העיקר הטריות: איך לשמור על העגבניות שלכם כדי לקבל פי שלושה טעם וחיי מדף?

אין ספק שעגבנייה היא חומר גלם בסיסי, חשוב וטעים שנמצא בכל מטבח, אבל האם אנחנו יודעים עליה כל מה שצריך? • בסרטון מתוך סדרת מדריכי הבישול של רועי דהאן, תקבלו את כל הטיפים כדי להוציא את המיטב מהעגבניות שלכם

איך תשמרו בצורה הטובה ביותר את העגבניות שלכם. צילום: ENVATO

כדי לגלות איך לשמור עגבניות בצורה הכי טובה צריך לחזור אחורה לשדה:

הפירות והירקות שאנחנו קונים מתחלקים לשתי קטגוריות:

1. פירות שממשיכים להבשיל גם אחרי הקטיף (בשפה המקצועית נקראים פירות קלימקטריים).

2. פירות שאחרי הקטיף לא ממשיכים להבשיל (בשפה המקצועית נקראים פירות לא קלימקטריים).

הדוגמא הכי מוכרת היא בננה. בננה היא פרי שממשיך להבשיל גם אחרי הקטיף, ולכן אנחנו יכולים לקנות בננה ירוקה וקשה, להשאיר אותה מחוץ למקרר, והיא תבשיל ותהפוך לצהובה ומתוקה ככל שיעבור הזמן, ועל אותו העקרון- גם עגבנייה.

לעומת זאת פירות כמו אננס, פירות הדר, ענבים, תותים ועוד חייבים לקטוף רק כשהם בשלים לגמרי, בגלל שהם לא ימשיכו להבשיל לאחר מכן.

לפירות וירקות כמו בננה או עגבנייה שמבשילים גם אחרי הקטיף יש יתרון גדול מאוד- החקלאי יכול לקטוף את הפרי כשהוא עדיין מעט קשה ולא בשיא הבשלות שלו, לשלוח אותו ברחבי הארץ (או אפילו בין מדינות) ורק כשהוא יגיע אל הסופר, הפרי יתרכך ויבשיל לגמרי, וככה נוכל לקנות את הפרי בשיא ההבשלה שלו.

כדי שזה יקרה, צריך להקפיד על כמה תנאים ואחד מהם הוא שמירה בטמפרטורת החדר. קירור מאט את תהליכי ההבשלה של הפרי או הירק, ולכן עגבנייה שקנינו ונשמור במקרר לא תגיע לשיא ההבשלה שלה ולא נקבל את מלוא הפוטנציאל שלה מבחינת טעם, ארומה ומרקם.

בעגבנייה המצב אפילו בעייתי יותר. בגלל ששמירה של עגבנייה בטמפרטורה קרה (כמו במקרר) משנה את הביטוי של הגנים ומשפיעה על ייצור הארומה (הריח) בעגבנייה.

האם אתם יודעים איך להוציא את הטעם הטוב ביותר מהעגבניות שלכם?, צילום: מערכת feedy באמצעות הבינה המלאכותית FLUX.1

ככה שאחסון של עגבנייה במקרר לא רק פוגע בתהליך ההבשלה שלה, אלא גם מבטל את ייצור של חלק מהארומות שאחריות על הריח של העגבנייה.

לכן ההמלצה שלי היא לשמור את עגבניות תמיד מחוץ למקרר עד שהן מגיעות לשיא ההבשלה שלהן ורק אז לאכול.

כמובן שאם העגבנייה הגיעה לשיא ואנחנו לא מתכננים לאכול אותה בימים הקרובים, כדאי להכניס אותה למקרר וככה למנוע ממנה להירקב.

ועוד טיפ קטן על אחסון של עגבנייה. האזור הרגיש ביותר בעגבנייה להתפתחות של עובשים, התחלה של ריקבון, ואידוי של נוזלים מתוך העגבנייה הוא העוקץ שלה (החלק שבו היא מחוברת לענף) וכדי לשמור על האזור מכוסה כדאי לקנות ולשמור את העגבניות על הגבעול שלה,ן ככה שהחלק של העוקץ יהיה מכוסה והגבעול ישמש בתור הגנה טבעית.

גם אחרי הקטיף, העגבנייה (וכל פרי, עשב תיבול או ירק אחר) ממשיכים לנשום וחלק מהמים בתוכם מתאדים, ולכן אפשר לראות שעם תהליך ההזדקנות של הירק, הוא הופך למצומק יותר.

ובגלל שהאידוי הגבוה ביותר מתרחש דרך העוקץ כדאי לשמור עליו מכוסה באמצעות הגבעול.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר