יאבלולו, אני כאן!
החופש הגדול בעיצומו, הילדים בבית והמטבח הפך לשטח אש. מי ששרד את השבוע הראשון בלי לשמוע "משעמם לי", כנראה לא גר בישראל. יש ילדים שמחכים לחופש הגדול בשביל לישון עד מאוחר, אצלי הם מחכים רק כדי להיכנס למטבח.
חודשיים של שמש, מריבות על השלט, ורק שאלה אחת חוזרת בכל בית: "מה עושים היום?". אז הנה פתרון שאני ממליץ עליו בחום - תכניסו אותם למטבח. תנו להם לשקשק, לפורר, לטעום, להתלכלך ובעיקר להרגיש שותפים. אלה זיכרונות לכל החיים (וגם שעה של שקט). פחות מסכים, יותר סירים!
קובי אדרי מכין קראנצ'יס עוף עם שקדי מרק | קובי אדרי
אז לכבוד הקיץ ולכבוד המדור החדש שלי, החלטתי לחגוג עם חומר הגלם הכי מפתיע של הקיץ. בכל שנה יש כוכב חדש, חומר גלם שצץ פתאום בכל מקום, כמו הפיסטוק שעשה עלייה לפני שנתיים או הקורנפלקס שכיכב בקיץ שעבר.
והשנה? יש כוכב חדש ומפתיע. תחזיקו חזק: שקדי מרק!!! כן, אותן קוביות זהובות שהתרגלנו שמקשטות לנו בחורף את המרק, הפכו למצרך לוהט גם בקיץ. אז לקחתי את הקריספי הזה, שלרוב רק מחכה לקצת מים חמים, קראתי לילדים, ויחד יצרנו שני מתכונים שילדים יעופו עליהם. מזהיר אתכם מראש - הם לא ירצו לצאת מהמטבח אחר כך. ואם תשמעו אותם צועקים "יאבלולו שמבלולו" בזמן שהם טועמים - תדעו שזה הצליח.
המצרכים לגלידה:
- 1/2 ק"ג גלידת שמנת וניל איכותיתֿ
- 1 חופן שברי בייגלה
- 1 חופן שברי פופקורן מתוק
- 1 חופן שברי אפרופו
- 1 חופן שקדי מרק
המצרכים לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו)
- 2 כפות שמן
- 2 כפות שקדי מרק
אופן ההכנה:
- מעבירים את גלידת הווניל לקערה ומוסיפים חופן שברי בייגלה, חופן שברי פופקורן מתוק, חופן שברי אפרופו וחופן שקדי מרק.
- מקפלים את התערובת פנימה עד שהכל נטמע בצורה אחידה.
- מעבירים לתבניות של ארטיקים, ואם אין לכם - גם כוסות יעשו את העבודה. רק חשוב שיהיה מקל ארטיק לאחיזה, הוא גם יעזור בטבילה בציפוי.
- מעבירים למקפיא לכמה שעות עד להקפאה מלאה.
- לאחר שהארטיקים קפאו, מכינים את הציפוי: בכוס רחבה ממסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות 100 גרם שוקולד מריר עם 2 כפות שמן - עד להמסה מלאה, חלקה ומבריקה.
- מוסיפים 2 כפות שקדי מרק.
- מוציאים את הארטיקים מהמקפיא, ומייד טובלים חצי מהארטיק בתערובת ומוציאים במהירותֿ.
- מכניסים למקפיא להתקשות - ובתיאבון.
המצרכים:
- 1 ק"ג פילה עוף
- 3 ביצים
- 1 כף חרדל
- 1 כף מלח
- 1 כף פפריקה
- 1/2 חבילת שקדי מרק
- 1/2 חבילת פירורי לחם
- 1/2 1 כוסות קמח
- שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה:
- נועצים בפילה העוף מקלות ארטיק או שיפודים מעץ.
- שוברים לקערה 3 ביצים ומוסיפים את החרדל, המלח והפפריקה. מערבבים היטב.
- בקערה שנייה שמים את הקמח.
- בקערה שלישית מערבבים את שקדי המרק עם פירורי הלחם.
- טובלים כל פילה עוף משופד בקערת הקמח, אחר כך בקערת הביצים ואז מעבירים לקערת שקדי המרק ופירורי הלחם.
- מהדקים היטב ומקפידים שכל הפילטים יהיו מצופים.
- מחממים מחבת עם שמן עמוק - עד שהשמן חם מאוד, מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
- מוציאים לרשת טפטוף או לנייר סופג, טובלים בקטשופ - ובתיאבון.