רועי דהאן - פטריות - היום פלוס | מערכת היום פלוס
ראשית, לא מומלץ לאכול פטריות ללא בישול. בדופן התא שלהן נמצא כיטין, סיב תזונתי שקשה לעיכול ועלול לפגוע בספיגה של ויטמינים ומינרלים. בישול מפחית משמעותית את נוכחות הכיטין - ולכן פטריות מבושלות הן גם טעימות יותר וגם בריאות יותר.
אז איך הכי כדאי להכין אותן?
הטיגון הקלאסי בחמאה או שמן תמיד יעבוד מצוין. אבל בגלל שהפטריות בעלות מבנה ספוגי, הן נוטות לספוג הרבה שומן, מה שמוביל להוספה חוזרת של שמן למחבת.
כאן נכנס הטריק שעושה את כל ההבדל: מתחילים את הבישול במים.
חותכים את הפטריות, שמים במחבת עם שכבת מים דקה ומבשלים כמה דקות. בשלב הזה הכיטין מתרכך, תאי הפטרייה קורסים מעט, והמים מתאדים. אם נשארו עודפים - מסננים.
כשהפטריות כבר רכות ומבושלות, מוסיפים מעט שמן ומקפיצים קצרות לקבלת צבע, עומק וטעם נהדר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו