אורז חגיגי עם זעפרן, תפוז ופיסטוקים
מצרכים:
- 1 כוס יין לבן
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1 כוס ציר עוף או מים
- 5-7 חוטי זעפרן
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ לקוביות קטנות
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4-1/2 כוס אוכמניות מיובשות
- 1/4-1/2 כוס צימוקים בהירים
- 2-3 שיני שום כתושות
- 2 כוסות אורז בסמטי
להגשה:
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- 1/4 כוס פיסטוקים קצוצים
- חופן עירית קצוצה
- 1 כף שמן זית
- חופן פרחי מאכל (לא חובה)
אופן ההכנה:
- בסיר קטן, על חום נמוך, שמים את היין, מיץ התפוזים וציר עוף (או מים) עם חוטי הזעפרן ומבשלים 10-15 דקות כדי "לפתוח" את חוטי הזעפרן.
- בסיר גדול על חום בינוני-גבוה שמים את שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך להיות שקוף. מערבבים מידי פעם.
- מוסיפים את הסוכר, התבלינים, האוכמניות והצימוקים, מערבבים היטב ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את הנוזלים עם הזעפרן ומביאים את האורז לרתיחה. מכסים את האורז, מנמיכים את החום לנמוך ומבשלים 20 דקות.
- מסירים את הסיר מהכיריים ונותנים לאורז לעמוד עם מכסה סגור עוד 15 דקות. מסירים את המכסה, מוסיפים את גרידת התפוז והפיסטוקים, בעזרת מזלג מערבבים בעדינות. מוסיפים את העירית, שמן הזית ופרחים ומגישים.