חיסון טבעי: המאכלים שיצילו לכם את החורף

יעל לב, הרבליסטית קלינית, חולקת איתנו מספר טיפים קלילים שכל אחד יכול ליישם, שיחזקו את הגוף בתקופה הקרה

פלפלים אדומים. צילום: דודי ועקנין

רבים סבורים שמחלות החורף נגרמות רק בגלל החשיפה לקור, אבל האמת מורכבת יותר. לדברי יעל לב, הרבליסטית קלינית במלון בריאה בגלבוע, "הגורם המרכזי שפוגע במערכת החיסון הוא לא הקור - אלא הסטרס. הורמון הסטרס (הקורטיזול) פוגע בתפקוד מערכת החיסון, ובשילוב עם החורף - אנחנו חשופים יותר לזיהומים ולווירוסים".

זה הרגע שבו אנו הופכים להיות "מגנט למחלות" - הגוף שלנו פשוט עסוק מדי בכיבוי שריפות כדי להילחם בווירוסים.

גיבורי-העל שאתם חייבים להכיר בחורף:

ויטמין D

הוא לא רק לעצמות; הוא הורמון חיסוני שמפעיל את "חומרי החיטוי" הטבעיים בגוף.

הטיפ של יעל: בדקו את הרמה בדם (בדיקה פשוטה!) ופשוט צאו לשמש! כן, גם בחורף… צאו בשעות הבוקר או אחר הצהריים ל-20 דקות ותספגו את קרני השמש. אין לכם זמן? ישנם גם מאכלים שמכילים ויטמין D כמו פטריות כמו שיטאקי או פורטבלו (בעיקר כאלו שחשופות לשמש), דגים שמנים ולעיתים גם מוצרי חלב (או מאכלים מועשרים). בהמלצת הרבליסט/נטורופת או הרופא ניתן גם לקחת תוספים.

גרעיני דלעת, חופן יסדר אתכם, צילום: שאטרסטוק: Peter Hermes Furian

אבץ

 "החייל הראשי" של החיסון. נחוץ לריפוי פצעים ולמניעת התרבות וירוסים.

הטיפ של יעל: הדרך הקלה הזולה והמזינה ביותר? חופן גרעיני דלעת ביום יספק לכם מנה עוצמתית.

ג'ינג'ר טרי, צילום: Getty Images

ג'ינגר טרי

מכיל ג'ינג'רולים פעילים שמניעים ליחה, מחממים את הגוף מבפנים ומשמשים כנוגדי דלקת עוצמתיים. זוהי התמיכה הטבעית הטובה ביותר לעיכול ולמערכת הנשימה במצבי התקררות וצינון.

הטיפ של יעל: לכתוש או לפרוס שורש ג'ינג'ר טרי עם לימון ודבש לתה חורפי מושלם ואפקטיבי שמסייע בפינוי ליחה.

מלח קלטי/הימלאיה

מלח קלטי הוא מקור עשיר למינרלי קורט חיוניים, המכיל פחות נתרן ממלח רגיל ויותר מגנזיום, סידן ואשלגן. שימוש בו מסייע בשמירה על איזון אלקטרוליטים תקין, שהוא קריטי לתפקוד תקין של תאי העצב ותגובת הסטרס

הטיפ של יעל: התחילו את היום עם 'מי מלח': כוס מים פושרים עם קורטוב של מלח קלטי ולימון סחוט- זהו משקה אלקטרוליטים טבעי המעניק הידרציה אופטימלית ודוחף את הגוף לאנרגיה יציבה.

כורכום, צילום: אריק סולטן

כורכום טרי

הוא לוחם אנטי-דלקתי, הוא חוסם מסלולים דלקתיים רבים בגוף, ובכך מפחית דלקת כרונית אשר מחלישה את המערכת החיסונית. על ידי הפחתת העומס הדלקתי הכללי, הוא משחרר משאבים למערכת החיסון להילחם בזיהומים.

הטיפ של יעל: כדי שהגוף יספוג את הכורכומין בצורה יעילה, יש לצרוך אותו בצורתו הטרייה בחליטה או עם מעט שומן (כמו שמן זית או חלב קוקוס) ובשילוב פלפל שחור.

*גם את הג'ינגר וגם את הכורכום ניתן לטחון יחד ולהקפיא ולהשתמש בעת הצורך.

פלפל אדום

הפלפל האדום הוא מעצמת ויטמין C נגישה, המכיל פי שלושה יותר ויטמין C מאשר פירות הדר, ופועל כנוגד חמצון חזק המגן על תאי החיסון. הוא חיוני לייצור קולגן ולשמירה על אנרגיה, ובכך תומך באופן כללי בחוסן החיסוני והנפשי.

הטיפ של יעל: מכיוון שוויטמין C רגיש לחום, הקפידו לצרוך את הפלפל בצורתו הטרייה, חתוך לסלט או כחטיף, כדי להבטיח ספיגה טובה.

בצל ושום, צילום: המחשה - מידג'רני

בצל ושום (טריים)

הבצל והשום מכילים תרכובות גופרית (כמו אליצין בשום), הפועלות כחומרים אנטי-בקטריאליים ואנטי-ויראליים טבעיים עוצמתיים. הם תומכים גם בניקוי רעלים בכבד, ובכך מחזקים את המערכת החיסונית לעמוד בעומסים.

הטיפ של יעל: לגרד טרי מעל המרק או התבשיל. השתמשו בשום ובצל טריים בסלטים ובמטבלים - כתישה או חיתוך גס של השום והמתנה קצרה לפני האכילה משחררים את תרכובות הגופרית הפעילות והחזקות ביותר.

"אנחנו יכולים לקחת את כל התוספים שבעולם, אבל אם היסודות שלנו חלשים, המערכת תישאר פגיעה. הדרך לנצח את החורף היא דרך מניעה ממוקדת ואיזון הסטרס".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר