"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בטטת כורסה

מתוקה וכתומה מחממת הבטטה את הבית בימים הקרים

,עודכן
בטטות צלויות עם ממרח קשיו // צילום: לירון אלמוג // בטטות צלויות עם ממרח קשיו

היא מתוקה, רכה וכה כתומה. בעיניי היא גם נשית, אבל היי, זאת רק אני.

הבטטה פרצה לחיי הקולינריים בשנות ה־90 הגראנג'יות. באווירת חולצת משבצות פלאנל ונעלי דוקטור מארטינס כבדות הבליחו בתל אביב לביבות הבטטה המופתיות של אורנה ואלה. המנה הביתית, הפשוטה והגאונית כיוונה זרקור מסנוור ומאדיר אל חומר גלם שעד אז היה כה זניח. והשאר, היסטוריה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לביבות הבטטה נשארו כוכבות ענק בשמי הגסטרונומיה הישראלית והבטטה, בת בית בכל מטבח.

ואני כל כך מורגלת בהכנתה, צולה קוביות רכות לתאומים הקטנים שכל כך אוהבים בטטה. או משלבת בקציצות ריחניות, גם אותן זוללים עמית ובן.

ועכשיו כשקר בחוץ, השמיים קודרים ומאיימים להתפרק מעל גגות העיר האפורה, אני מבשלת מטעמי בטטה מחממים: בטטה צלויה עם ממרח קשיו שעושה לה כל כך טוב. ואי אפשר ללא קדירת בשר חורפית עם המון דברים טובים ובטטה, כמובן.

• • •

בטטות צלויות עם ממרח קשיו

החומרים (ל־4 מנות):

2 בטטות בינוניות שטופות, לא מקולפות

1 זוקיני

1 כוס קשיו קלוי

3 שיני שום

1 כוס עלי תבלין (פטרוזיליה, נענע, כוסברה)

1 כף ג'ינג'ר מגורר

1/2 פלפל ירוק חריף

3-2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל־190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ועליו נייר אפייה.

2.חותכים את הבטטה לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ.

3.טוחנים במעבד מזון את כל שאר המרכיבים עד שהיא הופכת למחית חלקה.

4.מערבבים את קוביות הבטטה עם ממרח הקשיו ומסדרים בתבנית על נייר האפייה.

5.צוררים הכל בנייר האלומיניום וצולים בתנור במשך כ־30 דקות עד שמתרכך.

קדירת בקר ובטטה

כלים באדיבות ספייסס כלים וטעמים

החומרים (ל־4 מנות):

1 ק"ג בשר לגולאש חתוך לקוביות

4 עצמות מח

2 כפות שמן זית

1 בצל מקולף ופרוס

1 גזר מקולף ופרוס

2 שורשי פטרוזילה מקולפים ופרוסים

3 שיני שום מעוכות

2 כוסות חומוס קפוא, מופשר

חופן נדיב עלי תרד טורקי או רגיל

מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.בסיר גדול ורחב ידיים מחממים שמן זית, מתבלים את הבשר ומשחימים היטב עם העצמות.

2.מוציאים מהסיר, מוסיפים מעט שמן אם יש צורך ומזהיבים את הבצל, הגזר, שורש הפטרוזיליה והשום.

3.מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים חומוס ויוצקים מים עד לגובה המרכיבים.

4.מתבלים במלח ובפלפל שחור ומביאים לרתיחה.

5.מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כשעתיים וחצי.

6.לפני ההגשה זורקים לסיר עלי תרד טריים, נותנים להם להתבשל עם הקדירה במשך כמה דקות, מתקנים תיבול ומגישים.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר