רונן פרלמוטר

הכתבות של רונן פרלמוטר

"אבקת קסמים": מה הופך את היין הזה לכל-כך מיוחד?

בני משפחת הרוני, שמקורם בקהילת אנוסי משהד ובהמשך בהודו ובלונדון, חזרו לישראל בתחילת שנות ה־90 והקימו את יקב דלתון - היקב הראשון בגליל • שלושה עשורים אחרי הבציר הראשון, היקב ממשיך לפרוץ גבולות • "צפויות עוד הפתעות", הם מספרים, "העיניים שלנו נשואות כבר לחגיגות היובל, בעוד 20 שנה"

כבר לא "משקה של זקנים": הוויסקי שיחמם לכם את החורף

הטמפרטורות ירדו במהלך הסופ"ש וזכינו למנה גדושה של חורף כהלכתו • בדיוק עכשיו, כשכולנו כמהים לשגרה פשוטה, יש מי שמוזגים כוס של וויסקי ומקווים שהגשמים לא ייעלמו • כמה מותגים חדשים של המשקה האהוב מגיעים למדפים, ומבטיחים לחמם אותנו לתקופה ארוכה

זה הסוד מאחורי הבירה הכי טעימה ומדויקת ששתינו בארץ

מהגולן לכוס: מבשלת "ווייט ראביט" התל־אביבית מבשלת היסטוריה - לראשונה בישראל נוצרה בירה בסגנון IPA, המבוססת על כשות מרמת הגולן • מאחורי היוזמה עומדים צוות מבשלה וחקלאי אחד, שהפכו חלום ניסיוני למבשלת בירה ישראלית"לא מעניין אותנו לייצר עוד בירה - אלא משהו ישראלי אמיתי"

דברים שלא ידעתם שאפשר לעשות עם אתרוגים

האתרוג הוא לב ארבעת המינים, אבל מתברר שהוא גם כוכב קולינרי וריחני בפני עצמו • מהפרדסים המיוחסים של משפחת גורליק בכפר חב"ד - ועד לליקרים ולשנאפסים ייחודיים במזקקת הולנדר • וגם: מתכון לריבת אתרוגים וסגולות עתיקות ומתוקות במיוחד • מועדים לשמחה

עם עודף מ-90 שקלים: היינות הכשרים הכי טובים ומשתלמים לחג

להתחיל מבראשית: היינן הוותיק יותם שרון חוזר אל עמדת היינן הראשי ביקב בנימינה ומוביל מהלך של התחדשות והתחזקות מותגית • וגם - רגע לפני ראש השנה בחנו את מדפי היינות, וגילינו שבין כל המבצעים והמתנות אפשר למצוא יינות מצוינים במחירים צנועים

מצאנו לכם את הטריק איך להרגיש בחופשה בלי לקרוע את הכיס

הקייטנות כבר נגמרו, החופשה המשפחתית גם היא מאחורינו, וההורים נאלצים להזיע ממאמץ - זמן טוב לפנטז על איזה דרינק אסקפיסטי מרענן • אין כמו קוקטיילים קיציים נהדרים שיענו בדיוק על הצורך • קבלו שלל מתכונים מיוחדים בגרסאות ביתיות שישתלבו מעולה בדייט זוגי מרגיע

לחיי עתיד ורוד: היינות הוורודים שיעשו לכם את הקיץ

לא רק בישראל: בשנים האחרונות חלה עלייה מרשימה בביקוש ליינות ורודים - וייתכן שזו תת־הקטגוריה הצומחת ביותר בעולם היין • קיבצנו עבורכם כמה יינות סמוקים ישראליים, רובם מיקבים פחות מוכרים, שמצד אחד הם רעננים ומרווים ומצד אחר ייחודיים בדרכם ובעלי מורכבות

התיישנו טוב: יינות "רזרב" מומלצים לפסח

בליל הסדר נשתה ארבע כוסות של יין משובח, שהשתמר, חיכה, התבגר והשתבח עד שהגיע זמנו • נייחל לשובם של אחינו החטופים, ונזכור את כל מי שאבדו לנו בדרך • בחנו עשרות יינות, שהמכנה המשותף שלהם הוא שהם מיועדים להתיישנות ארוכת טווח, "רזרב" • מכל המעולים שטעמנו - הבאנו לכם את המצטיינים במיוחד

יותר ענבים, פחות זעם: היקבים המקומיים מציגים פריחה מחדש

אחרי התמודדות עם אתגרים לא פשוטים שליוו אותו לאורך חודשי המלחמה הארוכים, ענף היין המקומי מגלה סימני התאוששות מרשימים • נפגשנו עם מנהלי יקבים שעובדיהם המשיכו לייצר גם כשהאזעקות ייללו מסביב, ושמענו מהם על ציונות, על המחויבות לאיכות גם בתקופה כזאת, ועל תרבות בילוי היין שלאט־לאט חוזרת

הקהל הישראלי כבר מאוהב: האם זה טרנד היין הבא?

המחיר שלהם שווה לכל כיס וקל "לרדת" על בקבוק כמעט בלי להרגיש • מחוז פוליה האיטלקי אחראי ליינות ייחודיים ובעלי משמעות נהדרת לחובבי היין הישראלים • הבשורה: בשנים האחרונות התרחב יבוא היינות מפוליה ארצה, ולא מעט יקבים מוציאים מהדורות כשרות שזהות לחלוטין למקור