פסטה ריקוטה לימון ממש (אבל ממש) זריזה

אלגנטית, פשוטה ומהירה, אתם לא מאמינים עד כמה, אז מה הסוד? שימו לב

פסטה ריקוטה ולימון. צילום: ליאת נעמי שירית

מנה אלגנטית זריזה ופשוטה, הסוד טמון ברוטב - חצי ריקוטה, חצי פרמזן. זהו. מערבבים עם קצת מהמים שבישלנו את הפסטה בתוכם והנה לכם רוטב. רוצים לגוון? תוסיפו אספרגוס, אפונה, תרד. מה שבא לכם. כל ירוק עובד פה.

כמה מילים לפני שמתחילים:
אם אתם רוצים יותר רוטב, אין בעיה. שימו יותר ריקוטה ופרמזן. רק זכרו לשמור על יחס שווה - חצי ריקוטה חצי פרמזן.

אלגנטית, פשוטה ומהירה, צילום: ליאת נעמי שירית

פסטה ריקוטה לימון זריזה

מצרכים:

  • חבילת פסטה קצרה (כמו פנה, ג׳מלי, פוזילי)
  • מלח (למי הפסטה)
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 1 כוס פרמזן, מגוררת
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • פרמזן
  • שבבי צ'ילי
  • עלי בזיליקום 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם מלח, מוסיפים את הפסטה. עוקבים אחר הוראות ההכנה שעל גב האריזה ומבשלים עד שהפסטה מוכנה.
  2. כשהפסטה מוכנה, שומרים בצד כוס ממי הבישול שלה ומסננים את יתר המים מהפסטה.
  3. בסיר הריק בו התבשלה הפסטה שמים את הריקוטה, הפרמזן, גרידת לימון, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב.
  4. מוסיפים חצי כוס ממי הבישול לרוטב ומערבבים היטב עד שהרוטב חלק לגמרי.
  5. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב עד שהפסטה מצופה היטב מכל הצדדים. אם אתם זקוקים לעוד קצת רוטב מוסיפים עוד ממי הבישול.
  6. להגשה: מגרדים עוד מעט פרמזן, מוסיפים בזיליקום ושבבי צ'ילי. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר