יומיים לאחר פרסום החשדות החמורים נגד תומאס מרקל, אביה בן ה-82 של מייגן מרקל, הפרשה ממשיכה להסתעף. בסוף השבוע נחשפו פרטים חדשים על מערכת היחסים המורכבת בין הדוכסית מסאסקס לאביה, שנותקו לפני יותר משמונה שנים, לצד אישורים רשמיים על החקירה בפיליפינים ועל מידע שהגיע למשטרה הבריטית כבר לפני שנים.
מייגן עצמה פרסמה הודעה אישית, שבה התייחסה לראשונה לחשדות והסבירה מדוע בחרה למנוע מאביה קשר עם ילדיה. במקביל, דיווח שפורסם היום (ראשון) ב-BBC חושף פרטים ממכתב ששלחה לו בשנה שעברה, ואחיה למחצה, שהיה עד לאחרונה מבקר חריף שלה, מביע חרטה על כך שעמד לצד אביהם.
תומאס מרקל מכחיש את כל החשדות נגדו, שטרם הוכחו, ולא דווח על הגשת כתב אישום בעניינו.
ה-FBI מסר כי הוא "מודע" לטענות נגד תומאס מרקל, וכי יעניק סיוע לרשויות בפיליפינים
"רציתי להגן על ילדיי": מייגן שוברת שתיקה
בהודעה שפרסמה ביום שישי, בעקבות חשיפת הטענות על החזקת חומרים המתעדים לכאורה פגיעה מינית בילדים, מסרה מייגן: "אני נסערת עמוקות מהמידע שנחשף ביממה האחרונה, ומחשבותיי נתונות לכל הילדים שייתכן שנפגעו".
אלא שהדוכסית חשפה פרט נוסף, שעשוי לשפוך אור על הנתק המשפחתי הממושך: לדבריה, כבר לפני שנים הובא לידיעתה מכתב שכלל טענות מדאיגות נגד אביה, ונאמר לה שהרשויות בודקות אותן.
"אני מקווה שכעת ניתן להבין שלמרות האופן שבו הוצגו הדברים בחלק מכלי התקשורת לאורך השנים, ההתרחקות מאבי וההחלטה שלא לאפשר לו קשר עם ילדינו נבעו מסיבה אחת בלבד: להגן עליהם", מסרה.
דבריה של מייגן מציגים הסבר נוסף לסכסוך שנמשך מאז 2018, סביב חתונתה עם הנסיך הארי. לאורך השנים היו מי שייחסו את הריחוק לשינוי באורח חייה בעקבות כניסתה למשפחת המלוכה, למתיחות שנוצרה סביב חתונתה ולהתנהלותו של אביה מול התקשורת.
תומאס מרקל, מצדו, הרבה להתראיין על געגועיו לבתו ועל רצונו להכיר את נכדיו, ארצ'י וליליבת, שמעולם לא פגש. עם זאת, ההסבר החדש של מייגן אינו מהווה הוכחה לנכונות החשדות נגדו.
המכתב ששלחה לאביה בשנה שעברה
לפי דיווח של ה-BBC מהיום (25 באוקטובר), בשנת 2025 שלחה מייגן לאביה מכתב אישי, בזמן שהיה מאושפז בבית חולים בפיליפינים בעקבות ניתוח לכריתת רגלו.
מקורות המקורבים לדוכסית סיפרו כי במכתב התייחסה לטענות נגדו והבהירה כי היא והרשויות מודעות להן. עוד דווח כי הודיעה לו שלא יוכל לפגוש את נכדיו וכי אין בכוונתה לחדש עמו את הקשר.
המכתב עצמו לא פורסם במלואו, ולכן הפרטים על תוכנו מתבססים על דיווחי מקורות ולא על מסמך שנחשף לציבור.
כפי שדיווחנו בעבר, בדצמבר 2025 הודיעו נציגיה של מייגן כי ניסתה ליצור קשר עם אביה בעקבות מצבו הרפואי. תומאס מרקל טען אז שלא קיבל ממנה הודעה או שיחה. הדיווח החדש מציג כעת פרטים נוספים על מכתב שנשלח באותה תקופה, אך לא הובהר אם מדובר באותה פנייה.
המשטרה הבריטית מאשרת: מכתב התקבל ב-2019
אחת ההתפתחויות המשמעותיות בסוף השבוע הגיעה ממשטרת המטרופולין של לונדון. לאחר בדיקת רישומיה, אישרה המשטרה בשבת כי בינואר 2019 התקבל אצלה מכתב שכלל טענות על עבירות שבוצעו לכאורה מחוץ לבריטניה.
המכתב הועבר למחלקה האחראית על אבטחת בני משפחת המלוכה, ובהמשך למשרדיהם של הארי ומייגן. עם זאת, המשטרה הודתה כי המידע לא הועבר לגופי אכיפה אחרים.
כעת היא בוחנת מחדש את התנהלותה ואת האפשרות להעביר את הנושא לבדיקת הגוף העצמאי המפקח על המשטרה הבריטית.
רשת ITV דיווחה כי עיינה בעותק של מכתב הכולל טענות נגד האב, שנמסר לדבריה למייגן לאחר חתונתה ב-2018. עם זאת, התיעוד הרשמי של המשטרה מצביע על ינואר 2019. דובר מטעם הדוכסית הבהיר כי ייתכן שטעתה בתאריך וכי יש להסתמך על רישומי המשטרה.
הגילוי משנה את התמונה שהצטיירה בתחילת הפרשה. בעוד שבפרסום הראשון לא היו ראיות לכך שמייגן ידעה על הטענות לפני החשיפה הנוכחית, כעת מתברר כי לפחות טענות קודמות נגד אביה הובאו לידיעתה לפני שנים. עם זאת, עדיין לא הובהר אם הן זהות לחשדות הנחקרים כעת בפיליפינים.
החקירה מתקדמת, והאח מבקש סליחה
לפי סוכנות הידיעות רויטרס, הרשויות בפיליפינים אישרו כי צוות מיוחד למאבק בסחר בבני אדם ובניצול מיני מקוון של ילדים חוקר את הטענות נגד תומאס מרקל.
שר הפנים הפיליפיני, ג'ונוויק רמולה, אישר כי תומאס מרקל ג'וניור, בנו של מרקל ואחיה למחצה של מייגן, העביר לרשויות חומרים הקשורים לחשדות, ובהם מחשב נייד, המיועד לבדיקה פורנזית.
גם ה-FBI אישר כי הוא מודע לטענות וכי יסייע לרשויות בפיליפינים בהתאם לצורך.
בתוך כך, האח למחצה, שבמשך שנים התייצב לצד אביהם ואף מתח ביקורת חריפה על מייגן, שינה את עמדתו. בריאיון שפורסם היום ב"סאן און סאנדיי" התנצל בפניה ואמר: "עכשיו אני יודע שבמשך תשע השנים האחרונות הגנתי על האדם הלא נכון".
האב מכחיש, סמנתה ממשיכה להגן עליו
מנגד, תומאס מרקל, השוהה כיום במרכז שיקום בפלורידה, דוחה את ההאשמות נגדו.
בריאיון חדש ל"מייל און סאנדיי" הודה כי בעבר שילם תמורת שירותי מין במהלך ביקורים בפיליפינים, אך הכחיש בתוקף שקיים יחסי מין עם קטינות או שהחזיק בחומרים המתעדים פגיעה מינית בילדים.
הוא אף הביע נכונות לשתף פעולה עם בדיקת המחשב שלו. לדבריו, אם יימצאו בו חומרים אסורים, ייתכן שהוכנסו אליו בידי אדם אחר.
האחות למחצה מאמינה שאביה נפל קורבן לניסיון להפלילו. מייגן וסמנתה מרקל
View this post on Instagram
גם בתו הבכורה סמנתה מרקל (ואחותה למחצה של מייגן מרקל), ממשיכה להגן עליו. לאחר שבפרסום הראשון טענה כי ההאשמות של אחיה נובעות ממניעים אישיים וכספיים, אמרה כעת ל"מייל און סאנדיי" כי היא מאמינה שאביה נפל קורבן לניסיון להפלילו.
החקירה בפיליפינים עדיין מתנהלת, וטרם פורסמו ממצאים המוכיחים את החשדות נגד האב. בינתיים, הפרשה שכבר פילגה את משפחת מרקל מעמיקה את המחלוקת בין האחים, ומחזירה לכותרות את השאלות סביב הנתק הממושך בין מייגן לאביה. שמונה שנים לאחר שהחלו להתרחק זה מזו, גם הפרטים החדשים אינם מעידים על אפשרות לפיוס קרוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו





