"אבקת קסמים": מה הופך את היין הזה לכל-כך מיוחד?בני משפחת הרוני, שמקורם בקהילת אנוסי משהד ובהמשך בהודו ובלונדון, חזרו לישראל בתחילת שנות ה־90 והקימו את יקב דלתון - היקב הראשון בגליל • שלושה עשורים אחרי הבציר הראשון, היקב ממשיך לפרוץ גבולות • "צפויות עוד הפתעות", הם מספרים, "העיניים שלנו נשואות כבר לחגיגות היובל, בעוד 20 שנה"רונן פרלמוטר02.12.2025
כבר לא "משקה של זקנים": הוויסקי שיחמם לכם את החורףהטמפרטורות ירדו במהלך הסופ"ש וזכינו למנה גדושה של חורף כהלכתו • בדיוק עכשיו, כשכולנו כמהים לשגרה פשוטה, יש מי שמוזגים כוס של וויסקי ומקווים שהגשמים לא ייעלמו • כמה מותגים חדשים של המשקה האהוב מגיעים למדפים, ומבטיחים לחמם אותנו לתקופה ארוכהרונן פרלמוטר16.11.2025
זה הסוד מאחורי הבירה הכי טעימה ומדויקת ששתינו בארץמהגולן לכוס: מבשלת "ווייט ראביט" התל־אביבית מבשלת היסטוריה - לראשונה בישראל נוצרה בירה בסגנון IPA, המבוססת על כשות מרמת הגולן • מאחורי היוזמה עומדים צוות מבשלה וחקלאי אחד, שהפכו חלום ניסיוני למבשלת בירה ישראלית"לא מעניין אותנו לייצר עוד בירה - אלא משהו ישראלי אמיתי"רונן פרלמוטר28.10.2025
דברים שלא ידעתם שאפשר לעשות עם אתרוגיםהאתרוג הוא לב ארבעת המינים, אבל מתברר שהוא גם כוכב קולינרי וריחני בפני עצמו • מהפרדסים המיוחסים של משפחת גורליק בכפר חב"ד - ועד לליקרים ולשנאפסים ייחודיים במזקקת הולנדר • וגם: מתכון לריבת אתרוגים וסגולות עתיקות ומתוקות במיוחד • מועדים לשמחהרונן פרלמוטר12.10.2025
עם עודף מ-90 שקלים: היינות הכשרים הכי טובים ומשתלמים לחגלהתחיל מבראשית: היינן הוותיק יותם שרון חוזר אל עמדת היינן הראשי ביקב בנימינה ומוביל מהלך של התחדשות והתחזקות מותגית • וגם - רגע לפני ראש השנה בחנו את מדפי היינות, וגילינו שבין כל המבצעים והמתנות אפשר למצוא יינות מצוינים במחירים צנועיםרונן פרלמוטר21.09.2025
לגמנו ומצאנו: 10 היינות הכי טובים לארוחת ראש השנהבראש השנה הקרב, כשעם שלם עוצר להתבונן לאחור ולהביט קדימה, המסר ברור: כולנו חלק מפסיפס אחד - ממש כמו יין מזנים שונים • לכבוד החג שבפתח, טעמנו עשרות יינות ממסך מכל רחבי הארץ - וזיקקנו את אלו שמבטיחים שנה טובהרונן פרלמוטר07.09.2025
מצאנו לכם את הטריק איך להרגיש בחופשה בלי לקרוע את הכיסהקייטנות כבר נגמרו, החופשה המשפחתית גם היא מאחורינו, וההורים נאלצים להזיע ממאמץ - זמן טוב לפנטז על איזה דרינק אסקפיסטי מרענן • אין כמו קוקטיילים קיציים נהדרים שיענו בדיוק על הצורך • קבלו שלל מתכונים מיוחדים בגרסאות ביתיות שישתלבו מעולה בדייט זוגי מרגיערונן פרלמוטר21.08.2025
"נוזל קסמים": פרויקט ההנצחה שהפך ליין משגעמיומנו של כורם: הסיפור האישי של עמיחי אריאל, בעל יקב "אריאל ביהודה" שאיבד את בתו הצעירה בפיגוע רצחני, הצליח להפוך את הכרם שלו למקום של זיכרון - לצד יין עטור פרסים • "יש בו ריחות ועולמות מופלאים"רונן פרלמוטר11.08.2025
שוברות שגרה: הבירות הישראליות שיקררו לכם את הקיץהחום המהביל בחוץ הוא בדיוק הזמן לעצור לרגע, לקחת נשימה וללגום בירה טובה • ארבע מבשלות קראפט ישראליות מציעות מרעננים חדשים לקיץ - טעמים, סגנונות וסיפורים קטנים שיקררו את הנפש וירגיעו בהמולהרונן פרלמוטר27.07.2025
לחיי עתיד ורוד: היינות הוורודים שיעשו לכם את הקיץלא רק בישראל: בשנים האחרונות חלה עלייה מרשימה בביקוש ליינות ורודים - וייתכן שזו תת־הקטגוריה הצומחת ביותר בעולם היין • קיבצנו עבורכם כמה יינות סמוקים ישראליים, רובם מיקבים פחות מוכרים, שמצד אחד הם רעננים ומרווים ומצד אחר ייחודיים בדרכם ובעלי מורכבותרונן פרלמוטר15.07.2025
האוסקר של היין הישראלי: 4 יינות "זהב" מקומיים שאתם חייבים להכירעשרות יקבים מקומיים, לצד יקבי ענק מסחריים ויקבי בוטיק זעירים, התחרו לאחרונה ב"אשכול הזהב" הוותיקה, שחגגה 23 שנים לקיומה • "התחרות צומחת ומתפתחת יחד עם ענף היין", מספר אבי בן עמי, מפיק האירוערונן פרלמוטר30.06.2025
הולכים טוב עם הגבינות: 8 יינות לבנים מומלצים לשולחן החגלא על הגבינות לבדן: מדובר במצווה מפורשת בחג השבועות לשתות יין ולשמוח, וזה בדיוק מה שכדאי לכולם לעשות בשבוע הבא • השנה בחרנו בריזלינג ללוות את החג - התוצאה: כמה יינות שווים במיוחדרונן פרלמוטר28.05.2025
תערוכת היין הכשר הגדולה והחשובה בעולם הגיעה לישראלתערוכת KFWE לשנת 2025 נחתה כאן בשבוע שעבר - ביקרנו, לגמנו וחזרנו עם לא מעט המלצות - צפורונן פרלמוטר25.05.2025
קר, זול, זמין ומרענן: טעמנו את הקוקטיילים שמחכים לכם על המדפיםקוקטיילים תוססים לכל דורש • מערק אשכולית אדומה, דרך דיווה קוסמופוליטן ועד לקוקטייל שוופס בפחית, בחנו עבורכם את המשקאות הכי חמים על המדפים לקראת הקיץ - שכבר נמצא כאןרונן פרלמוטר18.05.2025
לגמנו ובחרנו: הבירות הישראליות שכיף לחגוג איתן עצמאותלכבוד חג העצמאות הקרב ובא החלטנו להמליץ על ארבע מבשלות בירה ישראליות קטנות עם סיפור ציוני אמיתי, שעושות יופי של בירה שתתאים לכל חך • אז השנה, לצד כל הקשיים, נרים בגאווה ובשמחה כוס מלאה בירת קראפט מקומית רונן פרלמוטר28.04.2025
התיישנו טוב: יינות "רזרב" מומלצים לפסחבליל הסדר נשתה ארבע כוסות של יין משובח, שהשתמר, חיכה, התבגר והשתבח עד שהגיע זמנו • נייחל לשובם של אחינו החטופים, ונזכור את כל מי שאבדו לנו בדרך • בחנו עשרות יינות, שהמכנה המשותף שלהם הוא שהם מיועדים להתיישנות ארוכת טווח, "רזרב" • מכל המעולים שטעמנו - הבאנו לכם את המצטיינים במיוחדרונן פרלמוטר08.04.2025
30 עד 99 שקלים: היינות הכשרים הכי טובים לפסחחלצנו, מזגנו, הרחנו, טעמנו וגיבשנו את רשימת המומלצים שלנו, לפי רמות מחיר, כשהמשותף לכולם הוא שהם עולים פחות מ־100 שקלים • מסתבר שיש לא מעט אופציות, ולא רעות בכלל, בתקציב הזהרונן פרלמוטר03.04.2025
יותר ענבים, פחות זעם: היקבים המקומיים מציגים פריחה מחדשאחרי התמודדות עם אתגרים לא פשוטים שליוו אותו לאורך חודשי המלחמה הארוכים, ענף היין המקומי מגלה סימני התאוששות מרשימים • נפגשנו עם מנהלי יקבים שעובדיהם המשיכו לייצר גם כשהאזעקות ייללו מסביב, ושמענו מהם על ציונות, על המחויבות לאיכות גם בתקופה כזאת, ועל תרבות בילוי היין שלאט־לאט חוזרתרונן פרלמוטר02.04.2025
הקהל הישראלי כבר מאוהב: האם זה טרנד היין הבא?המחיר שלהם שווה לכל כיס וקל "לרדת" על בקבוק כמעט בלי להרגיש • מחוז פוליה האיטלקי אחראי ליינות ייחודיים ובעלי משמעות נהדרת לחובבי היין הישראלים • הבשורה: בשנים האחרונות התרחב יבוא היינות מפוליה ארצה, ולא מעט יקבים מוציאים מהדורות כשרות שזהות לחלוטין למקור רונן פרלמוטר31.03.2025
חג גדול ללוגמים: 7 המלצות לא שגרתיות על ויסקישיפון יא נאס: פורים הוא הזמן המושלם להתסיס את זרעוני הדגן לכדי משקה אלכוהולי ולמקסם את המצווה "עד דלא ידע" • לכבוד משתה החג, קיבצנו עבורכם מגוון סוגי וויסקי שזוקקו על בסיס גרגירי שיפון, כמיטב המסורת האמריקניתרונן פרלמוטר16.03.2025