הקיץ הקשוח שובר השנה שיאי טמפרטורה, לחות, עומסי חום ועצבים, לא רק בארץ אלא גם בחו"ל. וכשאנחנו נמצאים עמוק בתוך אוגוסט, החודש הידוע לשמצה בקרב כל ההורים שנאלצים, נוסף על העבודה הרשמית וההתמודדות האישית שלהם עם החום, להיות גם ספקי בידור ועניין לזאטוטים שבחופשה - זה לא הכי כיף ונעים.
נדמה שכולם עוברים את השלב הזה - הקייטנות כבר נגמרו, החופשה המשפחתית גם היא מאחורינו (בארץ או בחו"ל, התוצאה בסוף דומה - הכיס שלכם קרוע), חוברות הלימוד לחופש כבר מזמן פאסה, והקטנים משועממים ורוצים רק מסכים או אטרקציות מים, כשאתם מולם במוד קרבי, מתים לאיזו חופשה אמיתית, זוגית ומרעננת, שתשיב לכם קצת את הנפש ואת השפיות.
מסתבר שיש לא מעט בתי מלון, מהצפון הרחוק ועד אילת, שמגישים מגוון קוקטיילים קיציים נהדרים, ובהחלט אפשר "לגנוב" איזה ערב מהילדים ולקפוץ לשם לאיזה דרינק אסקפיסטי מרענן. ואם גם זה מורכב לכם מדי, הנה המתכונים המיוחדים שלהם בגרסאות ביתיות, ככה שתוכלו לקבוע דייט זוגי מרגיע, אצלכם בבית או במרפסת, אחרי שהקטנים הלכו לישון.
קוקטייל ביטר & סקסי
(נבל דוד גליל ריזורט)
מלון נבל דוד גליל ריזורט החדש המשקיף על הכנרת מעוצב בהשראת כלי הנגינה נבל, ומציע חדרים וסוויטות עם נוף מרהיב, בריכת אינסוף, ספא, מסעדה ובר, לאווירת נופש פסטורלית ושלווה. הבר שלו פתוח גם למי שאיננו אורח המלון. לא תקפצו?
רכיבים:
- 30 מ"ל קמפארי
- 30 מ"ל ג'ין יבש
- 30 מ"ל מיץ לימון סחוט
- 10 מ"ל מי סוכר
- 20 מ"ל סירופ פסיפלורה
אופן הכנה:
- מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, משקשקים היטב ויוצקים לכוס. מקשטים עם סלייס תפוז ושני ענבים.
Peachless
(וובה שולמן, Jewel בר, תל אביב)
בלב תל אביב, פחות מ־300 צעדים מהים, מסתתר JEWEL BAR - בר קוקטיילים חדש, אינטימי ומרשים, שנולד בתוך מלון הבוטיק JEWEL, שמנהלת רינת לוי טנג'י, בתו של איש העסקים רמי לוי. המלון, שנמצא במבנה היסטורי משומר, מפליא להציג חוויה אלגנטית קלאסית, כשממש לא חייבים להיות אורחי המלון כדי להיכנס לבר, אבל אל תתפלאו אם תתאהבו בקוקטיילים המעולים והמעודנים שלו או בהרמוניה האקלקטית של העיצוב, ותרצו להישאר ללילה...
רכיבים:
- 50 מ"ל רום לבן מושרה בגביע יוגורט אוכמניות (200 מ"ל)
- 60 מ"ל קורדיאל אפרסק
- 15 מ"ל יין לבן חצי יבש
- 10 מ"ל קוניאק
אופן ההכנה:
- להכנת הרום - מוסיפים לבקבוק (700 מ"ל) רום לבן וגביע יוגורט אוכמניות, ומקפיאים לכמה שעות. מסננים דרך בד חיתול.
- להכנת הקורדיאל אפרסקים - חותכים דק 5 אפרסקים, מוסיפים אליהם 400 מ"ל תה ירוק, 200 מ"ל מיץ לימון, 200 גרם סוכר וטוחנים יחד בבלנדר. מסננים דרך חיתול.
- משקשקים בשייקר עם קרח 50 מ"ל מהרום ביוגורט, 60 מ"ל מקורדיאל האפרסקים, היין הלבן והקוניאק, ומוזגים לכוסות.
קוקטייל לילה במדבר
(מלון קדמא, מרשת ישרוטל)
במבנה המרכזי של מלון קדמא, שנמצא בשדה בוקר המדברית, מחכה לכם לאונג' בר המעוצב באווירה נעימה, ובו מוגש מגוון רחב של משקאות קלים, חמים ואלכוהוליים. אורחי המלון יכולים ליהנות גם מבר קוקטיילים הממוקם לצד הבריכה, ומציע משקאות מרעננים.
רכיבים:
- 5 מ"ל אנגוסטורה ביטר
- 15 מ"ל סירופ תות טבעי
- 15 מ"ל סירופ רוטן מלפפון
- 30 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי
- 40 מ"ל מיץ אננס
- 50 מ"ל ג'ין בומביי
אופן ההכנה:
- מוזגים את כל הרכיבים לתוך שייקר עם קרח.
- משקשקים היטב עד שהשייקר מצטנן.
- מסננים סינון כפול לתוך כוס קוקטייל קרה.
קוקטייל וויסקי סאוור
(מת'יו אוקרה, מלון דן אילת)
דן אילת, הממוקם על חופה הצפוני של בירת התיירות הדרומית של ישראל, הוכתר לאחד המלונות הטובים במזרח התיכון ואפריקה, על ידי מגזין התיירות היוקרתי Condé Nast Traveler. במתחם הבריכה פועלים ברים המציעים תפריט עשיר של קוקטיילים ואלכוהול לצד משקאות קלים וחמים. לאחרונה הושק ה־Cactus deck & cabanas - מתחם VIP הממוקם בסמוך וכולל קאבנות ומתחמי ישיבה מוצלים וממוזגים, הפתוח לאורחי המלון בלבד ובמחיר מוזל למזמינים מראש.
רכיבים:
- 60 מ"ל וויסקי
- 25 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
- 15 מ"ל סירופ סוכר
- 15 מ"ל חלבון ביצה
אופן ההכנה:
- שקשוק ללא קרח - משקשקים את כל המרכיבים בשייקר למשך 20-15 שניות ליצירת קצף.
- שקשוק עם קרח - מוסיפים קרח לשייקר ומשקשקים פעם נוספת לכ־20-15 שניות עד לקירור.
- סינון והגשה - מסננים את המשקה לכוס וויסקי עם קרח.
- ניתן לקשט בפרוסת תפוז וזית (אופציונלי) או דובדבן.
