מסדר כנפיים - ללקק את האצבעות

כנפיים מטוגנות בציפוי פריך | צילום: אסף קרלה

לפעמים, כל מה שצריך זה נשנוש כיפי שאפשר לאכול בסלון • ומה טוב יותר מכנפיים עסיסיות, שחובה לאכול בידיים?

השבוע היה לי שבוע מטורף. ביום חמישי כבר הייתי עם הלשון בחוץ, וכל מה שפנטזתי עליו הוא לעצור, להניח רגל על רגל, לשכב על הספה בסלון עם עיתון, ליהנות מהשקט ולהירגע. מרוב שהייתי עייף, לא היה לי חשק להכין כלום, וגם לא לארוחה גדולה סביב השולחן. רציתי לנשנש בסלון, ואם לנשנש - מה יכול להיות יותר טוב מכנפיים?

כנפיים הן מחלקי העוף הזולים, ואני יודע שעבור רבים מכם הן נחשבות גם לחומר גלם נחות מעט שלא משתמשים בו כל כך, ובטח שלא נותנים לו את מרכז הבמה בארוחה. אבל בעיניי, לכל נתח יש את המקום ואת השימוש שלו, ואין יותר טוב או פחות טוב - יש מתאים לסיטואציה.

כשאתם הולכים לקנות כנפיים, חשוב לעשות זאת במקום שאתם סומכים עליו ויודעים שהוא נקי. חוץ מלנקות את הכנפיים, אתם יכולים לבקש מהקצב שיחלק אותן עבורכם לשניים, מה שיקל את העבודה איתן.

ועכשיו אזהרה - כנפיים מלכלכות מאוד את האצבעות! עוד לא מצאתי דרך לאכול כנפיים ללא שימוש בידיים, ואולי זה סוד הקסם שלהן. בדיוק כמו חטיף או צ'יפס, כיף לאכול והלכלוך הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה. אז לכבוד שישי רגוע, קבלו שלושה מתכונים לכנפיים טעימות, כי לפעמים פשוט זה מספיק - ופשוט לא צריך יותר.

כנפיים מטוגנות בציפוי פריך

תענוג קריספי: כנפיים מטוגנות בציפוי פריך, צילום: אסף קרלה

 

החומרים:

  • 1 ק"ג כנפיים (לבשל במים רותחים במשך 15 דקות ולקרר)
  • שמן לטיגון

לבצק הבירה:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 בקבוק בירה
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פפריקה
  • מעט כמון

לציפוי:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • מעט מים

לרוטב:

  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות (מומלץ לטגן מעט לפני)
  • מיץ סחוט טרי מ־2 לימונים
  • קליפת לימון מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כפית אבקת קארי צהוב (או מחית קארי)
  • 6 כפות דבש
  • 6 כפות בוטנים גרוסים
  • 1 כף שמן שומשום

מערבבים היטב את כל החומרים של בצק הבירה (אגב, אפשר להוסיף ולשדרג את הבצק עם כל תבלין שאתם אוהבים).

בסיום הבלילה צריכה להיות סמיכה, אך עדיין מעט נוזלית. אם יצאה לכם בלילה סמיכה מדי, הוסיפו לה מים.

כעת, לציפוי. כדי שייצא קריספי, מערבבים את הקמח עם מעט מאוד מים ובכל פעם מוסיפים עוד קצת מים, עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס. הפירורים צריכים להיות יבשים וקטנים.

לסיום, טובלים את הכנפיים בבצק הבירה כך שהכנף עטופה היטב, מצפים בפירורים ומטגנים בשמן עמוק.

לפני ההגשה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומגישים בצלוחית לצד הכנפיים המטוגנות.

 

כנפיים ברוטב דבש, לימון ושומשום

חמוץ־מתוק: כנפיים ברוטב דבש, לימון ושומשום, צילום: אסף קרלה

 

החומרים:

  • 1 ק"ג כנפיים

לרוטב:

  • 6 כפות דבש
  • 3 כפות סויה
  • 6 כפות שומשום
  • 1 ו־1/2 כפיות צ'ילי יבש
  • 2 כפות שטוחות מיסו בהיר
  • 2 כפות שטוחות שמן שומשום

מניחים את הכנפיים בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות, למשך 30 דקות. בינתיים, מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ולאחר האפייה מערבבים את הכנפיים הצלויות היטב ברוטב, כך שהן עטופות היטב. מחזירים את הכנפיים ל־5 דקות נוספות בתנור - ובתיאבון.

 

תבשיל כנפיים, דלעת וזעתר

לא רק במחבת: תבשיל כנפיים, דלעת וזעתר, צילום: אסף קרלה

 

החומרים:

  • 1 ק"ג כנפיים
  • 2 בצלים, פרוסים
  • 1/2 כף סוכר
  • 200 גרם קוביות דלעת
  • 2 ענפי זעתר טרי
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפיות כורכום
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 3 כפות דבש
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

מטגנים את הבצל במחבת עמוקה או בסיר שטוח במשך 10 דקות, על להבה נמוכה עם מכסה סגור. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות (הבצל לא צריך לקבל צבע), מוסיפים את הדלעת והזעתר ומטגנים במשך עוד 5 דקות.

מערבבים בקערה את הדבש ומיץ התפוזים עד ליצירת נוזל אחיד. מסדרים את הכנפיים מעל לדלעת בסיר, כשהן צפופות מאוד. מפזרים מעל מעט עלי זעתר, את רוטב הדבש והתפוזים ואת התבלינים, ושופכים על הכל מים, כך שהנוזלים יגיעו עד לחצי מגובה הכנפיים. מבשלים במשך 30 דקות ומכניסים לתנור ל־10 דקות השחמה, ללא מכסה.

Load more...