המתכון הזה יחסית בריא, קודם כל - הוא אפוי, שנית - פרט לשימוש בספריי שמן פה ושם - המתכון רזה. דבר שלישי ואחרון - אפס עבודה וארבעה ילדים (כולל הילד הגדול יותר) יעופו עליכם. הקריספיות שלו שובה ופשטות ההכנה קוסמת. אז בלי הרבה מילים קבלו עוף מצופה בקורנפלקס.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- התבלינים במתכון הם בגדר הצעה - תשתמשו בתבלינים שאתם אוהבים.
- לא צריך לקנות פירורי קורנפלקס במיוחד - קחו את הקורנפלקס במזווה וטחנו אותו.
- אתם מחליטים כמה גס או דק אתם רוצים לטחון את הפירורים. המלצה שלי? לכו על גס.
עוף בתנור בציפוי פירורי קורנפלקס
מצרכים:
- 10 חלקי עוף של כרעיים ושוקיים, מה שבא לכם
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות שמן
- 1-2 כפות חרדל חלק
- 1+1 כפית מלח
- 1/2+1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2+1/2 כפית אבקת שום
- 1 כפית תבלין גריל עוף
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת מרק עוף (אופציה)
- 2-3 כוסות פירורי קורנפלקס
- ספריי שמן לשימון
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה - מניחים בצד.
- במגש עמוק שמים את פירורי הקורנפלקס, מוסיפים תבלינים לפירורים - 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית אבקת שום, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית אבקת מרק עוף (אם רוצים), מערבבים היטב ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים את הסילאן, השמן, החרדל והתבלינים (1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית אבקת שום, 1 כפית תבלין גריל עוף).
- מניחים את חלקי העוף בקערת הרוטב (אם יש לכם זמן - תנו לעוף זמן במרינדה), מצפים היטב את חלקי העוף במרינדה (גם מתחת לעור העוף).
- מעבירים את חלקי העוף למגש הפירורים ומצפים את נתחי העוף בפירורי הקורנפלקס מכל הצדדים - תדאגו שתהיה שיכבה עבה של פירורים.
- מניחים את חלקי העוף בתבנית ומכניסים לתנור, כעבור 10 דקות של חום גבוה מורידים את החום ל-180 מעלות. שימו לב - העוף שלנו ייטה להתייבש משום שלא כיסינו אותו - זה בסדר, משום שאנחנו רוצים אותו קריספי. מדי פעם במהלך האפייה - תשפריצו עוד קצת ספריי שמן על חלקי העוף - זה ישאיר אותו עסיסי. אני ממליצה להפוך אותו בעדינות כעבור חצי שעה (כן, חלק מהציפוי ייפול - הכל טוב, זה כל הקסם). סך הכל העוף צריך להאפות 50-60 דקות או עד שהעוף מוכן. בתיאבון.
