בתקופת תשעת הימים, הנמשכת מראש חודש אב ועד תשעה באב, נהוג שלא לאכול בשר ולשתות יין, כחלק מתקופת האבלות על חורבן בית המקדש. מנהג זה מחמיר יותר ממנהג המשנה, המתיר זאת רק בסעודה המפסקת לפני תשעה באב. רוב עדות אשכנז וספרד נהגו שלא לאכול בשר בכל תשעת הימים, למעט שבתות וסעודות מצווה. עדות המזרח מחמירות החל מ-ב' באב או בשבוע בו חל תשעה באב.
האיסור כולל את כל סוגי הבשר, הן בשר בקר והן בשר עוף. גם אם הבשר בושל עם תוספות אחרות, אין לאכול את התוספות לבדן בתשעת הימים. מטרת האיסור היא לציין את האבלות על חורבן ירושלים ובית המקדש, ועל כן נמנעים ממאכלים הנחשבים לשמחה.
אז כדי לעזור לכם לעבור את תשעת הימים הבאים, אספנו עבורכם עשרה מתכונים מעולים צמחוניים ועם דגים.
מתכון לדגים בריאים ועסיסיים בתנור
מתכון פשוט וקל, של סיון אופירי, אשר פיתחה שיטה לשמירה על אורח חיים בריא וירידה במשקל, המבוססת על אכילת מזון מגוון טבעי ולא מעובד, נקי מחומרים ממכרים ומרעיבים. ללא רעב, ספירת קלוריות ובלי סבל. המתכון הזה ישמש אתכם נפלא בכל ימות השנה - ובטח בימים האלו.
למתכון לדגים בריאים ועסיסיים בתנור
דג צלוי עם עגבניות בתבנית אחת
ארוחה נהדרת בתבנית אחת - מינימום כלים, מקסימום טעם, ושלא לדבר על הקלות והמהירות - זה לא נעים כמה שהמנה הזאת פשוטה, היא יכולה להתאים לערב שישי ולכל יום חול.
למתכון לדג צלוי עם עגבניות בתבנית אחת
קציצות דגים של יוסי שטרית
לא יכולים לעבור את תשעת הימים בלי קציצות? אתם לא צריכים לוותר, בקישור מטה תמצאו שני מתכונים לקציצות דגים נהדרות - קציצות דגים עם פול ולימון וקציצות דגים עם זיתים ברוטב פלפלים. הכי מנחמות, הכי משביות.
סלמון במיסו
סלמון זה אחד הדגים האהובים על ישראלים, וגם הוכח כבריא מאוד בלא מעט מחקרים. במתכון הזה יוסי שטרית עושה איתו פלאים עם רוטב מלא באוממי מבוסס על רוטב מיסו ומירין, לצדו יש גם מתכון נהדר לאורז קוקוס שיילך מעולה לצדו.
מתכון לסלמון במיסו ואורז קוקוס
פילה לברק עם פירה אפונה
מתכון דגים אחרון לרשימה זו - קצת שונה, אבל מאוד מאוד טעים ומרשים, את הפירה הקלאסי ממיר כאן יוסי שטרית לפירה אפונה, שנותן למנה רעננות אביבית, את פילה הלברק צולים קלות, ויש לכם מנת שף בבית בכמה דקות של עבודה.
למתכון לפילה לברק עם פירה אפונה
פסטה שרי אדומה ב-10 דקות עבודה
לא חייבים דגים כמובן, תמיד אפשר לחזור לפסטה האהובה והטובה, ונתחיל עם הקלאסיקה - פסטה עגבניות כמובן, כי לא כל דבר צריך להמציא, לחדש או להתחדש. לפעמים בייסיק ישן וטוב, זה מקום נכון לחזור אליו. במיוחד בערב, במיוחד כשאין כוח, במיוחד כשאנחנו רעבים כאן ועכשיו. פסטה אדומה של עגבניות שרי. 10 דקות. צאו לדרך.
מתכון לפסטה שרי אדומה ב-10 דקות עבודה
מתכון לספגטי אדום הכי טעים בעולם
אי אפשר לדבר על פסטה אדומה, בלי לדבר על המתכון ששבר את הרשת - המתכון למקרוני האדום של עינב בובליל, מתוך ספר המתכונים שהוציאה לאחרונה. היא עצמה מספרת, שכמה שכביכול מדובר במתכון פשוט - זה המתכון הכי מבוקש שלה, וששנים לקח לה להגיע לנוסחה המדויקת שלו.
מתכון לספגטי אדום של עינב בובליל
פסטה ריקוטה ולימון
מחפשים טעמים קצת יותר עדינים ומתוחכמים? זאת האחת שלכם, מנה אלגנטית זריזה ופשוטה, כשהסוד טמון ברוטב - חצי ריקוטה, חצי פרמזן. זהו. מערבבים עם קצת מהמים שבישלנו את הפסטה בתוכם והנה לכם רוטב. רוצים לגוון? תוסיפו אספרגוס, אפונה, תרד. מה שבא לכם. כל ירוק עובד פה.
אורז חגיגי וצבעוני
לא רק פסטה - גם אורז יכול להיות חברכם הנאמן בימים האלו. קחו למשל את האורז החגיגי עם זעפרן, תפוז ופיסטוקים, מלא בטעמים, ארומות וטקסטורות, כי מי אמר שאורז חייב להיות משעמם?
אורז ירוק ומשגע
נשאר לכם אורז לבן במקרר? צלו אותו לדרגת פריכות, וצבעו אותו בירוק עם פסטו-כוסברה ועם שלל ירקות ירוקים - אדממה, אפונת גינה או שלג, פיסטוקים ושומשום. כל מה שהוא ירוק יעבוד. לא מליון דולר לאורז ישן?
כרוב ממולא עם טריק
מי אמר שממולאים חייבים להיות בשריים? קבלו את המתכון השווה הזה לכרוב ממולא עם טריק נהדר במילוי עשיר של אורז ומבחר תבלינים.
טורטה תפוחי אדמה
ולסיום, קבלו את המתכון שעשה לנו את החודש - "עוגה" מלוחה עשויה משכבות-שכבות של תפוחי אדמה, מה צריך יותר מזה?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו