חם? לא חם!
הכוכבים הגדולים בעונה הלוהטת הם, כמובן, הפירות. מי לא אוהב פירות קיץ - הוכחה מענגת לכך שהטבע משקיע באדם. לנו נותר לקצור את הפירות וליהנות מהשפע.
השווקים מלאים כעת במרכיבים שגורמים לכל סלט ביתי להיראות כמו מנת מישלן: אבטיחים מתוקים, תאנים ונקטרינות עסיסיות עם טעם של חופשה, ולצידם פאקוס פריך (מלפפון ערבי) שאי אפשר להפסיק לנשנש, עשבי תיבול שמפזרים ריח של גינה טרייה, וגבינות קרות שמשלימות את התמונה.
במדור הקודם שלי השתוללנו עם שקדי מרק
אצלי בבית יש חובבת סלטים מושבעת - אשתי מורן, שהייתה שמחה אם הייתי עושה מדור סלטים כל שבוע. מבחינתה, סלט זה לא תוספת - זה מרכז העניינים ואורח חיים והאמת? בקיץ, היא לגמרי צודקת. סלטים הם הדרך הכי טעימה ונעימה לשרוד את החום ולהישאר קליל.
וגם לא צריך להתאמץ יותר מידי. בסלטים אין חוקים. מערבבים פירות עם ירקות, מתוק עם מלוח, קראנצ׳י עם נימוח - הכל בקערה אחת, עם קצת תיבול, ובתיאבון. הנה שני סלטים מרעננים - אחד עם אבטיח, פאקוס ופטה עיזים מעודנת, והשני עם חסה, אורוגולה, תאנים, נקטרינה, פקאן וגבינת ברי. סלטים שונים שמדברים את אותה השפה בקיץ. והשפה הזאת קלילה וטעימה.
מרכיבים:
- 1/4 אבטיח
- 2 פאקוס (מלפפון ערבי) - גם מלפפון רגיל זה בסדר
- 100 גרם גבינת פטה מעודנת
- 10 עלי נענע קצוצים
- גבעול בצל ירוק
- חופן של צנוברים קלויים
לתיבול:
- שמן זית איכותי
- מלח גס
- מעט סומק
אופן ההכנה:
- חותכים רבע אבטיח לקוביות.
- חותכים פאקוס לעיגולים (מומלץ להשתמש בחותכן זיגזג מרוקאי, זה יוסיף יופי לתוצר הסופי).
- חותכים גבינת פטה לקוביות קטנות (יש להקפיד שיהיו קטנות מחתיכות האבטיח).
- קוצצים את עלי הנענע (אפשר גם להשאיר שלמים), ואת הבצל הירוק.
- מערבבים את כל המרכיבים יחד, מוסיפים את הצנוברים הקלויים, ומתבלים בשמן זית, במלח גס ובסומק. מגישים בסמוך להכנה.
מרכיבים:
- 1 ראש חסה לאליק
- 1 חופן עלי רוקולה
- 4 תאנים טריות
- חצי בצל סגול
- 1 נקטרינה
- 3 צנוניות
- 1 חופן אגוזי פקאן מסוכר
- 1 גבינת ברי
- דבש לזילוף על הברי
לוויניגרט חרדל דבש:
- 1 כף חרדל דיז׳ון
- 2 כפות דבש
- 3 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- מיץ מחצי לימון
- חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
- שמים בקערה קרעי חסה לאליק, חופן עלי רוקולה, חצי בצל סגול חתוך לרצועות דקות, 3 צנוניות פרוסות דק, נקטרינה אחת פרוסה דק, ו-4 תאנים חתוכות לרבעים.
- שוברים פנימה חופן של אגוזי פקאן מסוכרים.
- לפני ההגשה חורצים את גבינת הברי בצורת שתי וערב, מזלפים עליה דבש, מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות, למשך 10 דקות או עד שמשחימה מעט.
- לוויניגרט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהשמן, אותו מוזגים לאט לאט בסוף, תוך כדי ערבוב, ליצירת מרקם סמיך ולא שבור.
- שופכים על הסלט ומערבבים.
- מניחים את הגבינה במרכז הסלט, ומגישים כשהיא עוד חמה ונמסה.

