קבלו את העוגיות המושלמות לסופ"ש הזה - ובכלל

הן יפות, הן טעימות, הן קלות והן שובות את לבבות כל הילדים - עוגיות חמאה קונפטי עם טריק סודי

עוגיות קונפטי. צילום: ליאת נעמי שירית

איך אמריקאים אוהבים את הסוכריות שלהם. עוגיית סוכר אמריקאית מצופה בסוכריות צבעוניות או סוכריות שוקולד, נחשבת לקלאסיקה במטבח האמריקאי. עוגייה בסיסית עשויה מקמח, חמאה, סוכר וביצה עם שוליים קריספיים ובפנוכו רך, ויש לה טריק קטן ששומר על לחות העוגיות לאורך זמן.

תנו לילדים את מלאכת הגלגול בסוכריות, צילום: ליאת נעמי שירית

אגב, זאת פעילות מבורכת עם הילדים בחופש. רק לתת להם לצפות את הכדורים קונה לך איזה 20 דקות של שקט, המטבח אולי לא יהיה הכי מצוחצח - אבל שקט יהיה.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • נוח יותר לצפות את הכדור כשהבצק קר. אז אם יש צורך תכניסו את הבצק למקרר ל-10 דקות.
  • התוספת של גבינת שמנת למתכון שומרת על פריכות העוגייה לאורך זמן.
עוגיות חמאה קונפטי, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגיות חמאה קונפטי

מצרכים:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 225 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס (55 גרם) גבינת שמנת
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס סוכריות צבעוניות לציפוי

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה - מניחים בצד.
  2. שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה והמלח, ובעזרת פולסים מעטים, מערבבים את החומרים.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה, גבינת השמנת והסוכר הלבן והחום., בעזרת פולסים מערבבים את החומרים עד שמקבלים מרקם חולי ופירורי.
  4. מוסיפים ביצה ושתי כפיות תמצית וניל ושוב, בעזרת פולסים מערבבים את החומרים עד שמקבלים כדור בצק אחיד (אתם בטח תצטרכו לעצור פעם-פעמיים כדי לגרד את הבצק מהדפנות).
  5. שופכים את כוס הסוכריות לקערה קטנה.
  6. עם כף קפיצית (או עם הידיים) קורצים מהבצק כף וחצי ומגלגלים לכדור.
  7. בעדינות, מצפים את הכדור בסוכריות צבעוניות ומניחים בתבנית.
  8. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק ומסדרים את הכדורים במרווחים (הם הולכים להשתטח בעת האפייה).
  9. מכניסים את התבנית לתנור למשך 9-10 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר ולהתייצב. זהו. אני את הילדים שלי קניתי.
זלילה מהנה, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר