קל, בריא וטעים: מתכון לפלאפל בתנור, ללא טיגון

לכבוד יום הפלאפל שחל היום, פנינו שוב לסיון אופירי שפיתחה שיטה לירידה במשקל באמצעות תזונה בריאה ומזינה, וקיבלנו את המתכון שלה לפלאפל ביתי ומעולה - שלא משאיר תחושה שמנונית וגם לא ייסורי מצפון

פלאפל אפוי בתנור. צילום: סיון אופירי

פלאפל אפוי בתנור

מצרכים:

  • 2 כוסות גרגרי חומוס, שהושרו יממה, נשטפו וסוננו
  • 2 חבילות כוסברה קצוצה
  • 3 בצלצלי שאלוט
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית מלאה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. טוחנים במעבד מזון את החומוס לפירורים ומעבירים לקערה.
  3. מכניסים למעבד המזון (בלי לשטוף אותו) את הכוסברה, השום, הבצל, הטחינה ושמן הזית ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מאחדים את העיסות בקערה, מוסיפים את התבלינים ואת הסודה לשתייה ומערבבים.
  5. יוצרים מהעיסה קציצות שטוחות, מניחים אותן על תבנית משומנת במעט שמן זית, מברישים את הקציצות במעט שמן זית בחלקן העליון ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
  6. הופכים את הקציצות ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות.

בפעם הקודמת שיתפה אותנו סיון במתכון לדגים בריאים ועסיסיים בתנור

סיון אופירי פיתחה שיטה לשמירה על אורח חיים בריא וירידה במשקל, היא כתבה שני ספרי מתכונים מבוססי השיטה - "פשוט בריא" ו"פריצת גבולות". השיטה מבוססת על אכילת מזון מגוון טבעי ולא מעובד, נקי מחומרים ממכרים ומרעיבים. ללא רעב, ספירת קלוריות ובלי סבל. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר