אחד חזק שמתמצת את הווייתה של יעל: "לאימא שלי לא היו ערכים, היא הייתה הערכים בעצמה".

נועה תשבי,צילום: יוטיוב

"חוסר היכולת לשתוק כשיש אידיוטים שימושיים בסביבה - זה ממנה"

לקראת סוף ההספד, תשבי שיתפה בגילוי לב כיצד דמותה של אמה עיצבה את האקטיביזם ואת מי שהיא כיום בחזית ההסברה הישראלית.

"כל כך הרבה ממה שטוב בי מגיע מאימא שלי. רוב מה שגורם לי לבלוט... להיות שונה. בן אדם עם 'טוויסט בעלילה' וקצה חד - זה ממנה", הודתה.

"הסקרנות, הצורך הבלתי נלאה להבין. חוסר היכולת לשתוק כשיש 'אידיוטים שימושיים' בסביבה... זה ממנה. עומק הידע, החשיבות של חינוך, ספורט ואכילה בריאה".

הטרגדיה, כאמור, קיבלה משנה תוקף בשל התזמון המצמרר בו בחרה להעלות את הפוסט. "זה יום האם. ואימא שלי נפטרה", חתמה תשבי את מילותיה הכואבות.

"אני מרגישה כל כך קרובה אליה עכשיו. היא אור ורכות. ואני כל כך, כל כך אסירת תודה. אני מקווה שהיא ידעה כמה היא הייתה בת מזל. היא כן ידעה כמה אסירת תודה הייתי עליה. אנחנו תמיד נאהב אותך. תנוחי על משכבך בשלום, האחת והיחידה, ה'נינג'ו' (Ninjew), סבתא יעל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

"מדד הפלאפל", הפערים - והתעסוקה הנמוכה: ירושלים 2026 במספרים

כמדי שנה בסמוך ליום ירושלים, מכון ירושלים למחקרי מדיניות מפרסם את השנתון הסטטיסטי לירושלים ואת הגרסה המתומצתת שלו "על נתונייך ירושלים", המתבססים על נתונים שנאספים במהלך כשנתיים שלפני שנת פרסום הדוח. המסמכים מציגים תמונת מצב מקיפה שמשקפים את המגמות והתמורות בעיר הבירה.

הדוח השנה מתייחס לבירה בשנת 2024 וחושף ירידה בתעסוקת חרדים, זינוק בתעסוקת ערביות ושכר נמוך מהממוצע; ירידה במספר הירושלמים העוזבים את העיר.

אוכלוסיית ירושלים: לקראת 1.1 מיליון נפשות

בסוף שנת 2024 מנתה אוכלוסיית ירושלים 1,050,200 תושבים, פי שתיים מהאוכלוסייה מתל אביב הבאה אחריה, בה נמנו 467,900 תושבים. מתוך תושבי הבירה, 596,400 היו יהודים ואחרים (כ-10,000 ללא סיווג דת ונוצרים שאינם ערבים) והם היוו 60% מסך התושבים בעיר. 40% הנותרים, שנמדדה ב-401,400 תושבים, הורכה ברובה (97%) מערבים מוסלמים, בעוד מיעוטה הורכב מערבים נוצרים.

מבין האוכלוסייה היהודית, 46% הגדירו עצמם כחרדים, 25% כדתיים או דתיים מאוד, 13% כמסורתיים ו-13% כחילונים. שני האחוזים הנותרים העידו כי הם מתגוררים במשקי בית מעורבים, ועל כן אין להם תשובה ברורה בנושא. לשם השוואה, באוכלוסייה היהודית בישראל כולה 16% הגדירו עצמם כחרדים, 15% כדתיים או דתיים מאוד, 22% כמסורתיים ו-44% כחילונים. גם כאן, שני האחוזים הנותרים הגדירו עצמם שמעורבים.

שיעור הפריון בעיר

באופן מסורתי, שיעור הפריון בירושלים גבוה מהממוצע הארצי, ובשנת 2024 הוא עמד על 3.7; לשם השוואה, אותו השיעור בישראל עמד ב-2024 על 2.9. בפילוח לפי דת, שיעור הפריון של הנשים היהודיות והאחרות בירושלים עמד על 4.4 (לעומת 2.9 של אותה האוכלוסייה בישראל), ושל הנשים הערביות בירושלים על 2.8 (לעומת 2.6 של אותה האוכלוסייה בישראל).

עוד נבדק בדוח עניין ההגירה אל ירושלים וכן ממנה לערים ולמדינות אחרות – נושא שמעסיק ראשי ערים שמבקשים להגיע למאזן הגירה חיובי ובתוך כך את ראש העיר ירושלים, משה ליאון. ובכן, כמו בשנים האחרונות גם בשנת 2024 בירושלים מאזן ההגירה המדובר נותר שלילי, אך המאזן הכולל הצטמצם ממינוס 9,800 בשנת 2023 למינוס 6,500 בשנת 2024.

המאזן מורכב ממספר היבטים, ביניהם ההגירה אל ערים אחרות. גם כאן, נרשם צמצום מ-11,300 עוזבים בשנת 2023 ל-8,000 בשנת 2024, כאשר בראש הערים מהן מגיעים לירושלים נמצאות בית שמש, תל אביב ובני ברק. בראש הערים אליהן עוזבים הירושלמים, אגב, ניצבות בית שמש, תל אביב ומודיעין-מכבים-רעות.

לצד זאת, נרשם גידול במספר הירושלמים היורדים מן הארץ, ומ-1,500 בשנת 2022, בשנים 2023 ו-2024 נרשמו כ-5,200 יורדים בכל שנה. מבחינת עלייה, בשנת 2024 נרשמה ירידה של כ-10% במספר העולים, עם הגעתם של 2,800 עולים בלבד (ביחס ל-3,100 בשנת 2023). על פי החוקרים, ככל הנראה חלק מהרשומים כעולים החליטו לשוב בחזרה לארץ מוצאם, דבר שהביא לעלייה במספר הישראלים תושבי ירושלים שירדו מהארץ.

תעסוקה נמוכה מהממוצע הארצי

בשנת 2025 עמד שיעור ההשתתפות של תושבי ירושלים בכוח העבודה על 69%. מדובר בעלייה של אחוז מהנתון של 2024, אך עדיין באחוז נמוך מאוד ביחס למצב בישראל, שעמד ב-2025 על 82%. המצב לא מפתיע, בעיקר בשל העובדה שבבירה שתי קבוצות עיקריות שברובן לא משתלבות בשוק העבודה המקומי.

בשנים האחרונות שיעורי ההשתתפות הנמוכים יותר בקרב האוכלוסיות השונות נרשמו אצל אוכלוסיית הנשים הערביות וכן בקרב הגברים החרדים, אך למרות זאת בשנים האחרונות ניתן לראות עלייה עקבית ומתונה בשיעורי ההשתתפות של הנשים הערביות בירושלים, כאשר במהלך 2025 נרשם נתון של 33% - לעומת 30% בשנה שקדמה לה.

עם זאת, בקרב הגברים החרדים נרשמה ירידה של אחוז ובשנת 2025 הנתון עמד על 51%. מבחינת היקף השכר, השכר הממוצע בירושלים נמוך מהשכר הממוצע לשכיר בישראל, אולם שכרן של נשים ירושלמיות גבוה משכרן של הנשים בכלל ישראל.

השפעה ישירה של השבתת הרכבת הקלה ומבצע "עם כלביא"

ברקע מגמת עלייה בתיקופים ברכבת הקלהמזה שנים מספר, ואחרי שבשנת 2024 נרשמו 195.1 מיליון תיקופים בכלל אמצעי התחבורה בעיר, ניתן היה לצפות לעלייה נוספת. אלא ששנת 2025 הייתה שנה מורכבת לכשעצמה - בחודש מאי הושבת המקטע המרכזי של הקו האדום של הרכבת הקלה בין גבעת המבתר לתחנה המרכזית ובחודש יוני כבר פרץמבצע "שאגת הארי". הלחימה מול איראן והשבתת המקטע המרכזי של הקו עד לתחילת חודש ספטמבר הביאו לירידה דרסטית של נוסעים ברכבת הקלה, דבר שמשתקף גם בנתונים.

על פי הדוח, בשנת 2025 נרשמו בבירה 185.2 מיליון תיקופים בכלל אמצעי התחבורה (ירידה של 5% משנת 2024), כאשר באוטובוסים העירוניים הנתון עמד על 155.2 מיליון תיקופים (אחוז פחות מ-2024). בקווי האוטובוסים במזרח העיר נרשמה עלייה של 12% ונרשמו 19.7%, וברכבת הקלה ירידה גדולה של 23% במספר התיקופים.

"בבניין ירושלים ננוחם"?

אם נכנסתם לאחרונה לירושלים, ודאי נתקלתם באחד מאין ספור המנופים שהחריבו את קו הרקיע של העיר. על פי הדוח, בשנת 2025 החלה בנייתן של כ-6,900 דירות בירושלים (לעומת 6,400 בממוצע בין 2023-2025).

ב-79% מהמקרים, מדובר על התחלות בנייה של בניינים שגובהם מעל לשמונה קומות. בתוך כך, עד סוף 2025 נינתו בבירה היתרי בנייה ל-8,200 יחידות דיור (אחוז נמוך מזה של 2024 שעמד על 8,500, אך כזה שהיווה 10% מסך היתרי הבנייה בישראל). עם זאת, טרם ניתנה התשובה לסוגיה כיצד צעירי העיר ירכשו את יחידות הדיור הללו, שכןמחירי הדיור בבירה, ממש כמו הבניינים עצמם, מרקיעים שחקים.

מובילה בלימודים הגבוהים

מערכת החינוך הירושלמיתהיא המגוונת ביותר בישראל, ובמהלך שנת הלימודים תשפ"ה (2024/2025) למדו בה כ-312,700 תלמידים; בחינוך העברי למדו 189,800 תלמידים (36% בחינוך הממלכתי, הממלכתי-דתי והממלכתי-חרדי ו-64% למדו בחינוך החרדי. ואילו בחינוך הערבי בעיר, למדו כ-122,900 תלמידים (88% בחינוך הציבורי ו-12% בחינוך הפרטי). בשנת 2025, תלמידי החינוך הערבי בבירה היוו 39% מכלל התלמידים הלומדים במערכת החינוך בירושלים.

זאת ועוד, במכון מציינים כי בשנת הלימודים תשפ"ה (2024/2025) למדו במוסדות להשכלה גבוהה בירושלים 41,600 סטודנטים שהיוו 14% מכלל הסטודנטים בישראל. קצת יותר מחצי מכלל הסטודנטים בבירה למדו באוניברסיטה העברית, שליש מהם למדו באחת משבע המכללות האקדמיות והשאר למדו באחת מארבע המכללות האקדמיות לחינוך.

מבין הסטודנטים שלמדו בעיר, 16% הם ערבים. בעוד במכללה האקדמית להנדסה עזריאלי ובמרכז האקדמי הרב תחומי (הדסה) מעל לשליש מהסטודנטים היו ערבים – במרכז האקדמי לב ובמרכז האקדמי שלם לא למדו כלל סטודנטים ערבים.

ולנו יש פלאפל

השנה, לראשונה, פרסם המכון סקירה מיוחד בשם "מדד הפלאפל הירושלמי", אשר בוחנת את יוקר המחיה באזורים שונים בבירה - דרךמנת הפלאפל. ממש כמו מדד הפיצה בניו יורק ומדד הדונר בברלין.

"מדד הפלאפל הירושלמי",צילום: ללא

על פי הדוח, מחיר מנת פלאפל במרכז העיר הוא לרוב גבוה, יחסית, מזה בשכונות המרוחקות מהמרכז, המחירים במזרח העיר זולים משמעותית משאר העיר, וכן ישנם הבדלים מהותיים בין השכונות החרדיות לשכונות המגזר הכללי. כך למשל, מנת פלאפל ברחביה עולה 30 שקלים ובמאה שערים 18 שקלים.

באמצעות הצלבה עם נתוני הכנסה חציונית, מחיר דירה חציוני ושכר דירה חציוני בכל אחת משכונות העיר, הגיעו לתוצאות תוך השערה כי ככל שמחיר הדירה יהיה גבוה יותר, כך גם מחיר המנה. בין היתר, ניסו לבדוק כמה מנות מקומיות ניתן לקנות על פי השכר החציוני בכל שכונה. התוצאות - לפניכם. יום ירושלים שמח!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

הגיע הזמן לטוס: תאילנד שוב מתייקרת - ובקרוב מאוד

החל מ־20 ביוני, חופשה בתאילנד עומדת להתייקר שוב: רשות שדות התעופה של תאילנד (AOT) הודיעה כי אגרת היציאה לנוסעים בטיסות בינלאומיות תזנק ביותר מ־50% - מ־730 באט ל־1,120 באט (כ- 100 שקלים) לנוסע.

ההתייקרות תחול בשישה משדות התעופה המרכזיים במדינה והיא צפויה להשפיע על מיליוני תיירים - כולל ישראלים שטסים לאחד היעדים הפופולריים ביותר במזרח.

המהלך מגיע בזמן שתאילנד ממשיכה להשקיע מיליארדים בפיתוח תשתיות התעופה שלה,

האגרה החדשה תהיה תקפה בנמלי התעופה:

סוברנבהומי בבנגקוק

דון מואנג

פוקט

צ’אנג מאי

צ’יאנג ראי

האט יאי

לפי הרשויות בתאילנד, הכסף מיועד למימון הרחבת טרמינלים, שדרוג מערכות בידוק והטמעת טכנולוגיות חדשות בשדות התעופה, כולל מערכות אוטומטיות לניהול נוסעים.

ברוב המקרים האגרה כבר מגולמת במחיר כרטיס הטיסה, כך שנוסעים שיזמינו טיסות לאחר כניסת ההחלטה לתוקף צפויים לראות עלייה נוספת במחירי הכרטיסים - דווקא בתקופה שבה גם היטלי הדלק של חברות התעופה מזנקים בעקבות העלייה במחירי הדלק הסילוני בעולם.

תאילנד שוב מתייקרת - הפעם ביציאה מהמדינה,צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

ברשות שדות התעופה התאילנדית ניסו להרגיע וטענו כי גם לאחר ההתייקרות, האגרות במדינה עדיין נמוכות מאלו שבסינגפור למשל, שם העלויות לנוסעים בינלאומיים עשויות להגיע לכ־1,600 באט (כ-145 שקלים).

המהלך מגיע בזמן שתאילנד ממשיכה להשקיע מיליארדים בפיתוח תשתיות התעופה שלה, בניסיון להתמודד עם גל התיירים ההולך וגדל, במיוחד בבנגקוק ובאיי הנופש הפופולריים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

החוקרים חסרי אונים: התעלומה המדאיגה בכנרת

בימים האחרונים מתרבים הדיווחים עלמוות של דגי אמנון בכנרת. בתחילה הדיווחים הגיעו בעיקר מאזור חוף קיבוץ האון, אך התופעה ככל הנראה רחבה יותר.

בהקשר לכך, במידע שקיבלנו היום מרשות המים, מתברר כי "התופעה ממוקדת ונקודתית לאזור דרום הכנרת, מרצועת חוף שלדג ועד חוף האון". עוד ציינו ברשות כי עיקר ריכוז התמותה נמצא באזור חופי קיבוצי האון ומעגן.

המוות של מאות הפרטים העלה שאלות רבות הקשורות לאיכות המים ולחשש מפני מחלה או נגיף המצויים בהם ושעלולים לסכן בני אדם. אלא שלמרבה ההפתעה, לא נמצאה עד כה סיבה של ממש לתופעה המשונה של מות הדגים.

הכנרת,צילום: צילום: אביעד בן חור, איגוד ערים כינרת

התעלומה וחוסר הממצאים

על פי רשות המים, "בדגימות שנלקחו בשבוע שעבר לא נמצאו ממצאים חריגים. נשללו מחלות דגים וכן נשללו ממצאים טוקסיקולוגיים (רעלים) במים או בדגים". משמעות הדברים היא שלמרות המצב בשטח, לא נמצא "האקדח המעשן" שיסביר את התופעה עצמה.

בעקבות המצב הזה ערכו חוקרי הרשות סבב דיגום נוסף של המים באזורים המדווחים, ודגימות אלו הועברו שוב למעבדה כדי לבדוק פעם נוספת את המים.

יש לציין שעל פי העדויות בשטח, דגי האמנון באזורים אלו נצפו כאפטיים ולא מגיבים לאיומים. למעשה, בני אדם יכולים לתפוס את הדגים במים מבלי שאלו יברחו מהם.

הכנרת,צילום: תמי נחמיה לאיגוד ערים כינרת

הבעיה הייחודית של דגי האמנון

מעבר למציאות המשונה הזו, ניצפים דגי אמנון מתים באזורים האלו. מעניין לציין כי האפטיות והתמותה מאפיינות רק את דגי האמנון ולא את מיני הדגים האחרים באגם.

כמו כן, מבחינת בריאות המים, כרגע נראה שאין שום בעיה לשחות בהם או לשתות מהם, דרך המוביל הארצי, וזאת משום שלא נמצאה בהם אף בעיה או מחלה מסוכנת. מבחינה זו נמשך המסתורין סביב השאלה מה מביא לתמותת הדגים ומה מפספסים חוקרי רשות המים והמדענים שבודקים את הדגימות במעבדות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
שימו עין
בין עמיר בניון לעבד אל־חלים: הזמר הצעיר שמגשר בין תרבויות דרך המוזיקה
מה איתכם?
ימני או שמאלני? יצאנו לשטח לברר
0:47
כמה סוגים!
חושבים שאתם מכירים מלפפונים? המתכונים האלו יפתיעו אתכם לגמרי
הכי גדולים שיש
מי שולט בעולם העוקבים? הטופ 5 שפשוט שברו את האינטרנט
כמו בניו יורק:
פרידה עוזיאל בקמפיין סטייל מנהטן
2:01
"פגועה וכועסת"
חן ויוסי הגיעו בנפרד לארוע חצי הגמר של "המירוץ למיליון"
2:54
מים ואקסטרים:
עכשיו הזמן הכי טוב: צאו לטייל בנחל רחף ליד ים המלח
0:49
בתיאום עם טראמפ
נתניהו: "יש להוציא את האורניום מאיראן"
"זמן החלטה"
גולן קורא לאיזנקוט לחבור למפלגת הדמוקרטים או לחיבור בנט-לפיד
מודל לחיקוי
זוהי הספורטאית הישראלית הכי גדולה שלא מדברים עליה מספיק
המירוץ למיליון
שלומי ואסף על החיים שאחרי המירוץ: "360 מעלות"
1:38
שולטים
מה הנושאים שהכי חשובים למתפקדי הליכוד?
לא להילחץ
ההאנטה מלחיץ את העולם, אבל לא כל נגיף הוא הקורונה הבאה
אש בביירות
צה"ל תקף בדאחייה: היעד - מאלכ בלוט, מפקד כוח רדואן
"כשלנו ב-7.10"
האלוף תומר בר: "התמונה תתברר רק אחרי ועדת חקירה חיצונית ואובייקטיבית"
קשה? לא קשה!
רק 10 דקות עבודה: 2 מנות מושלמות באפס מאמץ
מגיב לבן גביר
אחמד טיבי: "משפחת בן גביר צריכה פסיכיאטר דחוף"
0:34
המלחמה עם איראן
טראמפ עונה על השאלה מה מבחינתו מהווה הפרה של הפסקת האש
0:44
ירושלים
רכבים עם מערכות כריזה משמיעים מסרים המדמים הודעות אבל
0:21
מה קרה לנאוה?
הילדה שההיעלמות והרצח שלה זעזעו את המדינה כולה

בסיס מתקופת סדאם: פרטים חדשים על הכוח הישראלי שפעל בעיראק

כוחות ישראליים הקימו בסיס זמני, תוך שימוש במסלול המראה ישן במדבר נג'ף שבעיראק במהלך המלחמה נגד איראן, כך הודיעו היום (ראשון) שני גורמי ביטחון ל-AFP, ובכך אישרו אתהדיווחבעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל". הגורם הבהיר כי את הבסיס "הכוחות הקימו במסלול המראה נטוש בלב בסיס, שנבנה במדבר נג'ף בימי סדאם חוסיין".

תיעוד: תדלוק מטוסי חיל האוויר בשמי איראן // דובר צה"ל (ארכיון)

דיווחים על כוחות זרים במדבר נג'ף עלו כבר בשלב מוקדם שלהמלחמה באיראן, שפרצה ב-28 בפברואר, כאשר רועה צאן העיד כי ראה פעילות צבאית באזור. במהלך המלחמה אף נתקלו הכוחות הישראלים בכוחות עיראקיים במדבר נג'ף שבדרום-מערב המדינה, ונקלעו לעימות במהלכו נהרג חייל עיראקי אחד ושניים נפצעו. גורם ביטחוני ציין כי "כבר אין שם כוחות, אך ייתכן שהשאירו ציוד", וטען כי המבצע "בוצע בתיאום עם ארה"ב". משך שהיית הכוחות במקום ומהות משימתם נותרו לא ברורים.

ה"וול סטריט ג'ורנל" דיווח אתמול כי "ישראל הקימה מוצב צבאי סמוי במדבר העיראקילתמיכה במתקפה האווירית נגד איראן", וציטט גורמים המעורים בפרטים - לרבות גורמי ביטחון אמריקנים. על פי הדיווח, "ישראל בנתה את המתקן, שאכסן כוחות מיוחדים ושימש כעורק לוגיסטי לחיל האוויר הישראלי, זמן קצר לפני שהמלחמה פרצה - וזאת בידיעת ארה"ב". בעקבות החשיפה, הפנה דובר משרד הביטחון העיראקי את העיתונאים להצהרה שפורסמה ב-5 במרץ.

קיס אל-מוחמדאווי, סגן מפקד מבצעי העיראקים, אמר לתקשורת הממלכתית כי עיראק מחתה בפני הקואליציה האנטי-ג'יהאדיסטית בהובלת ארה"ב על מתקפות אוויריות בנג'ף. לדבריו, לאחר שהתקבלו דיווחים על "תנועה במדבר", שלח הצבא העיראקי כוח לחקור. הכוח נקלע לאש כבדה מהאוויר, שגרמה למותו של חייל אחד ושני פצועים. כוחות שנשלחו לחיזוק סרקו את האזור אך "לא מצאו דבר". מוחמדאווי הוסיף כי באתר "כוח אחד סיפק תמיכה לאחר שביצע סיור או התקין ציוד", וכי לא הוסמך אף כוח זר להימצא באותו מיקום.

גורם ביטחוני נוסף אמר ל-AFP כי היו "אינדיקציות לכך שהמבצע כלל צוות טכני ישראלי תחת הגנה צבאית אמריקנית". הגורם אישר כי הכוחות עשו שימוש במסלול ישן מימי סדאם, וכי נצפו במקום מסוקי צ'ינוק מדגם CH-57. "כבר אין שם כוחות", אמר, "הם השאירו ציוד מאחור, לרבות מכ"ם, ככל הנראה לשם שיבוש אלקטרוני". את בחירת המיקום הסביר כך: הוא "נבחר בקפידה כדי להתחמק מפגיעות טילים איראניים".

לצד זאת, מסרו מקורות ל"וול סטריט ג'ורנל" כי ישראל "פרסה שם צוותי חיפוש והצלה על מנת שיוכלו להגיב במהירות רבה יותר אם יידרשו למשימות חילוץ חירום". מדבר נג'ף, הנרחב והשומם, מקשה על הצבא העיראקי לשמור על ביטחון הדוק באזור.

צה"ל לא מסר תגובה לפניית AFP.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

במערכת הביטחון מזהירים: חמאס והג'יהאד מנסים להשתקם ביו"ש

במערכת הביטחון מזהים ניסיונות שיקום שלתאי חמאס והג'יהאד האסלאמיביהודה ושומרון, כך נודע ל"היום".

למרות סדרת המבצעים בגזרה, שהובילה למיטוט של תאי הטרור אלה המכונים "גדודים" אצל הפלסטינים (כתאיב, בערבית), בישראל אומרים שהאויב לא נח ומנסה להתחזק בנקודות שצה"ל לא הגיע אליהן עד לתקופה האחרונה. כך, לדוגמה, רבים מהמחבלים של חמאס והג'יהאד האסלאמי מתרכזים ומתעצמים במרחב "המחומש" בשומרון, בסביבת בקעות הירדן וטמון.

צה"ל: נעצרו כ-80 מבוקשים והוחרימו 100 אלף שקל ביו"ש \ דובר צה"ל

התאים, שכללומאות מחבליםבג'נין ובטולכרם, היוו איום מרכזי לפני סדרת המבצעים בשנתיים האחרונות. אלא שסדרת מבצעי מעצרים וסיכולים של צה"להנחיתה עליהם מכה משמעותית והובילה לפירוק שרשראות הפיקוד.

כמו חיזבאללה

עם זאת, כעת אחד הדגשים הוא על סיכול ומניעת פיגועים נגד כוחות צה"ל שפועלים בלב מחנות הפליטים. בהקשר זה, ההערכה במערכת הביטחון היא שחמאס והג'יהאד האסלאמי צופים על המתרחש בלבנון ועל פעילות חיזבאללה, שעושהשימוש תדיר ברחפני נפץמתקדמים, שואבים השראה ומתכננים לחקות אותו.

נכון לעכשיו, לא זוהו רחפני נפץ ביו"ש, אבל כן זוהו רחפנים פשוטים יותר והנחת העבודה היא שמדובר באיום הבא. באותו הקשר, במערכת הביטחון אמנם מציינים שהצליחו לבלום את גל פיגועי המטענים, אבל מזהירים כי האיום הזה מתחדש לאט לאט.

במערכת הביטחון הזהירו והתריעו, אבל איום רחפני הנפץ לא נלקח ברצינות. רחפן של חיזבאללה,צילום: אי.אף.פי

ב-2025 ובחודשים של 2026 זוהו כמויות גדולות של אמצעי לחימה. במקביל,הושמדו 20 מחרטות ב-2026. לעיתים, אתרי אמל"ח מתגלים אפילו במקומות שבהם הכוחות פעלו יותר משנה וחצי ברציפות.

הסלמה בשטח

מגמה מסוכנת אחרת היאהטרור היהודי ביו"ש. במערכת הביטחון מזהירים שאירועי האלימות של מתיישבים קיצונים עלולים להוביל להסלמה בשטח. במילים אחרות, השקט היחסי שמושג במאמץ רב של צה"ל ושב"כ, שאחראים לסיכול מאות פיגועים מדי חודש, עלול להידרדר בבת אחת בגלל ניצוץ אחד.

פעילות כוחות צה״ל ביהודה ושומרון,צילום: דובר צה"ל

נקודה נוספת היא שמילואימניקים, שמהווים את עיקר הסד"כ בגזרה כיום, מוצאים את עצמם באתגר גדול מאוד לפעול מול מתיישבים קיצונים ולרדוף אחריהם. במקרים רבים, לא מדובר בכוחות מילואים שמנוסים בטיפול בחיכוכים ובפעילות בלב כפרים ועיירות שלפלסטינים, אלא ביחידות של פיקוד העורף, שהוכשרו במקור לתפקידים אחרים לחלוטין. מה גם שמטבע הדברים, גל האלימות מושך את תשומת הלב מעיסוק במשימות אחרות של הביטחון השוטף.

עימותים והשחתת רכוש

רק בסוף השבוע האחרון,כוחות צה"ל הוקפצו ללפחות שלושה אירועי אלימותבמוקדים שונים (בית פאג'ר, עוג'ה והכפר שוויכה). אירועים אלה כללו עימותים, השחתת רכוש ויידויי אבנים. בצה"ל גינו בתוקף את אירועי האלימות והפשיעה, והבטיחו לשמור על הביטחון ועל הסדר. ועדיין, קיימת דאגה מריבוי האירועים שנמשכים תקופה ארוכה ומהאפקט המצטבר שלהם.

פצוע ישראלי מפונה ע"י כוחות צה"ל לאחר שנפצע בעימות בין מתיישבים לפלסטינים \ ללא קרדיט

אמנם שיתוף הפעולה בין צה"ל למנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית עדיין נמשך ומוגדר בינתיים "טוב מאוד". זה כולל תיאומים יומיומיים באירועים בשטח. יחד עם זאת, בישראל מאשרים כי גל האלימות היהודית משפיע לרעה על שיתוף הפעולה עם מנגנוני הביטחון של הרשות, מערער אותו ופוגע ביחסים עם האוכלוסייה הפלסטינית. החשש המרכזי הוא כמובן שהמצב ייצא משליטה ויסכן את הביטחון ביהודה ושומרון.

בתוך כך, בישראל נערכים ליום שאחרי עידן אבו מאזן. יו"ר הרשות הפלסטינית בגיל 90 ונמצא בדמדומי שלטונו. אף על פי שמחליפו המסתמן וסגנו, חוסיין א-שייח', מחזיק באותו קו מדיניות, מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית מוגדרים אמנם כגוף שמתנהל מולו שיתוף פעולה טוב, אך גם בתור גוף חזק עם יכולות צבאיות שאסור לזלזל בהן, במיוחד לאחר טבח 7 באוקטובר. הלקח הוא שיש לבחון כל העת את תפיסות המחשבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
מירון ח. איזקסוןמְבוּכָה בַּאֲתָר לְאֻמִּיקרא עוד
פרופ' אייל זיסרלנצל את ההזדמנות: אם טראמפ ייתן אור ירוק - זה מה שעלינו לעשות בעזהקרא עוד
מרים גולןגם ב-2026: מתי ההגנה על נשים הפכה לעניין סלקטיבי?קרא עוד
אריאל פלקסיןהוא אחלה גבר - אבל עם "אחלה גבר" לא רצים לכנסתקרא עוד
ד"ר אורי ורטמןבני, זה נגמר: הטרגדיה של מי שהתחיל כמטאור, ועומד לסיים את דרכו הפוליטיתקרא עוד
אינס אליאסרק לא ערסים: הגוש האשכנזי־ליברלי מתאחד סביב אויב משותף חדשקרא עוד
הקריקטורה היומית | יום ראשון 10.05.2026
X

הקריקטורה היומית | יום ראשון 10.05.2026

לקריאת העיתון היומי

המהדורה המודפסת של העיתון הגדול בישראל, בחוויית גלישה קלה ובטוחה

כדאי להכיר