זה לא נעים כמה שזה קל: ארוחת מגש של דג צלוי עם עגבניות

מינימום כלים - מקסימום טעם, כל כך לא נעים, שברור שזה עובד לנו

מגש של דג צלוי עם עגבניות. צילום: ליאת נעמי שירית

כמה שאני אוהבת ארוחות שמכינים בתבנית אחת - מינימום כלים, מקסימום טעם, ושלא לדבר על הקלות והמהירות - זה לא נעים כמה שהמנה הזאת פשוטה, כל כך לא נעים, שברור שזה עובד לנו. היא יכולה להתאים לשולחן החג, כיוון שהיא כשרה לפסח, אבל תעבוד נהדר גם ביום חול או ערב שבת רגיל. 

מילה לפני? וואלה אין. אין מקום לטעויות. 

חגיגה, צילום: ליאת נעמי שירית

ארוחת מגש של דג צלוי עם עגבניות

מצרכים: 

  • 400-450 גרם עגבניות שרי צבעוניות (אם העגבניות קטנות- תשאירו אותן שלמות. אם הן גדולות יחסית - חתכו לאורך)
  • 1 בצל סגול גדול, חתוך לפלחים
  • 4-6 שיני שום שלמות
  • 4-6 שמן כפות זית
  • 1-2 כפות דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 חתיכות עבות במשקל כולל של 160-200 גרם של דג לבן, בקלה או הליבוט
  • 1 כפית גרידת לימון
  • מיץ מחצי לימון
  • להגשה: נענע קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  2. שמים את העגבניות, הבצל והשום במגש תנור עמוק. מזלפים את שמן הזית והדבש, מפזרים מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות או עד שהעגבניות והבצל מתרככים.
  3. מנגבים ומייבשים את הדג בעזרת נייר מגבת. משמנים את חתיכות הדג עם מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור. 
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ושמים את חתיכות הדג במרווחים שווים בתוך התבנית.
  5. מחזירים את התבנית לתנור לעוד 12-15 דקות. מפזרים מעל גרידת לימון וסוחטים מיץ מחצי לימון על הדג. 
  6. מגישים עם נענע קצוצה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר