מימין: אדיר כהן וקובי אוחיון // צילום: תמוז רחמן, אפיק גבאי // מימין: אדיר כהן וקובי אוחיון

רושפלד עוזב: הזרקור מופנה לשפים הצעירים והמבטיחים

תחת שרביטו של רושפלד צמחו שני שפים מוכשרים ויצירתיים: אדיר כהן וקובי אוחיון • יהיה מעניין - וטעים

לאחר שמונה שנים מתוקשרות עד מאוד, נפרדות דרכיהם של השף יונתן רושפלד וקבוצת עדי'ס לייפסטייל. במונחים של קולינאריה מקומית אלה חדשות מסעירות למדי, יעיד הטלפון הנייד שלי שהכריז על 59 הודעות טקסט חדשות עוד לפני השעה 9:00 בבוקר.

למי שעוקב אחר המתרחש בקלחת הסוערת של התחום יש בוודאי מה לומר על התפנית בעלילת אחת הקבוצות היציבות ביותר בענף.

עוד במדור האוכל:

כרס בירה: הבירה של השכן טעימה יותר? וכמה היא עולה?פתרון טעים ומשתלם לאנשי המשרדים המחפשים גיוון קולינרי בשעת הצהרייםאיך שוקולד השחר נולד? כך נוסדו 3 מהעסקים המשפחתיים הוותיקים בישראלהמלצה: ג'ויה בסינמטק ת"א מציעה תפריט קיץ יצירתי ואף מנות טבעוניות

אני, שמכירה כל זווית כמו מחוגה דייקנית, בוחרת להתייחס לזו המעניינת אותי ביותר. בוחרת לקחת את אור הזרקורים הלבן והבוהק ולכוון אותו אל שני השפים הצעירים שהובילו את צמד מסעדות הרברט סמואל, תחת שרביטו של רושפלד. 

הלילה, כשהתקבלה ההודעה הראשונה לעיתונות בדבר "סנסציית רושפלד", התבשרנו כי אדיר כהן להרברט סמואל תל אביב וקובי אוחיון להרברט סמואל הרצליה יהיו חוד החנית של המטבחים אותם ניהלו בשקט ובמקצוענות רבה מזה זמן מה.

ומדוע אני בוחרת לספר לכם על כך? מפני שהדלת שנטרקה עם הפרידה מרושפלד, אחד השפים הותיקים והידועים בארץ, פתחה חלון מסקרן לשני שפים צעירים ובולטים בתחום.

ספקולציות כאלה ואחרות בנוגע לעזיבתו. רושפלד // צילום: אלדד רפאלי

שניהם ניחנו ביד בוטחת, חוצפה צעירה וכישרון בולט. שניהם בורכו בצניעות הליכות ומתמקדים בעשייה פורה בלבד – רק על שתי תכונות אלו הייתי מעניקה לצמד מדלייה זהב בקטגורית הענווה.

הכרתי את אדיר כהן ואת קובי אוחיון לעומק כאשר הזמנתי אותם להשתתף בפסטיבל ירדן וינטג' 2015 של יקב רמת הגולן. על פי החזון הקונספטואלי של חברי היקר והמוכשר כשד ארז קומורובסקי, אספנו שפים צעירים מכל המסעדות הבולטות בארץ ונתנו להם את הבכורה, את הבמה, את השרביט.

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנו

כתף אל כתף עבדו כל אלה שכדאי לזכור את שמם בלב לבו של היקב אשר ברמת הגולן.

את המטבח הלוהט של שף אדיר כהן ושף קובי אוחיון אי אפשר היה לפספס. הוא היה לוהט, יצרי, יצירתי וכה טעים.

הבוקר, כשכל העיר סערה סביב פרשיות האינסטגרם של רושפלד, כשכל חבריי העלו ספקולציות כאלה ואחרות באשר לנסיבות הפרידה המדוברת, חייכתי בגאוות אם גדולה נוכח ההזדמנות המדהימה שנפלה בחלקם של שני שפים כה ראויים.

מקבוצת האירוח והקולינריה  עדי'ס לייפסטייל נמסר הלילה: "לאחר 8 שנים של עבודה משותפת ומוצלחת של השף יונתן רושפלד במסעדות Adi’s Lifestyle, אנו נפרדים היום ומאחלים ליונתן בהצלחה. מסעדות הקבוצה ממשיכות להתנהל כרגיל וללא שינוי, תחת ניהולם של צוות השפים הצעיר והמוכשר: שף אדיר כהן להרברט סמואל תל אביב, שף קובי אוחיון להרברט סמואל הרצליה במלון ריץ' קרלטון, שף תום פישר למסעדת טאפאס אחד העם, שפית סתוונית מלצר למסעדת עלמה לאונג' במלון הבוטיק עלמה ושף תומר טל להרברט סמואל ירושלים. 'הרברט סמואל' ירושלים תפתח כמתוכנן ברבעון האחרון של השנה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו