ליברמן האשים את איזנקוט במפלה - אך הבהיר שימליץ עליו
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התייחס היום (שני) לתוצאות הבחירות והטיל את האחריות לכישלון גוש המרכז-שמאל על גדי איזנקוט. לצד הביקורת החריפה בתוך המחנה, הוא הודיע כי מפלגתו תתמוך במינויו של יאיר לפיד לתפקיד יושב ראש הכנסת.
המתקפה מגיעה על רקע תוצאות הבחירות, שהעניקו 48 מנדטים לגוש המרכז-שמאל. ליברמן לא חסך בביקורת על התנהלות מטה איזנקוט: "ספגנו כישלון צרוב. 48 מנדטים זה הרבה פחות ממה שציפינו, האחריות היא קודם כל על גדי איזנקוט".
לדבריו, הביקורת נאמרה גם בשיחות סגורות ביניהם טרם פורסמה. "אמרתי לו את זה ב-4 עיניים ואני אומר את זה בפומבי", הבהיר. "איזנקוט ניהל קמפיין הכי אגואיסטי שאפשר, על המפלגה הגדולה, וגם כל הדיבורים על ממשלת מיעוט גרמו לדימום". הוא חשף את הנזק האלקטורלי שלדבריו נגרם בישורת האחרונה: "ב-10 הימים האחרונים איבדנו בין 7 ל-8 מנדטים".
ליברמן ציין את הירידה בכוחן של מפלגות הקואליציה היוצאת, ואמר: "לגבי תוצאות הבחירות - ביבי ושותפיו קיבלו 64 וירדו ל-53". הוא הסביר את אובדן הקולות בגוש שלו בכך שמצביעי ימין נרתעו משינוי הצבעתם. "ליכודניקים אמרו לי שהם רצו להצביע לי, אבל פחדו כי גדי איזנקוט היה אמור להיות בראש ולהקים ממשלת מיעוט".
למרות שציין כי "אמרתי לאיזנקוט שאמליץ עליו", הבהיר ליברמן באופן נחרץ את עמדתו בסוגיית הקמת הממשלה: "הייתי גם מאוד ברור בנוגע לממשלת מיעוט. אנחנו לא נהיה חלק ולא ניתן יד לשום ממשלת מיעוט". הוא חזר גם על עמדתו באשר לישיבה עם יו"ר הליכוד: "כל מי שהצביע לי ידע מה הוא מקבל, אני לא הולך עם נתניהו, ימות העולם".
הוא התייחס בנוסף ללחצים שהופעלו עליו להסכים לשיתוף פעולה פוליטי שנשען על מפלגות ערביות. "אנשים מהשמאל התקשרו אליי וביקשו ממני להיכנס לממשלה עם הערבים, עם כמה מהם שוחחתי", פירט. "אמרתי להם שיש להם זיכרון קצר: ויויאן סילבר ועודד ליפשיץ היו פעילי שלום, והם נרצחו באכזריות".

מול הקיטוב הפוליטי בישראל, הביע ליברמן דאגה מהמגמות החברתיות שמפלגות את המדינה. הוא העריך נחרצות: "ישראל הולכת בכיוון לבנוני, לפדרציה של מיעוטים דתיים ואתניים".
בזירה הפרלמנטרית, אישר יו"ר ישראל ביתנו פנייה שקיבל מיו"ר יש עתיד לגבי חלוקת התפקידים במשכן הכנסת החדשה. "לפיד ביקש ממני לתמוך בו ליושב ראש הכנסת, נתמוך בכך", הצהיר.
בסיום דבריו התייחס יו"ר ישראל ביתנו למשבר המסתמן בתוך גוש הימין ולמתיחות בין נתניהו לשותפיו החרדים, ותיאר בסיפוק את הנתק בצמרת הגוש הנגדי. "אני סוף סוף נהנה מהמפלגות החרדיות. דרעי לא עונה לביבי, יהדות התורה חושבים על אופציות אחרות", עקץ. לדבריו, חוסר היציבות הפוליטי במחנה היריב מספק גם רגעים של נחת: "לפעמים גם נהנים בפוליטיקה". עוד הוסיף כי הוא לא מעוניין ב"אף אחד מהשרים שהיו בקואליציה בשבעה באוקטובר" וציין כי הוא מתנגד לבחירות ישירות, כיוון שהם "יובילו לסחטנות".
עוד הוסיף ליברמן מוריד כי הוא מהשולחן גם וועדת חקירה ממלכתית בתקופת מעבר. לטענתו, "הליכוד מנסה לטרפד את אישור תוצאות הבחירות". בנוסף, סירב להגיד שוב ושוב שיפסול את החרדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
























