סלט עגבניות שרי קיצי ומרענן
מצרכים:
- 1 סלסילת עגבניות שרי
- 1 בצל ירוק חתוך לרצועות
- 1 בצל סגול (או בצלצל שאלוט) פרוס לטבעות דקות
- 1 חופן זיתים קלמטה
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1/2 לימון
- 1 כף שמן זית
- מלח הימלאיה גס ופלפל שחור גס לפי הטעם
- לקישוט: כף צנוברים
אופן ההכנה:
- צולים בתנור חצי מכמות העגבניות, בחום גבוה, עד שהעגבניות נעשות מקורמלו מוציאים מהתנור ומקררים.
- מורחים בצלחת גדולה 2 כפות טחינה גולמית.
- חוצים את שאר העגבניות לשניים ומניחים על הטחינה. מוסיפים את העגבניות הצלויות, הזיתים, הבצל הירוק והבצל הסגול.
- מתבלים במלח, פלפל ושמן זית, מוסיפים שפריץ מחצי לימון.
- מקשטים בצנוברים ומגישים כך - בלי לערבב.
סיון אופירי פיתחה שיטה לשמירה על אורח חיים בריא וירידה במשקל, היא כתבה שני ספרי מתכונים מבוססי השיטה - "פשוט בריא" ו"פריצת גבולות". השיטה מבוססת על אכילת מזון מגוון טבעי ולא מעובד, נקי מחומרים ממכרים ומרעיבים. ללא רעב, ספירת קלוריות ובלי סבל.
עוד מתכונים של סיון:
מתכון לסביצה סלמון
מתכון לדגים בריאים ועסיסיים בתנור
מתכון לפלאפל בתנור ללא טיגון
