הבראנץ' הסודי, הראמן המחתרתי: 7 המלצות בחיפה - שלא הכרתם

בואו אחרינו ליום קולינארי בחיפה, שמתחיל מקפה ועוגה בבוקר, עובר דרך מסעדת פועלים ומסתיים בבר פיצות משגע, עם עוד הרבה עצירות טעימות בדרך

מנסורה, כל כך מפתיעה, כל כך טעימה. צילום: אנטלי מיכאלו

זה לא סוד שחיפה הפכה למעצמה קולינרית (כן, לא פחות) בשנים האחרונות, ולאחרונה הקצב בו נפתחים בה מקומות חדשים הוא פשוט מסחרר. גם אזור הקריות שמסביבה לא נשאר מאחור ומתחיל להדביק את הקצב.

כן, הקוראים האדוקים שלנו ודאי זוכרים שזה לא הביקור הראשון שלנו בחיפה במסגרת המדור, ואם פספסתם במקרה, זה הזמן לבינג' על כתבת 16 המלצות משגעות בחיפה שלנו. אבל כאמור, העיר לא מפסיקה לפתוח ולהתפתח, ויש לנו עוד כמה המלצות חדשות (חלקן ישנות-חדשות), שראוי שיסופרו. המלצות חיפה - חלק 2, הנה זה בא.

אבל קודם, קפה ומאפה

כהרגלנו בקודש נפתח בדבר הכי חשוב בבוקר, והוא השילוב המנצח ויש שיאמרו הקדוש, של קפה ומאפה. רק שבמקרה של המקום הבא, המאפה, הוא הנושא המרכזי, והקפה המצוין שנלווה אליו הוא רק הדובדבן שבקצפת, או במקרה הזה - עוגה.

טארט לימון פיסטוק ב"עוגה", צילום: אירנה משעל

עוגה

את ״עוגה״ הקימו אירנה משעל ובן זוגה עידן בעיר התחתית כשמטרה אחת אל מול עיניהם - להביא לתשומת לבו של הקהל, את העוגות הנפלאות שהיא מייצרת ולהפוך את הקונספט של מקום שכל מטרתו היא ישיבה לפרוסת עוגה מפנקת - למשהו שבשגרה.

אירנה, קונדיטורית עם עבר של 15 שנים בתחום, שהקינוחים שלה כיכבו בשלל בתי קפה ומסעדות בעיר, והמתכונים שלה עוררו עניין לא מבוטל ברשת, מציעה כאן במקום תפריט עוגות מגרה במיוחד. הוויטרינה משתנה באופן תדיר, לפי חומרי הגלם הזמינים ורוח היצירתיות השורה עליה, אבל תמצאו כאן כמעט תמיד עוגות באסקיות מהממות בשלל טעמים (39 שקלים): באסקית קלאסית שמוגשת עם טוויסט של קראסט ברולה, באסקית שוקולד, באסקית צ׳אי מסאללה שהיממה אותנו, טארטים מושחתים כמו טארט לימון פיסטוק בועט, חמוץ ומענג, או טארט קפה/בראוניז/פקאן (35 שקלים לפרוסת טארט), פחזניות קרמבל מפוצצות קצפת (10 שקלים לפחזנית), מאפינס תפוזים וקוקוס או מאפינס פרג לימון (15 שקלים למאפין, שניהם אגב, טבעוניים) ועוגת גזר לא פחות ממדהימה! (20 שקלים לפרוסה). וזה אפילו לא רבע מהמבחר שהיה שם בבוקר בו הגענו.

לאחרונה הכניסו אירנה ועידן לתפריט גם גלידות שהם מכינים במקום. אנחנו קיבלנו טעימה מגלידת הווניל, גלידת שוקולד עוצמתית ומרירה להפליא, וגלידת חמאת בוטנים מתוקה מלוחה ומענגת.

כן, שבו לקפה ועוגה, צילום: אירנה משעל

בנוסף להגעה וישיבה במקום, מציעים כאן גם מארזי עוגות לקחת הביתה, כשאפשר לקחת עוגה שלמה או עוגה מחולקת (אותו סוג העוגה אבל פרוסות בטעמים שונים באותו מארז, 90-289 שקלים).

עוגה
פלמר 2, חיפה
שני-חמישי 8:30-17:00, שישי 8:30-14:00

וכעת - בראנץ'

הבראנץ' החדש של רפאלו, צילום: אסף קרלה

הבראנץ' החדש של רפאלו

אחרי שביצענו את הטקס הקדוש של קפה ועוגה, הגיע הזמן לדון בכובד ראש בנושא ארוחות הבוקר. ולמרות שבחיפה בהחלט לא חסרות אופציות לסגירת הפינה הזאת, הפעם החלטנו ללכת על מקום שעל הנייר, הוא לא הבחירה השגרתית שלנו - לא במיקום שלו וגם לא באופיו וזהותו. אבל גם אנחנו הופתענו.

אנחנו מדברים על תפריט הבראנץ׳ החדש של מסעדת ״רפאלו״ שמסתתרת בתוך קניון הקריון. מדובר בסניף איטלקי כשר של הרשת, שהחליט להוסיף טוויסט לאופיו וספציפית כאן, וכאן בלבד, מצאנו תפריט בראנץ׳ שובב, מעניין ומיוחד, שמצליח לרענן ולדלג מעל מלכודת הבנאליות, שתפריטי בראנץ׳ לעיתים לוקים בה. ב-209 שקלים לזוג, תקבלו כאן 5 מנות טאפאס (מונח קצת מטעה, אם יורשה לנו) לבחירה מתוך תפריט של 10, ושני קוקטיילים של בוקר קלילים ומוצלחים למדי. 

תודו שמפתיע. הבראנץ' של רפאלו, צילום: אסף קרלה

נודה ונתוודה שהגענו ללא ציפיות, כי כמה כבר אפשר לחדש בתפריט ארוחות בוקר?
אז מסתבר שאפשר. נכון, גם כאן תמצאו באנקרים כמו ״מקושקשת עננים״ (שאגב, אכן הייתה עננית ונהדרת והגיעה על ברוסקטת קסטן עם קרם פרמזן וליים, עירית וקורנישונים פריכים ונהדרים), ומנת ״בנדיקט״ של ביצים עלומות על חלת בריוש קלויה עם תבשיל תרד וכרישה לימוני, ושלג פרמז׳ן. מנה שהוכרזה על ידינו כאחד מביצועי הבנדיקט הטובים שטעמנו בתקופה האחרונה.

אבל לצד הקלאסיקות מצאנו גם מנות מרעננות יותר כמו: סביצ׳ה דג ים שהגיע על קרם נענע ריחני ומתובל עם טבעות בצלי שאלוט טריים, צ׳ילי בועט, וקרמבל פיצוחים; גרבלקס סלמון שכובשים כאן במקום ומוגש על קרם פרש עם גרידת הדרים, צנוניות, בצל מוחמץ ושקדים קלויים; וברוסקטת חלת בריוש עתירת חמאת בצל ירוק, עם סלט ביצים חלומי, מפוצץ בצל מטוגן ומעוטר בגשם של עירית קצוצה - ביס שאנחנו מוכנים לחזור אליו שוב ושוב ושוב.

מודים שלא חשבנו שנמצא את עצמנו ממליצים על ארוחת בוקר בתוך קניון, אבל מסתבר שבחיים תמיד יש הפתעות, ורפאלו היא בהחלט אחת מהן.

רפאלו
קניון קריון
דרך עכו 192, קריית ביאליק
הבראנץ' מוגש  בימים
ראשון-שישי בין השעות 09:00-12:00
כשר

סאלי. יפה כאן, צילום: נעם פריסמן

"סאלי - מאפייה מבשלת"

את התחנה הבאה קצת קשה לקטלג, היא לחלוטין יכולה לשבת על משבצת הקפה ומאפה אבל גם מתאימה למשבצת ארוחת הבוקר ואפילו למשבצת ארוחות הצהריים. בקיצור, היא קצת מהכל ובגדול, וזה כנראה גם סוד הקסם שלה. אז אם איך שהוא עוד לא נתקלתם בה עם כל הרעש שהתחולל סביבה בחודשים האחרונים (כן, גם בכתבה הקודמת שלנו היא הופיעה - אבל מאז קיבלה עוד אופי וזהות והפכה לאחת מתחנות החובה בעיר).

את ״סאלי - מאפייה מבשלת״ סאלי פתחו יחדיו יהל אברהמס (שׁאנחנו מכירים היטב עוד מימי ״בר ים״ המצוינת) ותומר רוזנפלד (מונא, רדלר, הרברט סמואל ועוד). מדובר במקום קטנטן - כל כך קטן שבחלל הפנימי ישנם בקושי שלושה שולחנות לישיבה ורוב הישיבה מתפרשת בחלל החיצוני (והמקורה) אבל יפהפה, מדויק ועתיר סטייל בצורה כמעט מקוממת.

בוקר, צהריים ומה שביניהם, צילום: נעה פינקו

ולא רק העיצוב נוטף סוואג, גם ויטרינת המאפים נראית כמו מתוך קטלוג. והמבחר? בואו נגיד, שלהחליט את מי מהילדים אנחנו אוהבים יותר היה קל יותר מאשר לבחור בין שבלול הבייקון והצ׳דר עתיר החמאה המתובלת (36 שקלים), לבין מאפה ״משה בתיבה״ שמגיע כאן בגרסת נקניקיית הגאודה של ערן ביק, שנכרכת בתוך בצק חמאתי ואוורירי חלומי (36 שקלים) לבין פוקצ׳ת האנשובי (32 שקלים) או פיצטת קישואים וקומטה (28 שקלים) שכולם נצצו בוויטרינה ועשו לנו עיניים.

הם לא עוצרים כאן רק במאפים, כמובן, אלא מצדיקים עד הסוף את השם ״מאפייה מבשלת״ עם תפריט צלחות עשיר במיוחד ובו מנות כמו סטראצ׳טלה, משמש וזעתר עם תועפות שמן פיקואל (54 שקלים), טבחה ספרדית עם ביצים צ׳וריסו וראשד (68 שקלים), טורקיש אגז עם קייל סגול יוגורט צאן ביצת עין ותועפות חמאה חומה (68 שקלים), ספרייבס צלויים בגלייז טבסקו עם פירה חמאתי בהגזמה ותירס מתקתק צלוי (88 שקלים), ועוד שלל מנות שמפעילות את כל בלוטות הטעם בפה כבר בשלב קריאת התפריט.

קינוח או ארוחת בוקר. איך שתרצו להסתכל על זה, צילום: נעה פינקו

וכן, עוד לא דיברנו על המתוקים שמוגשים כאן, בהם סינבון (32 שקלים), שהוא כל מה שסינבון אי פעם היה צריך להיות, עוגה באסקית (38 שקלים) ובורדלו אגסים שגרם לנו לפעור עיניים מחוסר הקורלציה בין המראה הפשוט יחסית לטעמו המורכב והמיוחד.

אז, בין אם חשקה נפשכם בקפה ומאפה, בארוחת בוקר קלילה או בארוחת צהריים דקדנטית לצד כוס או בקבוק יין מצוין, אין ספק ש״סאלי״ עונה על כל החשקים והצרכים ועושה את זה בסטייל ובקסם ששמור רק לה.

סאלי – מאפייה מבשלת
עומר אל חטאב 4, חיפה
כל ימות השבוע (פרט לשני) 7:00-15:00, שבת 8:00-15:00

לאנץ' טיים

טאעים לאללה. מנסורה, צילום: אנטולי מכיאלו

מנסורה

אם כבר הגענו לשעת צהריים, בביקורנו האחרון בעיר גילינו מקום, שגורם לנו לחוש קנאה עזה, תוך כדי כתיבת שורות אלה, בכל חיפאי באשר הוא. מדובר במסעדה קטנה, עם וייב כמעט של מזללה, שמסיריה המהבילים נמזגים תבשילים ומאכלים עם ריח וטעם עז של בית, כזה שמעורר בך רגשות נוסטלגיה ותחושת חמימות נעימה, אפילו אם הבית הזה כלל לא דומה לבית בו גדלת.

״מנסורה״, להגדרת אנשי המקום, היא מסעדת פועלים ״פאסט פודית״, שמציעה לקהל הסועדים ההיי טקיסטי, שיורד לכאן מהמשרדים במגדלים סביב, ארוחות צהריים בניחוח ערבי מסורתי ומתובל כהלכה. מנות כמו עראייס, עלי גפן, קובה, מסאחן, מוגרביה, מנסף, מפתול, טאבולה ועוד הן רק חלק קטן מהארסנל הרחב של האוכל המוגש במקום, שנעשה כאן טרי מדי יום ומוגש במחירים סופר נוחים ונגישים ובגישת שירות חצי-עצמי שגורמת לכל העניין להרגיש הרבה יותר קליל נגיש ופשוט ממה שאולי הייתם מדמיינים לעצמכם למשמע התפריט.

עכשיו, תתהו אולי מה כאן הביג דיל. אוכל ערבי מסורתי, כבר הכרנו טעמנו ודגמנו בעבר. ועוד בחיפה, העיר הכי מעורבת ומקבלת בארץ, מה כבר יש להתרגש פה? ובכל זאת, משהו בסיטואציה הזאת של מטבח לבן מצוחצח ומדוגם, עם עמדות הזמנה אוטומטיות ואווירת היי טק מובהקת, שממנו זורמות המנות הכי צבעוניות, ריחניות ואורינטליות שיש, פשוט גרם לדופק שלנו להאיץ. והביצוע של האוכל הזה, הוא בין הטובים שיצא לנו לאכול לאחרונה.

מה רע להם שם בחיפה?, צילום: אנטלי מיכאלו

מתוך כל התפריט העשיר דגמנו קובה בורגול דקיקים עם בשר עסיסי ונוטף שומן (46 שקלים ל-4 יחידות), מסאחן עוף על פיתה דקיקה עם בצל מטוגן מאודה ומוחמץ וניחוח בהרט משכר, שלמרות המבחר הרב על השולחן מצאנו את עצמנו חוזרים אליו שוב ושוב (61 שקלים), חזה עוף על תבשיל שולבטו בורגול נימוח ועז טעמים (57 ש״ח), וסטייק פרגית על מוגרבייה פתיתים תרד חומוס ובצל (65 שקלים). כל מנה הייתה טובה, טעימה ומנחמת יותר מקודמתה. אה, וכמעט שכחנו את הפאנץ׳ ליין - הכל כשר.

אז כן, אנחנו עדיין מתבאסים שאנחנו לא חיפאים ולא נזכה בקרוב למקום מענג שכזה בסמוך לביתנו, אבל אם אתם מגיעים בשעות בצהריים, ומחפשים אכול ערבי-ביתי באווירה קז'ואלית - זה לגמרי המקו בשבילכם. 

מנסורה
נחום חת 7, חיפה
ראשון-חמישי 11:30-16:00, שישי 10:30-14:00
כשר

קימאו. שילוב לא שגרתי שפשוט עובד, צילום: שניר (סופגי) גואטה

קימאו 

ואם הצלחנו להפתיע אתכם עם מסעדה ערבית כשרה - שמו לב לשילוב הבא. "קימאו" היא מסעדה תאילנדית, די חדשה, שפועלת מתוך מסעדה רוסית ותיקה בקריית ים, ולא, זאת לא התחלה של בדיחה.

ליאור פטרקובסקי, הוא בן למשפחת מסעדנים רוסית, שמסעדתם ״מול הים״ פועלת בקריית ים לא רחוק מהחוף כבר מעל עשור ומגישה את כל הקלאסיקות של המטבח הרוסי בכל תפארתן. פטרקובסקי הבן, התאהב מכף רגל ועד ראש דווקא במטבח התאילנדי, והחליט לנסוע לשם כדי להעמיק את ההיכרות עם המטבח ולהתמקצע בו.

כשחזר לארץ החל לבשל אוכל תאילנדי ולמכור אותו, בתחילה מן הבית ובהמשך, כשהעניין תפס תאוצה פנה אל אביו וביקש לפתוח מסעדה. האב, הציע לליאור להשתלט על חצי ממטבח המסעדה הקיימת, ולבשל ולהגיש את האוכל שלו שם. כך נוצר אחד השילובים המוזרים והמסקרנים ביותר שפגשנו בסצנת המסעדנות הישראלית – מסעדה שבה באותו שולחן תוכלו להנות ממנות רוסיות קלאסיות לצד מאכלים תאילנדיים מסורתיים.

בלי להתחנף, צילום: ליאור פטרקובסקי

לאחרונה הם שיפצו את המסעדה והמטבח והרחיבו את החלל כך שיוכלו להמשיך ולעבוד זה לצד זה עוד שנים רבות קדימה. גם התפריט התאילנדי של ליאור קיבל שיפוץ והרחבה, והתווספו אליו כמה מנות חדשות ומרגשות, כולל מנה אחת שממש חוגגת את השילוב הלא שיגרתי הזה: מרק טום קא על פי כל כללי הספר, שמוגש עם פילמני בשר רוסיים למהדרין (85 שקלים). כמובן שהיינו חייבים להזמין כדי להבין האם השילוב הזה אכן עובד. אז כן, הוא עובד ואפילו נהדר. טעמנו גם: יאם ליצ׳י - מעין סלט של ליצ׳י מרענן (54 שקלים) שיוצר בפה חגיגית טעמים; יאם נואה יאנג גאפ - סלט של נתחי פיקניה צרובים בתוספת ענבים ירוקים קרירים ופריכים (68 שקלים) ששברו מדי פעם את מכות החריפות שהחיך שלנו קיבל, גם יאם טואה פק יאו (68 שקלים) - שעועית תאילנדית עם עוף קצוץ,שאלוטס בוטנים ביצה קשה ריבת צ׳ילי וקרם קוקוס מלוח. מנה שאיתגרה את החיך והוכיחה באופן מובהק שליאור לא נמצא כאן כדי לשחק משחקים או כדי להגיש פאד תאי בשביל הקוריוז, אלא להראות לקהל המקומי אוכל תאילנדי אמיתי מהו. ואם לומר את האמת, זאת לחלוטין מסעדה תאילנדית ששווה לנסוע בשבילה עד קריית ים, מכל מקום בארץ, בכל זמן נתון.

קימאו
שדרות פנחס ספיר 25, קריית ים
שלישי-שבת 12:00-21:00

ציפורי לילה?

פיצה לב, אמיתי, צילום: גליה אבירם

ברוקלין 17 

לא נזניח גם את סצנת בילויי הערב בחיפה ונקפוץ היישר ל״ברוקלין 17״ - פיצה-בר-מסעדה באווירה ניו יורקית מהממת שמציעה פיצות נהדרות ומגוונות, פסטות מושחתו ועוד שלל מנות נישנוש מוגזמות, לצד דרינקים, קוקטיילים ויינות נהדרים.

את המקום פתח אלעד גולדשטיין, תושב העיר - ביום מפתח משחקי קופסא מצליח (הוא גם האיש מאחורי המשחק ״שם קוד״) ובערב חובב פחמימות לוהטות, שהחליט לקחת את האהבה שלו מתחביב למקצוע, ופתח את ״המקום שבו הוא הכי היה רוצה לצאת לבלות, עם התפריט שהוא הכי היה רוצה לאכול״.

בין המנות בתפריט תמצאו פיצה לב (72 שקלים) - רוטב עגבניות, פרמזן, עגבניות שרי, מוצרלה פרסקה טרייה, עלי אורוגולה שמן זית ובלסמי מצומצם, שמעבר להיות מאוד מאוד טעימה, גם מצדיקה את שמה ומגיעה ובכן, בצורת לב; פיצה אננס (לחובבי הז׳אנר, ואנחנו בהחלט ביניהם) פיצה לבנה עם בשר נקניקיה (שכשנאמר לנו, רק אחרי שסיימנו לזלול שמדובר בנקניקיית רידיפיין היינו בטוחים שעובדים עלינו, 72 שקלים). פסטה עם קרם פיסטוק (65 שקלים) אגוזית וקרמית (מגיעה גם בגירסא ללא גלוטן) פולנטה תירס (61 שקלים) וסלט קיסר (60 שקלים).

פסטה עם קרם פיסטוק מישהו?, צילום: גליה אבירם

כל זה ועוד באווירת בר קלילה, ניאונים צבעוניים, לוק אמריקני למהדרין כולל בר ספורט במרכז המסעדה, ותפריט קינוחים (מושחת גם הוא) שרק מגבירים את חווית הקפיצה קטנה לחו״ל שיש במקום. 

ברוקלין 17
שדרות מוריה 29 חיפה
פתוח כל ימות השבוע החל מ17:00
Happy hours בין 17:00-19:00

פופ-אפ ראמן בפיצה חללית, צילום: אנסטסיה קלינקוביצקה

פופ אפ ראמן בפיצה חללית

בפיצה חללית המצויינת בתלפיות, עליה כבר כתבנו כאן בפעם הקודמת, מתקיים אחת לשבוע פופ-אפ ראמן של יותם לוי הלא הוא ״יאמג׳י ראמן״ שגם את שמו כבר הזכרנו בעבר. עכשיו הוא מגיע לחיפה עם הראמנים הנהדרים שלו, בכל יום שני החל מ-18:00 בערב.  בתפריט תמצאו כמה סוגי ראמן, שמשתנים לפי מזג האוויר, חומרי הגלם הזמינים ומצב הרוח של לוי, כמו גם גיוזות נהדרות שלו, ועוד לא מעט מנות צד יפניות.

יש גם גיוזה, צילום: מיקה לופו וייס

שימו לב שאי אפשר להזמין מקום אלא רק להגיע על בסיס מקום פנוי, ופשוט ממשיכים כאן עד קערת הראמן האחרונה, כך שמדובר באירוע שמיועד לאנשים ספונטניםי וזורמים. אבל - מי שיצליח להגיע וליהנות מקערות הראמן הנהדרות הללו - ירוויח ובגדול, כן, על אף, ובמיוחד בימים מהבילים ולחים אלה, כי אין כמו רמאן לוהט במזגן.

פופ אפ ראמן ב״פיצה חללית״
סירקין 12 חיפה
ימי שני 18:00 עד הקערה האחרונה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר