לגמנו ומצאנו: 10 היינות הכי טובים לארוחת ראש השנה

בראש השנה הקרב, כשעם שלם עוצר להתבונן לאחור ולהביט קדימה, המסר ברור: כולנו חלק מפסיפס אחד - ממש כמו יין מזנים שונים • לכבוד החג שבפתח, טעמנו עשרות יינות ממסך מכל רחבי הארץ - וזיקקנו את אלו שמבטיחים שנה טובה

הרמת כוסית לשנה טובה . צילום: Getty Images

גם אם חושבים ונוהגים אחרת - בסופו של דבר כולנו רקמה אנושית אחת, עם אחד. אנחנו לא רק חיים ביחד - אנחנו כולנו אחד, ואין לנו אפשרות להתקיים זה בלי זה. חקלאים לצד הייטקיסטים, אנשי ההתיישבות לצד עירוניים, לומדי התורה ואנשי המילואים, השמאלנים והימנים. המחלוקות בינינו עמוקות ומהותיות, אבל בסופו של דבר כולנו רוצים את הטוב ביותר, כל אחד לפי הבנתו, עבור המדינה ויושביה, ולכן אסור לנו לגרום לשנאה ולפילוג בינינו.

כתף אל כתף עמדנו במלחמה מול איראן, בהישגים המופלאים שהושגו שם, וגם במציאות המורכבת של השנה שעומדת להסתיים. גם בראש השנה הקרב, כולנו נשמע את תקיעות השופר המבשרות את כניסתה של שנת תשפ"ו, ונאחל ונתפלל לשנה עוד יותר טובה ומתוקה, הן בפן האישי והן בזה הלאומי.

גם בעולם היין, על פי רוב, היינות הטובים ביותר אינם זניים, אלא דווקא כאלו שהורכבו מכמה זנים, כרמים או אזורים, מתוך הבנה שכל אחד מהקומפוננטים מביא איתו גוון וטעם ייחודיים שאין בחבריו, ושבסופו של דבר השלם גדול ומשובח יותר מסך חלקיו.

לכבוד השנה החדשה, טעמנו עשרות יינות ממסך מכל רחבי הארץ הנפלאה שלנו, ואף על פי שהבחירה היתה קשה, ורבים וטובים נשארו בחוץ - הצלחנו לזקק את רשימת היינות שלפניכם. לחיי השנה החדשה!

לבנים

White of Earth, אסופה 2023, דלתון,

White of Earth, אסופה 2023, דלתון

יין מרתק מסדרת ה"משחקים" של גיא אשל, יינן היקב, שהורכב מסוביניון בלאן וסמיון גליליים שתססו על שמרי בר בחביות חרס. האף שלו רענן ופרחוני (יסמין, פומלית ואגסים), ובלגימה הוא מינרלי וחומצי ומלא ממדים ושכבות טעם. מרתק (99 שקלים).

Amonite 2024, יקב ננה,

Amonite 2024, יקב ננה

בלנד לבן מכרם מצפה רמון, שהורכב מענבי סמיון וסובניון בלאן שתססו והתיישנו בחביות כחמישה חודשים, עם השלמה קלה (9%) של פרנץ' קולומבר. אף הדרי ורענן לצד אגס ושקד ירוק, עם ארומטיות עדינה ונגיעת בננה. בפה הוא עשבוני ובעל חומציות כדבעי. מרשים מאוד. (125 שקלים).

רזיאל לבן 2023, צילום: יח"צ

בלנד לבן 2024, יקב רזיאל

ממסך יוקרתי מענבי רוסאן וויוניה, שופע טעמי מלון צהוב, משמש, אגס ותפוח לצד וניליות עמוקה ונגיעת שמרים, שמקורם בחביות האלון הגדולות שבהן הוא התבגר. המרקם עשיר והסיומת מאוזנת וארוכה. מושלם לסעודת החג! (125 שקלים).

אדומים

עירא יקב שילה, צילום: יח"צ

עירא 2023, יקב שילה
יין חדש בסדרת הממסכים "לג'נד" של היקב, שמכיל קריניאן (53%), גרנאש (24%), סירה (14%) ומעט ברברה, ושהתבגר בחביות במשך כ־15 חודשים. באף שזיפים חמוצים, עור טרי ורוזמרין. הגוף קל עד בינוני, אבל בעל רבדים עמוקים ומרתקים שמתפתחים עם הזמן בכוס, והסיומת אלגנטית (105 שקלים).

מלאנג', יקב קנאטיר, צילום: בן יצחקי

מלאנג' 2022, יקב קנאטיר

הופעה ראשונה אצלנו של היקב הזעיר מרמת הגולן, והוא נכנס בסערה - בלנד מרשים בעל צבע אדום־סגול כהה. הרבה מאפייני עץ באף (וניל, פלפל שחור, טבק) לצד הפרי, אבל איכשהו זה משתלב היטב ולא מעיק. הותקן ביד בוטחת ועתידו עוד לפניו (110 שקלים).

a, יקב אדיר, צילום: יח"צ

A 2022, יקב אדיר

יוסי רוזנברג, מבעלי היקב, הוציא את הבלנד המהפנט הזה, שהותקן משיראז (60%) פטיט סירה (30%) וקברנה פרנק, כולם מהגליל העליון, שנבצרו ידנית והשתבחו בחביות במשך כ־20 חודשים. צבע סגול עמוק, באף פרי שחור בשל ואינטנסיבי לצד תיבול ירוק מעודן, קפה, קופסת סיגרים וציפורן. בנוי לתלפיות ומלא עזוז. מהטובים שבטובים! (120 שקלים).

הר עמשא, יקב יתיר,

הר עמשא 2022, יקבי יתיר

ממסך אדום המורכב מקברנה סוביניון (41%), שיראז (18%), פטי ורדו (18%), מרלו (10%), מלבק (7%) וטנאט (6%) מכרמים שונים ביער יתיר, שהתיישנו בנפרד בחביות קטנות וגדולות כשנה לפני המיזוג הסופי. נשמע לכם בלגן? התוצאה דווקא מופתית - צבע עמוק ומפתה, ארומת מנטה לצד פרי אדום בשל וגוף מלא ומהוקצע. יין מדויק (125 שקלים).

דביר אסטייט, יקב לה פורה בלאנש,

דביר אסטייט 2023, יקב לה פורה בלאנש

ממסך מענבי קברנה סוביניון (45%) ושיראז (35%) מכרם שדה כלב שליד חברון, עם מרלו (20%) מכרם אדרת. היין התיישן בחביות צרפתיות ואמריקניות במשך כ־12 חודשים, ולא עבר תהליכי סינון. אף משגע של פרי אדום ושחור, פריחת סיגליות ותיבול מפולפל, לצד מאפייני חבית (שוקולד, קפה). הטאנינים נעימים ולא מתאמצים, והחומציות הרעננה משלימה יין נפלא! (129 שקלים).

תמרה יקב מוניץ, צילום: בועז לביא

תמרה 2023, יקב מוניץ

האחים המילואימניקים איתי ושראל הפיקו פה יין מפלצתי תחת אש, כשאת רוב השנתיים האחרונות הם "בילו" בחזיתות עזה והצפון. זה בלנד נהדר של 31% פטיט סירה, מרסלן, קריניאן וארגמן (20% כל אחד), ומעט סירה. צבע ארגמני עמוק, טעמי פרי בשל מלווים בניחוח עשבי תיבול ים־תיכוניים בגוף מלא. לא רק כדי לתמוך באנשי המילואים, אלא כי זה באמת יין טוב (130 שקלים).

געש, תל שיפון,

געש 2021, יקב תל שיפון

בלנד של קברנה סוביניון (65%) וסירה מצפון רמת הגולן שתססו והתיישנו בנפרד במשך 26 חודשים בחביות בנות 300 ו־400 ליטר, ולאחר מכן אוחדו לכדי יין אימתני. הוא מפוצץ בפירותיות נהדרת של דובדבנים ואוכמניות, שוקולד וקליה, ועם הזמן (אם יישאר לכם) מתפתח לעוד ועוד רבדים בכוס. פלא שמגזין היין הבריטי "דקנטר" נתן לו 92 נקודות ראויות? (280 שקלים).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר