עולם האפייה הישראלי כבר מזמן השווה קו עם מקבילותיו מעבר לים, וכיום פועלות כאן קונדיטוריות ובייקריז שלא רק משתוות, אלא לעיתים אף מתעלות על אלו שבאירופה.
ריכזנו עבורכם רשימה של מאפיות מיוחדות ומסקרנות במיוחד - בלי תחרות, בלי דירוג, אלא מדריך לחובבי בצקים ומאפים מושבעים, כאלה שלא מהססים להתניע את האוטו ולנסוע גם שעה ויותר בשביל הביס המושלם.
צפון
סמסם, קדמת צבי
סמסם (Samsam) הוא בית מאפה ייחודי, במושבה החקלאית קדמת צבי שברמת הגולן. את המקום פתחו גונן אבידור, יחד עם גיסתו נועם שרון שאחראית על הצד הקולינרי, בתחילת 2023. המאפייה פועלת בתוך קרון רכבת ישן שאבידור מצא ושפץ, וזה הפך לחלל בית קפה חמים ומזמין במרכזו של שדה הדסים פורח. במקום נאפים לחמים, בייגלה, בורקסים, קרואסנים, עוגות ועוגיות בעבודת יד, לצד מוצרים מקומיים. התפריט משתנה לפי עונות השנה והיצע הפירות והירקות. ואם לא בשביל ההיצע הנהדר אז בשביל הנוף וחווית האכילה הלא שגרתית, כבר שווה להגיע עד הלום.
כתובת: קדמת צבי • שעות פעילות: ג׳-ו׳ 08:30-14:00
תושה בייקרי, אכזיב
תושה בייקרי באכזיב היא אחת המאפיות הבולטות בגליל המערבי, שהפכה בשנים האחרונות לשם מוערך בסצנה המקומית. שחף אברהם ותומר סויסה (משמותיהם נגזר שם המקום), מובילים קו אפייה מוקפד הנשען על חומרי גלם מהאזור: גבינות, ירקות ושמן זית מקומי. התוצאה - מאפים קלאסיים עם פרשנות מודרנית: קרואסונים, עוגות שמרים, מוסים, עוגיות ומנות מטבח חמות וקרות, לצד מוצרי מעדנייה ויינות בוטיק.
אחרי סגירה ארוכה בתקופת המלחמה, המקום חזר לפעילות מלאה - לשמחת המקומיים ובעצם לשמחת כולנו.
כתובת: בית השותפויות, אכזיב • שעות פעילות: א׳-ב׳ 07:00-15:00, ג׳-ה׳ 07:00-22:00, ו׳ 08:00-14:00 • כשר
גוד ברד בייקרי, מעלות תרשיחא
גוד ברד בייקרי, במעלות תרשיחא, שומרת על פשטות כפרית לצד איכות גבוהה: לחמי מחמצת טריים, מאפים קלאסיים ושירות אדיב ונעים, הם רק חלק מהקסם של המקום, ששומר על איכות ועשייה נהדרת לאורך השנים הרבות בהן הוא פועל. אם אתם מעוניינים בביס מהקסם הזה, כדאי שתגיעו מוקדם, כי המאפים כאן נחטפים במהירות ורובם אוזלים מוקדם יחסית.
כתובת: האומנים 1 מעלות תרשיחא • שעות פעילות: ג׳-ו׳ 08:00-16:00, ש׳ 08:00-14:00
קורון פטיסרי - קיבוץ לוחמי הגטאות
את קורון פטיסרי, בקיבוץ לוחמי הגטאות, שבגליל המערבי, מובילה עטר טורנוא כבר שנים בהצלחה גדולה. מדובר בפטיסרי צרפתי מובהק, עם מבחר מרשים של קינוחים בעבודת יד. הצריף ההיסטורי והגינה היפהפייה יוצרים חוויה כמעט חו"לית - ולא סתם המקום מושך קהל מכל רחבי הארץ.
כתובת: קיבוץ לוחמי הגטאות • שעות פעילות: א׳–ו׳ 08:00-14:00 • כשר
חיפה
סאנפלאוור
סאנפלאוור בייקרי בשדרות בת־גלים, בחיפה, הוקמה על ידי ינון נשרי ומאי מאור, במבנה היסטורי משנת 1923. במקום תמצאו מאפים מושחתים, לחמים ארטיזנליים נהדרים, כריכים ומנות מעדניה מתחלפות שמשקפות היטב את השיגעון והכישרון של העומדים בראשה. תמצאו כאן גם קפה מצויין של קפה 51 וגלידות בוטיק. כל זאת בצירוף המקום החם והמזמין, האיורים על הקירות והאווירה הפסטורלית, שהופכים את סאנפלאוור לאחת המאפיות הפופולריות והמבוקשות בחיפה, ובכלל.
כתובת: שדרות בת-גלים 16 חיפה • שעות פעילות: א'-ה' 07:00-16:00, ו׳ 07:00-14:00
ברדא
ברדא (Breada) החיפאית מאפייה סמי היפסטרית ומאוד יצירתית, שכבר מתפעלת לא רק סניף אחד, כי אם שני סניפים בעיר ואף בר יין חדש יחסית (קונא) שפועל בשעות הערב. במקום תמצאו לחמי מחמצת, קרואסונים, בריושי פרעצל ומאפים ארטיזנלים ולא סטנדרתיים. האווירה, והשילוב של אפייה, מוזיקה וקהילה יוצרים חוויה קולינרית ייחודית וכבר מזמן הפכו את המקום לאבן שואבת ולמקום בילוי מועדף על תושבי העיר.
כתובת: הנמל 6 (הסניך הראשי) וחטיב 10, חיפה • שעות פעילות: א׳–ו׳ 07:00-15:00, ש' (רק בנמל) 08:30-16:00
סאלי
סאלי, החדשה מבין השלוש שהתמקמה גם היא בחיפה. מאפיית בוטיק תחת קונספט של “מאפייה מבשלת”, שכבר הזכרנו כאן בעבר ויותר מפעם אחת. משלבים כאן אפייה מוקפדת עם מנות ביסטרו קרות וקלילות, לצד מנות מבושלות. השותפים תומר רוזנפלד ויהל אברהמס מנהלים תפריט עם לחמי מחמצת איכותיים, קרואסונים, בריוש שמן‑זית, טארטים עונתיים ועוגיות בעבודת יד. יש תפריט יינות באוצרות מוקפדת וחווית בילוי קולינרי כמעט דקדנטית, מאז פתיחתו זוכה המקום לתשומת לב רבה ושבחים - ולגמרי בצדק.
כתובת: עומר אל-חטאב, חיפה • שעות פעילות: ג׳–א׳ 07:00-15:00 (שני סגור)
עמק חפר/השרון
נומי - כפר מונש
נומי, בכפר מונש, עברה לא מעט גילגולים במהלך ארבע שנות קיומה, בגילגולה הנוכחי מדובר בבייקרי משגע עם מאפים מוקפדים, טארטים וקינוחים בעבודת יד. כל זה מגיע עם גינה ירוקה ומלבלבת ומרפסת פתוחה, המאפשרים ליהנות מקפה ומאפה בנוף ירוק ורוגע של כפר.
כתובת: כפר מונש • שעות פעילות: כל השבוע 08:00-15:00
תל אביב
אלכסנדר בולונז'רי
את אלכסנדר בולונז'רי, פתח ברחוב לילינבלום בת"א, הקונדיטור המוכשר אלכסנדר ברמן, שנחשב לאחד האופים הטובים ביותר בארץ. ברמן מציע כאן לחמי מחמצת טבעיים ומאפים מושחתים וסקסיים כמו קרואפין עתיר מילוי וגרמושקה ממולאת במרקחת פרי עסיסית. כל המאפים נאפים טריים בבוקר וברוב הימים אוזלים די מהר. בקיצור, כשאתם מגיעים, תגיעו מוקדם כדי להרוויח את חווית הויטרינה המלאה, לצד הצצה על המטבח הפתוח ועבודת הקונדיטורים המהפנטת.
כתובת: לילינבלום 18 תל אביב • שעות פעילות: א׳-ה׳ 08:00-18:00, ו׳ 08:00-14:00
אלון שבו
עוד "ילד פלא" של עולם הקונידטוריה המקומי. אלון שבו התחיל כקונדיטור עצמאי בתל אביב והפך לשם בולט בסצנה, בייחוד בזכות שפה עיצובית יוצאת דופן וקינוחים שנראים לעיתים כמו הדפי מגזין עיצוב מאשר מספרי אפייה. סניפי הבוטיק שלו (בצ’לנוב - הראשי ובשינקין הקטן יותר) מציעים מבחר מאפים נהדרים ומוקפדים, קינוחי ויטרינה (הפחזניות המפורסמות שלו) וכמובן את הטארטים המשולשים יוצאי דופן והיחודיים.
כתובת: צלנוב 22 שינקיין 26 תל אביב • שעות פעילות: צלנוב ב׳ - ה׳ 08:00-19:00 ו׳ 08:00-15:00 שינקין ב׳-ה׳ 09:00-20:00 ו׳ 09:00-16:00
בייקרי
הבייקרי של קבוצת R2M בניצוחה של רותי ברודו, הפך עם השנים למוסד קולינרי תל אביבי, שחגג השנה 20 שנות פעילות. תמצאו כאן מבחר מתחלף של מאפים, עוגות, טארטים וקינוחים מעוצבים בעבודת יד. כביכול כמו כל בייקרי אחר, אבל אצל ברודו שמשלבת מסורת קונדיטורית עם חידושים עונתיים, תוך תשומת לב יוצאת דופן לפרטים, מחומרי גלם דרך הנראות והצבעוניות, איכות המוצר וכמובן הטעם בשילוב עם הדייקנות הבילתי מתפשרת שלה התוצר המתקבל תמיד גדול איף שהוא מסך חלקיו ומשובח.
כתובות: יד חרוצים 15 • ויצמן 67 (כיכר המדינה) • כיכר צינה 6, תל אביב • דיזנגוף 260, תל אביב • בייקרי פוינט, מנחם בגין 121, מגדל עזריאלי שרונה, קומה 61, תל אביב • שעות פעילות משתנות בין החנויות
מאפיית לחמים
עוד מוסד תל אביבי (שכבר יצא מגבולות תל אביב), בהובלת השף קונדיטור אורי שפט. מאפיית לחמים, הצליחה להפוך ממאפית בוטיק - למפעל של
ממש, אבל לשמור על האיכות יוצאת הדופן שלה. מבחר משגע של לחמים, מאפים כמו רוגעלך נהדרים, בורקסים, עוגות יום הולדת ועוד ועוד, לחמים היא קלאסיקה שלא מתיישנת, היא כל מה שמצופה ממאפייה להיות - והרבה מעבר לכך.
רשימת החנויות ושעות פעילות - באתר
סניורה בייקרי
סניורה בייקרי היא אחת מהקונדיטוריות המרתקות בתל אביב, שהחלה כסטודיו פופ‑אפ והפכה למאפייה בוטיקית קבועה בשכונת פלורנטין בהובלת שחר סניור ואריאל זביב. המקום מציע לחמי מחמצת, ריבות ביתיות ומאפים מיוחדים לצד ממרחים, ריבות וצנצנות מותססים. גם תפריט הכריכים במקום לא סטנדרטי ומעורר תיאבון וחשק, גם אם בכלל נכנסתם רק לטובת רכישת כוס קפה. סניורה מצליחה לשלב קפדנות קונדיטורית עם רוח יצירתית אורבנית וכבר בזמן הקצר שבו היא פועלת היא מסתמנת כאחד המקומות האהובים על התל אביבים, ולא רק.
כתובת: הרבי מברכך 3 תל אביב • שעות פעילות: א׳-ה׳ 08:00-18:00, ו׳ 09:00-15:00 • בהשגחת צהר
דרום
לה גוטה פטיסרי
לה גוטה פטיסרי באשדוד היא פנינה קולינרית מיוחדת בנוף האשדודי, בהובלת אורלי כץ. המקום מציע לחמים משובחים, קינוחי ויטרינה מרהיבים ומדוייקים וועוגות נפלאות בעבודת יד. זאת לצד מאפים בסגנון צרפתי כמו קרואסונים, מאפי בצק כרוך, קאנאלה, מקרונים, אקלרים, טארטלטים, ושאר קינוחים יפים וטעימים. המבחר הזה לצד קפה מצויין ושירות קפדני, תמיד עם חיוך, הופך את המקום לנקודת עצירה מועדפת בעיר.
כתובת: אבא הלל סילבר 11 אשדוד • שעות פעילות: א׳-ה׳ 08:00-18:00, ו׳ 08:00-14:00 • כשר
אזור ירושלים
הרים בייקרי
הרִים בייקרי, בקיבוץ קריית ענבים שבהרי ירושלים, הפך לאחד מיעדי הפטיסרי המרשימים באזור ירושלים, בהובלת השף-קונדיטור אורן חיו. במקום פועלת מאפייה-פטיסרי בעבודת יד, המשלבת טכניקות צרפתיות עם חומרי גלם מקומיים, לצד בית קפה ומעדנייה אינטימית. המבקרים במקום ימצאו שם מאפים מוקפדים כמו קרואסוני חמאה, טארטים עונתיים, עוגות שמרים ופוקאצ’ות, ולצידם גבינות ויינות מהאזור. השילוב בין איכות גבוהה, עשייה קפדנית ואווירה הררית שקטה הופכים את הרים לאחת המאפיות הבולטות והמדוברות בארץ. כזאת שגם זמן רב כל כך אחרי הפתיחה, התור בה משתרך והביקוש לא פוחת.
כתובת: קיבוץ קריית ענבים • שעות פעילות: א׳-ה׳ 08:00-16:00, ו׳ 08:00-13:00 • כשר
נֹעַה – אפייה מקומית
נֹעַה – אפייה מקומית, גם היא בקריית ענבים, היא שילוב של מאפייה קלאסית וביסטרו אלגנטי בהובלת השף-אופה אלדד שמואלי (לשעבר אלחנן תרבות לחם בפרדס חנה). בבוקר מגישים שם לחמי מחמצת, מאפי שמרים ועוגות בעבודת יד ובערב המקום הופך לביסטרו משגע עם מנות ישראליות ים תיכוניות נהדרות, כמו שאלדד יודע לייצר כל כך כל כך טוב, לצד לחמים ומאפים שלהם שמלווים את המקום גם לתוך שעות הלילה. כך שבין אם חשקה נפשכם בא.בוקר פחמימתית ומשובחת, בא. צהריים קלילה או בדינר מושקע ונעים באוויר הרי ירושלים. כנראה שתמצאו כאן את מה שאתם מחפשים.
כתובת: פארק כרמים, קריית ענבים • שעות פעילות: מאפייה: א׳-ה׳ 09:00-15:00, ו׳ 08:00-14:00 • ביסטרו: ב׳-ה׳ 18:00-22:30
איש לחם
איש לחם במושב תעוז היא מאפיית בוטיק מובילה בתחום לחמי המחמצת בארץ. מאחורי המקום עומד אייל תמיר, שבוחר ליצר את הלחמים שלו מקמחים מלאים ודגנים איכותיים. המאפייה מציעה לחמים כפריים, כוסמין, שיפון ומאפים ביתיים טעימים עד מאוד. בשל איכות חומרי הגלם שלו, הקשר והעבודה הישירה מול ספקים קטנים ואיכותיים מהאזור זוכה ״איש הלחם״ למוניטין של מקום מוביל ללחם איכותי באזור ובכלל. ונדמה כי אין שום ויכוח לגבי העובדה שמדובר בנקודת עצירה מנדטורית למי שמגיע לאזור.
כתובת: משק 31 מושב תעוז • שעות פעילות: ב׳-ו׳ 08:00-14:00 • כשר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו