זה הזמן לנסוע: 16 המלצות משגעות בחיפה

חיפה כבר מזמן הפכה לאחד היעדים הקולינרים האהובים עלינו • עכשיו, כשהפסקת האש בצפון יצאה לפועל, זה הזמן לחזור ולבקר בעסקים שכל כך זקוקים לכם • אספנו לכם 16 המלצות שוות במיוחד • בואו לחזק ותצאו מחוזקים, מילה שלנו

המאפים המשגעים של ברדא. צילום: אינסטגרם Breada Bakery

רק לא מזמן כתבנו כאן על מצבם הלא פשוט של המסעדות ועסקי הקולינריה בחיפה. ועכשיו, לכבוד הפסקת האש בצפון, שבתקווה באה עלינו לטובה, יותר מתמיד, זה הזמן לתת קפיצה לאחת הערים הקולינריות הכי מעניינות בארץ, להרים לעסקים המקומיים ובעיקר - לאכול ולשתות טוב.

אצרנו עבורכם רשימה המורכבת מתמהיל של מקומות חדשים לצד ותיקים יותר בעיר, כולם לגמרי שווים ביקור. זאת אמנם רשימה ארוכה, לא הכל צריך להספיק בפעם אחת, ואת הקסם האמיתי של כל אחד מהמקומות, אנחנו משאירים לכם לגלות בעצמכם. בואו לחזק ותצאו מחוזקים, מילה שלנו.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Sunflour bakery (@sunflourbakerybg)



סאנפלאוור בייקרי  Sunflour Bakery
את המאפייה הקסומה הזאת, שמסתתרת בשכונת בת גלים, אין חיפאי או חובב קולינריה שלא מכיר. המקום מייצר מאפים טריים מדי יום, יצירתיים במיוחד, לחמים מופלאים, ושאר ביסים משמחי חך, וכל זה לצד קפה משובח של ״קפה51״. בעינינו, זאת לגמרי עצירת חובה בכל ביקור בעיר. כדאי לעקוב, על מנת להתעדכן בפופ אפים וערבי הנושא השווים, שמארגנים כאן כמעט מדי שבוע.

Sunflour Bakery
שדרות בת גלים 16, חיפה
ראשון-חמישי 7:00-16:00, שישי 7:00-14:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Breada Bakery (@breadabakery)


ברדא בייקרי
כשמחפשים ארוחת בוקר או בראנץ׳ עשיר, מפנק ומלא כל טוב בחיפה, השם הראשון שקופץ לראש הוא ברדא. המאפייה הזאת, שכבר חולשת על שלושה סניפים בעיר, אוצרת בתוכה את כל מה שמנחם, טעים ומשמח בעולם הפחמימות וארוחות הבוקר. מלחמים מצוינים, מאפים משובחים (מתוקים ומלוחים) וכריכים מוגזמים, ועד ארוחות בוקר ובראנצ׳ים מופלאים ועוד כל כך הרבה מעבר. אגב, גם תפריט הערב שלהם לא נופל מהבוקר. ואם במקרה עדיין לא הייתם, תתכוננו להתאהב.

ברדא נמל: הנמל 6, ראשון-שישי 7:00-15:00, שבת 8:30-15:00 ברדא מרין: סמטת חטיב 10, ראשון-שישי 7:00-15:00
ברדא תלפיות: סירקין 21, ראשון-שישי 8:30-15:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Rivka Wiesenfeld (@rivkawiesenfeld)

Milé Mala
את ה״מסעדניה״ (מסעדה שהיא גם מעדניה או להיפך) הקסומה הזאת לא כדאי לפספס. מעבר למיקום הנהדר ומלא הסטייל בלב שוק תלפיות, ומעבר לוייב החיפאי המורגש והנעים כל כך, האוכל כאן פשוט מצויין. לשף רבקה ויזנפלד, שמנצחת על המטבח במקום, יש ידי זהב, וכמעט כל מנה שיוצאת אל השולחנות, תהייה פרשנות שלה לאוכל ביתי מנחם, אבל זה כל כך הרבה מעבר לזה. התפריט עונתי ומשתנה תדיר, אבל בכל עונה ושעה ביום תמצאו כאן אוכל נהדר לצד יינות ומשקאות משובחים. אל תוותרו על סיבוב הצטיידות במעדניית המקום על כל יצרני הבוטיק הנפלאים שמסתתרים גלויות על מדפיהּ.

Milé Mala
סירקין 21, חיפה
ראשון 11:00-16:00 ו-19:00-22:00, שלישי-חמישי 11:00-16:00, שישי 9:00-15:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Sally (@sallyhaifa)


סאלי (Sally)
״מאפיה מבשלת״, שנפתחה ממש השבוע, וכבר הספיקה לעורר סקרנות רבה לאור שני השמות הגדולים שעומדים מאחוריה (וגם מלפניה ובגאווה גדולה): תומר רוזנפלד, שברקורד שלו תמצאו גם את ״מונא״ ו״רדלר״, ויהל אברהמס הצעיר והמוכשר, שניצח עד לא מזמן על המטבחים ב״בר ים״ וב״וניה ביסטרו״. לפי מה שהשמועות וגם השפים מספרים, מדובר במקום שמשלב בין אפייה לבישול, בקונספט נינוח ולא מתיימר לכלום פרט לאוכל טוב, שרובו יתבסס על שלל מנות המוגשות על לחם (אבל לא רק), לצד דרינקים טובים ואווירה נעימה.

סאלי
עומר אל חטאב 4, חיפה
שעות פעילות בהרצה: שלישי-שישי 7:00-15:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by חמארת תלפיות (@talpiot_hamara)


חמארה תלפיות
את החמארה של אילן פירון אולי אין צורך להציג (ביחוד אם כבר קראתם את הכתבה הקודמת שלנו על חיפה) אבל לצרף המלצה חמה מכל הלב בהחלט צריך. המקום של פירון, שאחראי להתנעת הרנסנס הקולינרי של אזור שוק תלפיות, הוא אבן שואבת לכל מי שמעוניין לאכול ולשתות ממש אבל ממש טוב. בין אם מדובר בארוחת צהריים דקדנטית, גיחה לביס ושלוק יין, או פתיחת שולחן ערב חגיגית, החמארה ערוכים להכל מהכל, ועושים את זה הכי בסטייל שיש.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Hamarmoret // חמרמורת (@hamarmoret_talpiot)

ואם אתם כבר באזור ובמצב רוח הרפתקני, שווה לקפוץ גם ל״חמרמורת״, בר היין שלהם, שנמצא מעבר לכביש, ושבימים אלה ממש מככב בו הפופ אפ המיוחד והמסקרן של יניב גור אריה.

חאמרה תלפיות, סירקין 28, ראשון-חמישי 12:30-22:30, שישי 12:30-17:30
חמרמורת, סירקין 27, חיפה. שני-שישי 19:00-1:00, שבת 19:00-00:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by התאילנדית בשוק | อาหารไทยในตลาด (@thethaimarket)


התאילנדית בשוק 
עוד בשוק תלפיות, שוכנת לה מסעדה תאילנדית של המסעדן ואיש העסקים שי אראל, שלגמרי מרגישה כמו גיחה לשווקים הסואנים של בנגקוק. ני וגיא בלאו (כן, אותו גיא ממשחקי השף) מבשלים כאן תפריט תאילנדי אותנטי ולא מתחנף, שמשתנה תדירות לפי ההיצע של השוק והחשקים שלהם, וזאת חוויה צבעונית ובוערת, שממש לא כדאי לפספס.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by הבר של התאילנדית בשוק (@the_thai_bar)

ממש לאחרונה התחדשה התאילנדית גם בבר קטן בפינת הרחוב, (הבר של  התאילנדית בשוק) עם אווירה משוחררת ובליינית יותר, שמגיש אלכוהול תאי וקוקטיילים כיפים, לצד מנות תאילנדיות קלילות, שמתאימות בול לצד הדרינק. לוקיישן מושלם לבילוי ערב קליל.

התאילנדית בשוק, לונץ 4, שני-חמישי 12:00-16:45 ו-18:00-22:00, שישי 12:00-16:00
הבר של התאילנדית, לונץ 9, שני-חמישי 18:30-23:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Taco Tia (@tacotia_)

טאקו טיה
מטבח צבעוני נוסף, משמח ומתובל לא פחות, שמככב בשוק. ״טאקו טיה״ היא מזללה מקסיקנית על כל המשתמע מכך – אוכל רחוב זריז ולא מתיימר: טאקו, בוריטו ובולים עמוסי כל טוב, שחוגגים את כל מה שיש למטבח הזה להציע. חמוץ, מלוח, מתוק, חריף – בדיוק כמו המוזיקה המקסיקנית, כך גם האוכל כאן מנגן על החך והלשון. על המקום הקטן והחמוד הזה, שנמצא ברחבת הבניין הכי מיוחד בשוק, אמונים אלון מרסיאנו, ירין שלו ואייל מנסור.

טאקו טיה
סירקין 21, חיפה
שני-חמישי 12:00-22:00, שישי 12:00-17:00

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Zero Zero Wine Bar‎‏ (@‏‎zerozero_winebar‎‏)‎‏

זירו זירו בר יין
צמוד למזללה המקסיקנית תמצאו בר יין מאוד לא שיגרתי במראהו, פתוח לרחבה ועטוף אורות ניאון ורודים, שבולטים למרחוק. אבל לא רק המראה כאן איננו שיגרתי, גם היינות שנמזגים כאן לא שיגרתיים כלל, כמעט כולם על טהרת העשייה הטבעית, פאנקיים, מאתגרים ומסקרנים. לא בהכרח לכל אחד, אבל בהחלט לכל חובב יין עם ראש פתוח וחך מתעניין. הארסנל מסחרר הראשים והאפים, לצד סטייל בכמויות, פופ אפים קולינריים ותרבותיים/אומנותיים, וצוות מושחז ורב ידע, שמנהל את המקום בניצוחו (שוב) של אייל מנסור, הפכו את המקום לספוט בילוי מועדף על האוכלוסייה הצעירה בעיר.

זירו זירו
סירקין 21, חיפה
שני-חמישי 19:00-01:00, שישי 13:00-18:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Pho 26 פו (@pho_26)

פו 26
אי אפשר לדבר על המקומות של מנסור, בלי להזכיר לפחות במשפט, את הוויאטנמית המצוינת שלו, שגם היא נמצאת, כמה מפתיע, ברחובות השוק. בייחוד עכשיו כשמזג האוויר מתקרר, ובתקווה נזכה בקרוב לממטרים של ברכה בלבד, זה המקום המושלם ללגום מרק פו מהביל, לשלוק כיסונים נהדרים ולהתחמם כיאות.

פו 26
סירקין 26, חיפה
שני-חמישי 12:00-22:30, שישי 11:30-17:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by פיצה חללית (@pizza_halalit)

פיצה חללית
עוד המלצה אחת אחרונה חביבה באזור השוק, למקום חדש יחסית וחמוד ממש. פיצריה חללית היא מקום קטן וכמעט נחבא מהעין, שהפשטות והצניעות בעיצובו מתכתבים עם הפשטות כביכול של התפריט המוגש בו. את המקום פתח יהלי דגן, שעבר לחיפה ורק חיפש מקום בו הוא יוכל לייצר פיצה טובה. ואכן כך קרה, הפיצה כאן מצוינת ממש, וכך גם מנות הצד, המשקאות, והקינוחים. מקום מעולה לבילוי צהריים, דייט רומנטי, או ארוחה משפחתית.

פיצה חללית
סירקין 12, חיפה
שלישי-חמישי ושבת 18:00-22:30, שישי 12:00-16:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by NeoPolitan (@neopolitan_pizzeria)

נאופוליטן
ואם בפיצה עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את הפיצה הכי טובה בעיר, שלא לומר, אחת הפיצות הטובות בארץ. מעבר לפיצות המעולות, כל חווית האירוח והאכילה במקום, היא כזאת שממגנטת אותך לחלוטין – העיצוב של המקום, המנות השונות והמגוונת, הספיישלים המתחלפים תדיר, לפי הסחורה ומצב הרוח, והגישה הכמעט דתית של אורן אבני לבצק, לא משאירות אף סועד אדיש. לא בכדי זה אחד המקומות הכי מדוברים בסצנת הפיצות הישראלית.

נאופוליטן
הנמל 37, חיפה
שבת עד חמישי 18:00-22:30 שישי 12:00-16:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by הנמל 24 Hanamal (@hanamal_24)

הנמל 24
הנמל היא מסעדה ותיקה, שאחרי 16 שנים במשכנה המקורי, התחדשה ועברה לבית חדש ויפה אף יותר מקודמו. בניגוד לרוב הרשימה הזו, מדובר במסעדה של ממש, עם תפריט משובח בניחוח אירופאי, שירות מהוקצע, וגישת פיין דיינינג, שלמרבה ההפתעה דווקא מתומחרת ברמה מאוד נגישה. מקום נהדר לחגיגות וארוחות משפחתיות או דייטים מושקעים.

הנמל 24
עומר אל כיאם 12, חיפה
רביעי-חמישי 18:00-00:00, שישי-שבת 13:00-15:30 ו-18:00-00:00

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Crudo Haifa‎‏ (@‏‎crudo.haifa‎‏)‎‏

קרודו
המסעדה של השף המוכשר עלאא מוסא, המגישה פרשנות אישית ומקומית למטבח צפון איטלקי, שסובבת סביב פסטות, פיצות ודגים נאים (כשם המקום, קרודו – נא), כשרוב המנות מיועדות לחלוקה. גם הישיבה במקום – סביב בר ארוך, נועדה לייצר אינטראקציות בין הסועדים ואווירה משוחררת וקלילה יותר, לצד תפריט אלכוהול משובח. יופי של מקום לערב בילוי קליל ומשובח בעיר.

קרודו
הנמל 15, חיפה
ראשון-רביעי 17:00-23:00, חמישי-שבת 12:00-23:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Mar Soyer (@aviron_haifa)

אווירון
לקינוח, נחזור לשכונת בת גלים, למקום ייחודי במיוחד - אווירון הוא בר יין וגלידריה (תודו שזה שילוב גאוני), שנמצא ממש מול מאפיית סאנפלאור. תמצאו כאן שלל פנכות וביסים כיפים, שהולכים מצוין עם תפריט היינות העשיר והנהדר שנמזג במקום, וכמובן, גלידות מעולות שמכינים כאן. בנוסף לאווירה המעולה השוררת פה תמידית, ולשילוב יין-גלידה, שרק בשבילו כבר שווה להגיע, מדי פעם מארחים כאן פופ אפים טעימים ולא שגרתיים, אומנים והופעות. בקיצור, שיק חיפאי אול דה ווי.

אווירון
שד׳ בת גלים 11, חיפה
שבת-חמישי 18:00-23:00

ולמרות הרשימה הארוכה למדי, חשוב לציין ולהזכיר שחיפה שופעת מסעדות, עסקים ובתי אוכל מצוינים, שקצרה היריעה מלפרט כאן הפעם על כולם. הקולינריה בחיפה היא בין המגוונות והמשובחות בארץ, וכל אחד יכול למצוא בה את מבוקשו. אז לאור הפסקת האש, עכשיו עוד יותר מתמיד, כדאי לכם ללכת לתור ולגלות אותה דרך הבטן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר