בוקר בריא או בלוף תזונתי? 11 מאכלי בוקר קלאסיים - שכדאי להיזהר מהם

הם נראים כמו פתיחה בריאה ליום אבל זה לא תמיד כך • המאכלים שצריך לדעת מתי הם מזינים ומתי הם פשוט מטעים

תלוי איזה יוגורט ואיזה גרנולה. צילום: Getty Images

ארוחת הבוקר היא הזמן שבו אנחנו רוצים להיות הכי בריאים, אז אנחנו בוחרים ביוגורט, בננה, גרנולה או שייק. אבל חלק מהבחירות האלו עלולות דווקא להטעות. הנה 11 מאכלים שנחשבים בריאים – אבל תלוי איך, כמה ומתי.

יוגורט זו ארוחת בוקר קלאסית, טעימה ומזינה באמת, כשמדובר ביוגורט טבעי עם פרי, צילום: Getty Images

יוגורט

מתי לא: יוגורטים בטעמים תעשייתיים לרוב מלאים בסוכר, מייצבים, ולעיתים גם עם תוספות “בריאות” שמתחפשות – כמו גרנולה תעשייתית מלאה בסוכר או פירות יבשים מסוכרים.
מתי כן: יוגורט טבעי (רצוי עם אחוז שומן מתון ופרוביוטיקה), עם פרי טרי וכפית דבש – זו ארוחת בוקר קלאסית, טעימה ומזינה.

זאת הסיבה שאתם צריכים לאכול יוגורט טבעי לארוחת בוקר, לפחות פעמיים בשבוע

תזונה בריאה: שייק ירוק אבוקדו, צילום: istockphoto

שייק בריאות

מתי לא: שייק שמורכב בעיקר מבננות ותמרים זה אולי טעים – אבל הוא פצצת סוכר שלא באמת משביעה.
מתי כן: שייק שמשלב גם שומן טוב (טחינה/אבוקדו), חלבון (יוגורט/חלב/טופו) וסיבים – יכול להיות ארוחת בוקר נהדרת.

 

שימו לב לקפה שלכם., צילום: Getty Images

קפה

מתי לא: כשמדובר בקפה עם סירופים, קצפות, אבקות מתוקות או חלב ממותק – זו כבר קינוח בכוס.
מתי כן: אספרסו, אמריקנו או הפוך עם חלב רגיל/צמחי לא ממותק – שתייה שיש לה גם יתרונות בריאותיים. רצוי לא על בטן לגמרי ריקה.

לחם לבן פרוס, צילום: sofi5t / pixabay

לחם לבן

למה לא: מתעכל מהר מדי, דל בסיבים – וגורם לעלייה מהירה של סוכר (ואחר כך לנפילה).
מתי כן: עם חלבון ושומן טוב – למשל, טוסט עם גבינה, ירק וביצה. זה מאזן את הארוחה וגם טעים.

 

בננה חתוכה עם חמאת בוטנים - מדובר בארוחה בריאה., צילום: Freepik

בננה

מתי לא: לארוחת בוקר לבד, בלי כלום – היא עשויה לגרום לעלייה חדה בסוכר ואז לרעב כעבור שעה.
מתי כן: כחלק מארוחה – שייק עם בננה, יוגורט עם בננה, או פרוסה עם חמאת בוטנים ובננה – זה כבר סיפור אחר לגמרי.

גרנולה: רוב התערובות הקנויות כוללות סירופים, שמנים זולים, צילום: Freepik

גרנולה

מתי לא: רוב התערובות הקנויות כוללות סירופים, שמנים זולים, וסוכר מוסף בכמויות שמתחבאות מאחורי מיתוג ירוק.
מתי כן: גרנולה תוצרת בית או כזו עם רכיבים פשוטים וברורים – דגנים מלאים, אגוזים, מעט דבש.

תחליפי חלב, מה הכי מומלץ?, צילום: Getty Images

חלב סויה / שקדים / שיבולת שועל

מתי לא: תחליפי חלב רבים הם ממותקים, מכילים הרבה תוספים, שהם לא בהרח בריאים.
מתי כן: כשכתוב על האריזה “לא ממותק”, עם תוספת סידן. יש עדיפות לחלב סויה בזכות ריכוז החלבון הגבוה.

שותים תחליף חלב? הדברים שאתם צריכים לשים אליהם לב

מיץ תפוזים, צילום: freepik

מיצי פירות

למה לא: גם מיץ תפוזים סחוט טרי מכיל כמות סוכר שוות ערך לפחית שתייה ממותקת – בלי הסיבים.
מתי כן: חצי כוס בצד הארוחה, או עדיף פשוט לאכול את הפרי בשלמותו.

0% שומן - לא בהכרח אומר בריא, צילום: pexels

גבינות רזות

מתי לא: 0% שומן” לא בהכרח אומר בריא – אלא הרבה פעמים אומר תוספים, טעם דל ושובע זמני בלבד.
מתי כן: גבינות 5%-9% שומן נותנות איזון בין טעם, ערך תזונתי ותחושת שובע.

לחם מלא עם דגנים וזרעים, צילום: Getty Images

לחם דגנים כהה

מתי לא: צבע כהה לא מעיד על ערכים תזונתיים – לפעמים הוא פשוט תוצאה של סירופ כהה או קרמל.
מתי כן: לבדוק את הרכיבים – “קמח מלא” בראש הרשימה זה סימן טוב. לא “שיפון” ולא “מועשר”.

בדרך כלל מעובדים מאוד. חטיפי אנרגיה, צילום: @Freepik

חטיפי אנרגיה

מתי לא: תחליף חפוז לארוחת בוקר שמרגיש בריא – אבל לעיתים קרובות הוא עמוס סוכר, עם מעט חלבון.
מתי כן: חטיף קצר רכיבים, עשיר בחלבון (לפחות 8 גרם), דל סוכר, ולפעמים עדיף כקינוח מאשר כארוחה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר