כמעט שנתיים סופר-אינטנסיביות של מלחמה, עם רכבת הרים של תחושות ורגשות - חרדות, התרגשויות, אבל, שמחות, וחוזר חלילה.
בכל מקום אחר בגלובוס עומס כזה של אירועים היה יכול בקלות למלא חצי יובל ואולי יותר, וגם אצלנו, האמת, זה עומס חריג. ובאמת נדמה שעכשיו, כשהקיץ כבר פה, והחום והלחות חזרו, כולנו צריכים איזו חופשה קטנה בחו"ל או לכל הפחות הפוגה קלה להתחדשות הכוחות. איך שרו גששינו? - "תן לשים ת'ראש על דיונה, תן למוזות קצת לרעום... מלחמות ישנן בשפע וצרות פה לא חסר, אז בין טיל לבין רקטה תן לתפוס רילקס בצל".
ואנחנו ממליצים להוסיף גם איזו בירה טרייה וצוננת שתחולל פלאים במוזות שלנו, אם על דיונה, ואם בחוף הים, בפארק השכונתי או אפילו סתם במרפסת, לפני שניקרא לחזור ולעלות שוב על הרכבת, להמשך העלילה שעדיין איננו יודעים את סופה.
חלפו הימים שבהם שלטו הבירות התעשייתיות כמו מכבי, גולדסטאר, קרלסברג ודומותיהן - שכבודן במקומן מונח. כיום, לצידן, הדור כבר דורש משקאות מתוחכמים יותר, בוטיקיים יותר ומיוחדים יותר, וממש לאחרונה השיקו מבשלות הקראפט הישראליות מהדורות מיוחדות של בירות לקיץ, שמתוכן דגמנו כמה מהיותר מוצלחות ומתאימות בעינינו לחידוש הכוחות ולפסק הזמן המיוחל.
זמן ללגום
כך, למשל, מבשלת שריגים שבעמק האלה חוגגת הקיץ בר-מצווה, וכיאה לחגיגה הם יצאו בהברקה מופלאה - בירת פייסטרי סאוור מיוחדת השופעת ארומות פרי טרופי (פסיפלורה, מלון ואננס יחד עם אשכולית לבנה), שבטעמה היא חמצמצה בסגנון הז'אנר - אבל גם מי שבדרך כלל פחות מתחבר לזה יוכל הפעם ליהנות ממנה. היא טרייה, מרירה, חמוצה ופירותית בטירוף, וממש קשה להפסיק ללגום ממנה. שמח בכוס! (13 שקלים, 330 מ"ל).
האחים הירושלמים מבירה שפירא המפורסמת הוציאו בירת SESSION IPA כיפית ומגניבה, עשירה בשלושה מיני כשות ובעלת ארומת אשכולית שובבה, לצד טרופיות נעימה, גוף קליל ואחוז אלכוהול נמוך במיוחד (4.3% בלבד), שמאפשר ללגום ממנה עוד ועוד בסבבה. אל תפספסו גם את הניו־לאגר החדשה, טייק קראפטי על הלאגר הקלאסית שמחזיר אותה למרכז הסצנה, ואת הרעננות הכשותית שלה מריחים כבר מרחוק (13 שקלים).
גם מבשלת שניט, שהוקמה רק לפני שלוש שנים אך מוכרת כיום כבר כמעט לכל תל־אביבי, ממשיכה להפתיע בביטויים חדשים. המבשלה מתבססת על ארבע בירות קבועות נהדרות, שלצידן מהדורות חודשיות מתחלפות, שבהן הם מרשים לעצמם להתפרע ולבשל כל מיני טעמים ביזאריים (בקטע טוב), למשל בירת accept all cookies בטעמי עוגיית פרח ריבה, בירת קמומיל מעושנת, תמד (בירת דבש), אייל דה פרובנס (בירת פייל אייל בתיבול לוונדר), SESSION GALAXY NEIPA שמפוצצת בארומות של גויאבות, פסיפלורה, אפרסקים והדרים בגוף עדין ואחוז כוהל מתון ונגיש. רשימה חלקית. האמת? קשה היה לנו לבחור אחת מכל הטוב שהם מציעים. לכו על מארז מיקס (18-16 שקלים לפחית).
ואחרונה חביבה - מבשלת שקמה. למי שעדיין לא מכיר, זו מבשלת קראפט מתפתחת שהוקמה בתוך מבשלות בירה ישראל באשקלון (יצרני קרלסברג, טובורג), המייצרת בירות בעבודת יד, בכמויות מדודות ותוך שימת לב אישית של הברו־מאסטר האגדית ענת מאיר. לקיץ הזה הם הוציאו בירת בלונד אייל חדשה וקסומה, המבוססת על לתת ישראלי ייחודי שגודל על ידי חקלאים ישראלים, ומתוך מטרה לחזק את החקלאות המקומית ולשלב אותה בתעשיית הקראפט הישראלית. בעצם, זו בירה בהירה בסגנון אירופי, המשלבת בין גוף קל ונגיש לארומות הדריות וטרופיות, באופן שמצד אחד גם שתייני קראפט מנוסים יאהבו, ומנגד גם מי שמחפש בירה מרעננת עם נוכחות ייהנה מאוד. בירה כיפית ונעימה שמתאימה בול לקיץ הישראלי (17-15 שקלים).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו