3 מרכיבים, 10 דקות: פסטה ברוטב שמנת שכולם אוהבים

הגרסה שלנו לפטוצ'יני אלפרדו אמנם חוטאת קצת למקור - אבל כמה היא טעימה ומנחמת

פטוצ'יני אלפרדו כמו שאנחנו אוהבים. צילום: ליאת נעמי שירית

במקור, פטוצ'יני אלפרדו, המנה הפופולרית שמקורה ברומא, נעשית ללא שמנת - אלא מחמאה ופרמזן בלבד. אבל מציאות לחוד ומה שאנחנו אוהבים לחוד, קבלו את הגרסה שלנו לפטוצ'יני אלפרדו מ-3 מרכיבים (ופסטה), כמו שאנחנו אוהבים.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • בגלל מיעוט המרכיבים, אני ממליצה לכם להשתמש בחומרי גלם איכותיים.
  • כשאנחנו מעבירים את הפסטה מהסיר עם המים, לסיר עם הרוטב, עוברים גם קצת מים. זה בסדר גמור. רק אל תעבירו יותר מדי.
3 מרכיבים, 10 דקות ויש לכם ארוחת ערב, צילום: ליאת נעמי שירית

פטוצ'יני אלפרדו 3 מרכיבים

מצרכים:

  • 1 חבילת פטוצ'יני (230-250 גרם)
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • 4 כפות חמאה איכותית, חתוכה לקוביות
  • מלח, פלפל שחור, אבקת שום לטעמכם
  • להגשה: 1/3 כוס פרמזן

אופן ההכנה

  1. בסיר עמוק וגדול מרתיחים מים עם מלח (על כל 5 וחצי ליטרים - 2 כפות מלח) ומביאים לרתיחה.
  2. במקביל, בסיר כבד, גדול ורחב, על חום בינוני נמוך, שמים את השמנת לבישול עם קוביות חמאה ותבלינים (אני שמתי 1/4 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס ו1/4 כפית אבקת שום). מערבבים היטב ומביאים את הרוטב לכדי רתיחה עדינה.
  3. כשהמים בסיר העמוק רותחים, שמים את הפסטה ומבשלים אותה 2-3 דקות, עד שהיא מוכנה. בזמן הזה, השמנת בסיר הרחב מגיעה לכדי רתיחה עדינה.
  4. מעבירים את הפסטה המוכנה מהסיר, ישירות לרוטב. מערבבים בעדינות. אם צריך - מוסיפים מעט מים ממי הפסטה, טועמים ומשפרים טעמים.
  5. להגשה: מפזרים שליש כוס גבינת פרמזן ומגישים מיד.

עוד מתכונים שילדים אוהבים:

מתכון לעוגיות חמאה קונפטי
עוף בתנור בציפוי קורנפלקס
בראוניז מ-3 מרכיבים בלבד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר