פרופ' נמרוד לוז

חבר סגל וראש רשות המחקר במכללה האקדמית כנרת. חבר בחטיבת מזון וחקלאות בפורום האקלים הישראלי, בפורום לתזונה בת קיימא ובתנועת סלואו-פוד ישראל.

כותב ומלמד על אוכל, חוקר אותו, ולא פחות חשוב - מבשל ומשתדל שיהיה טעים, עונתי, בריא, וסביבתי, ורוצה שלכולנו תהיה אפשרות כזו בדיוק.

טעימות נוספות אפשר למצוא בספרו "הפסקת אוכל: ארוחות, סודות ואגדות", העוסק באוכל שזוכה לעלות על שולחננו (וגם בזה שלא) משלל נקודות מבט, ומאפשר הרהור נוסף בקשרים המורכבים שבינינו לבינו.

luznimrod@gmail.com

הכתבות של פרופ' נמרוד לוז

שנים ארוכות אכלתם בצורה לא נכונה, ואפילו לא ידעתם

בעידן התזזיתי שבו אנחנו חיים, אכילה היא פעולה כמעט מכנית ונטולת מחשבה • זה החלום הרטוב של חברות המזון הגדולות: שנדחוס אוכל לקיבה, בלי להרהר ולו לדקה במסלול שעשה אל הצלחת • אבל יש דרך אחרת, נבונה יותר, לאכול - שאותה נחשוף כאן

בטח לא ידעתם: האיש שבזכותו יש לכם צ'יפס ושוקולד, והקשר היהודי

הוא יצא לחפש זהב ותבלינים • במקומם הוא מצא מהפכה שמשפיעה על הצלחת של כולנו עד היום - ועל התרבות העולמית • אבל היו לה מחירים עצומים, לא פעם קטלניים • אז מהו "יום קולומבוס", שנחגג השבוע, ואיך קשור אליו סיפורו של יהודי עשיר?

מתוק, עם סוד עתיק: סלט אתרוגים עם טוויסט מפתיע

הקליפה לא ידידותית, לא כולו אכיל, וכדי להשיג אותו צריך לעבור מסלול מכשולים כלכלי והלכתי • אז איך בכל זאת הפך האתרוג מפרי זניח ונטול שימושים מעשיים ליהלום שבכתר פירות ההדר? • הסיפור הלא מוכר של אחד מסמלי חג הסוכות, וגם מתכון מהמקום הכי לא צפוי

מגיפה שקטה: מי עושה הכל כדי שהילדים שלכם יהיו שמנים וחולים?

הנתונים האלה צריכים להדיר שינה מעיניו של כל הורה: הדור הבא גדל בעולם שבו המזון הזמין, הנגיש והמושך ביותר - הוא גם המזיק ביותר • את הנזק הבריאותי ייקח שנים - ומיליארדי דולרים - לתקן • מי המרוויח העיקרי מהמצב, ואיך כל זה קשור לקורונה?

ותודה לקופים השיכורים: מאיפה מגיע היין שתשתו בחג?

האדם הקדמון התענג על פירות שתססו, ואבותינו במזרח התיכון דרכו אשכולות ענבים בקליפתם, וחשבו שקסם מסתורי הופך את הנוזל ממיץ ליין • הדרך המופלאה של היין, מאפריקה הפרה-היסטורית ועד לחנויות הבוטיק היוקרתיות בפריז, התחילה לגמרי במקרה