רועי דהאן, בן ה-26, מגדיר את עצמו כחוקר אוכל, הוא מטייל בעולם וחוקר את מה שעומד מאחורי חומרי הגלם ותהליכי הבישול, מנפץ סטיגמות, וחושף את כמעט 100 אלף העוקבים בחשבון האינסטגרם שלו לעולם קולינרי קצת אחר, באמצעות סרטונים קלילים, מהנים ומהירים - שניתן ללמוד מהם לא מעט.
גם כאן אצלנו, הוא מככב מדי שבת, עם מדור מדריך הבישול שלו, בו בכל פעם הוא נותן לנו טיפ אחר, שהופך את החיים שלנו להרבה יותר טעימים.
אמש, הגיע דהאן לאודישן ב"משחקי השף" המשודרת ברשת 13, והשאיר את השופטים נדהמים, קודם כל מהנראות של המנה שלו, אבל גם מהידע, הטעם והכישרון יוצא הדופן, שזיכו אותו בשלושה סכינים. אסף גרניט החמיא לו ואמר: "אתה נותן ייצוג יפה לאיפה הרשתות החברתיות יכולות להפוך למשהו מקצועי ומעניין ולאו דווקא רק מגרפת תשומת לב", ויוסי שטרית הוסיף שהיה שמח להציע לו עבודה אצלו במסעדה.
אז אם במקרה פספסתם, הנה כמה מהטיפים והמדריכים הטובים ביותר שקיבלנו מרועי השנה.
התחלנו עם הסוד לקצפת המושלמת ומה בעצם ההבדל בין קצפת למרנג, המשכנו עם המדריך לביצה הקשה המושלמת, וגם אחד לביצה עלומה מושלמת היה לו גם מדריך איך לשמור על העגבניות שלכם נכון, וגם איך להפיק מהן יותר טעם.
כאן תמצאו את כל הטיפים הכי חשובים לבישול עם סיר לחץ, ואולי המדריך האהוב מכולם - איך להכין תפוחי אדמה מושלמים בתנור?
היה לנו את המתכון לרוטב הפסטו המושלם וכמובן מתכון לכנפיים עסיסיות בתנור.
עוד דברים שלמדנו מרועי זה איך לטגן נכון פטריות (כי מסתבר שכולנו לא עשינו את זה טוב עד עכשיו), איך חותכים נכון בצל, ואיך להכין בשר מפורק שיהיה עסיסי, רך ונימוח?
ואם נפתח לכם התיאבון, זאת רק ההתחלה, המשיכו לעקוב כאן אחר מדריכי הבישול של רועי דהאן, וכמו שבטח כבר הבנתם - לנו כבר יש פייבוריט בעונה הנוכחית של "משחקי השף". בהצלחה רועי!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
