מזינה, קלה, מנצחת: פסטה שרי אדומה ב-10 דקות עבודה

לפעמים בייסיק ישן וטוב, זה מקום נכון לחזור אליו • במיוחד בערב, במיוחד כשאין כוח, במיוחד כשאנחנו רעבים כאן ועכשיו • צאו לדרך

פסטה שרי ב-10 דקות. צילום: ליאת נעמטי שירית

לא כל דבר צריך להמציא, לחדש או להתחדש. לפעמים (רוב הפעמים) בייסיק ישן וטוב, זה מקום נכון לחזור אליו. במיוחד בערב, במיוחד כשאין כוח, במיוחד כשאנחנו רעבים כאן ועכשיו. פסטה אדומה של עגבניות שרי. 10 דקות. צאו לדרך.

הידעתם? עגבניות שרי תועדו במרכז אמריקה כבר במאה ה-17. בתחילת המאה ה-20 החלו העגבניות הקטנות להיות נפוצות בארה"ב, שם הן קיבלו את שמן, "שרי" דובדבן.

בשנות ה-70, מדענים מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית בירושלים, פיתחו זן של עגבניות שרי בשם טומאצ'יו, שמתאים לאקלים הישראלי ונותן תנובה רבה יותר משל עגבניות רגילות.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • בא לכם שדרוג? אפשר להוסיף לרוטב מעט לימון כבוש או גרידת לימון.
  • בעת ההגשה, אם אין לכם פרמזן, אתם יכולים להגיש מעל לפסטה פירורי לחם מטוגנים.
קלאסיקה ישנה וטובה, צילום: ליאת נעמי שירית

פסטה שרי אדומה ב-10 דקות

חומרים:

  • 1 חבילת ספגטי מס' 8
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 קילו עגבניות שרי טריות צבעוניות
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית סוכר
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • להגשה: פרמזן מגורר, שבבי צ'ילי

אופן ההכנה:

  1. עובדים במקביל. בסיר עמוק מבשלים את הספגטי במי מלח על פי הוראות היצרן.
  2. בסיר השני מעמידים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח על חום בינוני-גבוה מחממים שמן. מוסיפים את השום ומערבבים קלות. מוסיפים את עגבניות השרי, פלפל שחור,סוכר ומלח. מערבבים קלות ונותנים לעגבניות להיצרב בערך 6-8 דקות. העגבניות יתחילו להתפוצץ וזה בסדר. אתם גם יכולים למעוך כמה מהן שיהפכו להיות יותר רוטב. מערבבים מידי פעם.
  3. כשהפסטה מוכנה, בעזרת מלקחיים מעבירים את הספגטי לסיר עם העגבניות ומערבבים קלות את הפסטה בעגבניות. בעזרת מצקת מעבירים מעט מי פסטה לסיר עם העגבניות כדי לדלל את הרוטב.
  4. מוסיפים בזיליקום קצוץ לפסטה ומערבבים קלות. טועמים ומשפרים טעמים. מגישים עם הרבה פרמזן מגורר, ואם רוצים שבבי צ'ילי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר