במקור, פטוצ'יני אלפרדו, המנה הפופולרית שמקורה ברומא, נעשית ללא שמנת - אלא מחמאה ופרמזן בלבד. אבל מציאות לחוד ומה שאנחנו אוהבים לחוד, קבלו את הגרסה שלנו לפטוצ'יני אלפרדו מ-3 מרכיבים (ופסטה), כמו שאנחנו אוהבים.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- בגלל מיעוט המרכיבים, אני ממליצה לכם להשתמש בחומרי גלם איכותיים.
- כשאנחנו מעבירים את הפסטה מהסיר עם המים, לסיר עם הרוטב, עוברים גם קצת מים. זה בסדר גמור. רק אל תעבירו יותר מדי.
פטוצ'יני אלפרדו 3 מרכיבים
מצרכים:
- 1 חבילת פטוצ'יני (230-250 גרם)
- 1/2 כוס שמנת לבישול
- 4 כפות חמאה איכותית, חתוכה לקוביות
- מלח, פלפל שחור, אבקת שום לטעמכם
- להגשה: 1/3 כוס פרמזן
אופן ההכנה
- בסיר עמוק וגדול מרתיחים מים עם מלח (על כל 5 וחצי ליטרים - 2 כפות מלח) ומביאים לרתיחה.
- במקביל, בסיר כבד, גדול ורחב, על חום בינוני נמוך, שמים את השמנת לבישול עם קוביות חמאה ותבלינים (אני שמתי 1/4 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס ו1/4 כפית אבקת שום). מערבבים היטב ומביאים את הרוטב לכדי רתיחה עדינה.
- כשהמים בסיר העמוק רותחים, שמים את הפסטה ומבשלים אותה 2-3 דקות, עד שהיא מוכנה. בזמן הזה, השמנת בסיר הרחב מגיעה לכדי רתיחה עדינה.
- מעבירים את הפסטה המוכנה מהסיר, ישירות לרוטב. מערבבים בעדינות. אם צריך - מוסיפים מעט מים ממי הפסטה, טועמים ומשפרים טעמים.
- להגשה: מפזרים שליש כוס גבינת פרמזן ומגישים מיד.
עוד מתכונים שילדים אוהבים:
מתכון לעוגיות חמאה קונפטי
עוף בתנור בציפוי קורנפלקס
בראוניז מ-3 מרכיבים בלבד

