הילה אלפרט

הילה אלפרט היא כתבת מגזין ב"ישראל היום". אלפרט, שנולדה בקיבוץ מעלה החמישה, היא כותבת, יוצרת אוכל, מחברת אלבומים קולינריים, מרצה, מגישת טלוויזיה ושחקנית. היא חוקרת אוכל על כל מופעיו, מחברת ספרי אוכל ומדריכי מסעדות, יועצת למסעדות ולתעשיית האוכל. היא אם לשלושה ילדים החיה בבת גלים

הכתבות של הילה אלפרט

עוף שימחעס: השיפודייה שעושה מטעמים מהחלק הכי מפתיע בתרנגולת

בשבוע שעבר, בהפתעה מוחלטת, פגשתי שיפוד ישבני תרנגולת שהזכיר לי את סמטאות טוקיו • זה קרה ב"סיח", שיפודייה חדשה של חבורת צעירים שהתלכדה בשש אחרי המלחמה • גיליתי שם אוכל מקורי מנתחים שהיטיבו לשמח פעם את המטבח היהודי, ותשובה לצ'יפס שלא תצא לכם מהראש • צפו

הפרי האדום שתמיד מפתיע: "הוא נושם את הסוכר"

"אט נושרים לנחל עלעלי הפטל / אהבה של נוער נצח לא תחדל", תיאר נתן יונתן את השלכת שעובר השיח עם הפרי האדום המרהיב שריחו משכר, אבל טעמו לפעמים משקר • יצאנו למסע אחרי הצמח חובב הקור, פגשנו את מי שמתעקש לגדל אותו דווקא בחום המקומי, וחזרנו מכושפים

פופאי אישר? הטעות שכולם עושים עם תרד, והמתכון שיתקן אותה

שגיאה שעברה מדור לדור בחישוב כמות הברזל בעלי התרד גרמה להורים ברחבי העולם להאמין שאם ילדיהם יאכלו אותם, הם יהיו פופאי המלח • חזרתי אל המיתוס ושברו, ולרגל ראשית החורף, היא עונת הכלורופיל, הכנתי מנות מיוחדות עם תרד טורקי או עלי סלק, אבותיו הקדמונים

המורה האגדי של השפים בישראל: "יכולתי להדיח יותר תלמידים"

מאיר דנון, ששינה את פני ההוראה הקולינרית בארץ, חוגג עשר שנים לבית הספר שהקים • הוא מדבר על השראה, על הדור הבא של יוצרי מטבח ועל השכלה כמפתח לחופש: "כששף מציע לטבח לוותר על לימודים הוא כנראה יקבל עובד שיישאר לידו ובצילו, אבל הוא מונע ממנו להתפתח" • ומודה: "אולי הייתי רך מדי"

על הצלחת חיכתה צרחה של הפתעות, וככה נפרדתי מאמא

בתמר ברהי, אחיינו הלא מתחנף של המג'הול, תענוג לנגוס בפרוסות דקות, שלא יעקצץ יותר מדי בפה • הוא ישדרג במרקמו כל סלט, ואפשר גם לצרוב אותו במחבת עם כבדים בשמן זית, עשבי תבלין, פלפל חריף ושום - כמו במנה טרופת־הטעמים שהיתה האחרונה שהכנתי לאמא שלי

סוכות בשוק: הסודות הטעימים של ואדי ניסנאס

הפרלמנטים מתכנסים בבוקר בדוכן של נדימה סביתי, שעבר בירושה לנכדים • לואיס וראול יושבים על חומוס משגע, לפני המולת היום • ריח תבשילי עולש ותרד מתמזג בזה שנישא מ"לחם הטאבון" של מרואן, מהתבלינים של זיאד, מהקפה של מוסטפא והמועג'נט של פאטמה • הפתעות השוק החיפאי

עוגיות וריבה קסומה: איך להפוך את הצמח הכי נודניק למנה מושלמת?

הילה רונן־סהר ובעלה יזהר יצרו במסעדת "רוטנברג" שבקיבוץ גשר פאלטת טעמים משלהם, המבוססת על צמחי בר מהטבע המקומי ומהשדות החקלאיים באזור • אחרי שמחלה קשה הכריעה את יזהר, ממשיכה הילה, לצד השפית חן וייס, ללקט חומרי גלם שלא ידענו שאפשר לאכול - וכמה זה טעים

בהגשה אישית: חמש בשלניות מציגות מנה מנצחת לחג – עם ברכה בצד

לכבוד בוא שנה חדשה ובקצה שנה מכאיבה, נקבצנו, חמש נשים שהבישול הוא שפתן, לבשל ארוחה שכל מנה בה היא ברכה לשנה שתהיה אחרת • תפילה קטנה לאלוהי הנשים והחמלה, אלוהי האבות והאימהות • ארוחה שנוצרה מתוך חמישה מטבחים שונים של בנות הדתות המתקיימות בארץ הזו והיא מבקשת לצרוח, בכל הטעמים, שתיגמר כבר המלחמה ויחזרו כל החטופים הביתה - עוד בתשרי

"יכאב או לא יכאב? שאלתי לפני הביס": עומר מילר כותב את המנות ששינו את חייו

במשך שנים סבל עומר מילר מכאבי בטן משתקים של קרוהן, שהובילו אותו שוב ושוב לבית החולים, וגרמו לו להרגיש "עלוב וחסר אונים" • בספרו "טעים ובריא" הוא מציג מתכונים למנות  המיועדות במיוחד לילדים שאותם הוא מגדיר "שקופים"

"ברור שאני מצטערת": קורין גדעון חוללה שלל סערות - על זו היא מתחרטת

אחרי שהגיעה לפסגה כטאלנטית הכי בועטת של קשת, בגיל 28 גדעון מצאה את עצמה חסרת עבודה • מאז, הספיקה לסלול את דרכה כעצמאית - ולהפוך לאימפריה • "כל החיים שילמתי על האימפולסיביות הזו שלי", היא מודה בראיון • וגם: מה הסיכוי שתחזור לטלוויזיה?

"העירום היה אתגר עבורי": השחקנית שמפשיטה את הקולנוע ממוסכמות

במשך שנים עירית שלג יוצרת מתוך המפחיד והכואב • השחקנית, שחזרה בתשובה ויצאה בשאלה, מפציעה השבוע ב"טרופיקנה", סרט שבו היא מגלמת קופאית אפרורית שבוחרת בהרפתקה נועזת • "אמרתי לעצמי: אל תראי רק מה שמושלם", מספרת מי שבתה הבכורה זכתה ב"הזמר במסכה"

מנה שתביא שלום: השווארמה שלקחה אותנו לסעודיה

השף כאמל השלמון מלביש על הסיח ב"אבו סאמי" תענוגות ממטבחי הלבנט, וכאלה שהכיר בילדותו בערב הסעודית • "בניתי שווארמה מזיכרונות", אומר מי שבישל ארוחות פרטיות לשועי הארץ ולעשיריה, ומציע היום באבו גוש גן עדן קטן של טעמים יוצאי דופן • הפסקת אוכל: מדור חדש

"מתי כספי התעקש שאתן לו לעלות לבמה": אפי נצר לא עוצר גם בגיל 91

הילדות המוזיקלית בחיפה של שנות ה־30 ("אבא היה זייפן נורא, הייתי אומר לו 'בבקשה אל תשיר'"), המנדולינה הראשונה ("ניגנתי בה עד שאחי הקטן שם אותה באמבטיה"), המצאת השירה בציבור עם שקופיות ("הקהל הגיב כאילו גיליתי את החשמל") - והחוש לזיהוי כישרונות • אגדת התרבות הישראלית כבר חושב על הפרויקט הבא, וחושף את הסוד המפתיע לאריכות ימים

המזקקה שמשתמשת בשעורה מבארי כבשה את העולם

M&H, שקצרה כמות פרסים בינלאומיים בלתי נתפסת, הוציאה את "טרואר", סדרת וויסקי שנוצר בחביות שפוזרו בכנרת, בירושלים, בנגב ובעין גדי • קצרה שעורה משובחת משדות בארי, ויצרה סדרת פחיות וויסקי עם סודה שמבקשות לברוח מהקיץ הבוער ומהמלחמה שלא נגמרת

בשביל הנשנוש הזה, היה שווה לטוס

בחודש שעבר נערך בניו יורק פיקניק שבמרכזו התרבות היהודית – והמטבח היהודי • מהבשר המשומר של ראשוני המהגרים, דרך השילוש הקדוש בייגל־סלמון־גבינת שמנת ועד לפיוז'ן מעורר השראה • "נוצר דיאלוג בלי פחד", אומרת היזמית נעמה שפי, שפועלת להעיר את הגפילטע מתרדמת הג'לי