תפל ואפור? רותי ברודו מכינה לכם אוכל פולני שעוד לא הכרתם

צפו: רשת R2M חוגגת את שבוע "פולניה" בו חנויות הדליקטסן יתמלאו טעמים מהמטבח המתחדש שמציעה המדינה המזרח אירופאית • גם גדולת האופות בפולין הגיעה לישראל לכבוד המאורע • הכירו את המאפים החדשים שגילינו ואת המנות שחייבים לטעום

צפו: R2M של רותי ברודו מגלה מחדש את המטבח הפולני // משה בן שמחון

המטבח הפולני הוא מטבח שאנחנו פחות אוהבים לאהוב. למה ומדוע? ובכן, אנחנו לא מספיק מכירים אותו ובוודאי לא את ההתפתחות שלו בשנים האחרונות. כעת, בין 19-24 בפברואר יהפכו סניפי הדליקטסן ברשת R2M של רותי ברודו לשלוחות פולניות עם תפריט מרגש ויוצא דופן, שיציע מנות ייחודיות כמו קרפלך בסגנונות שונים, לחמים מיוחדים וקינוחים פולניים, במהדורה מוגבלת. 

מטבח פולני שעוד לא הכרתם,

באופן אישי, המטבח הפולני הוא מטבח הקרוב לליבי. סבתי, צשקה, הייתה בשלנית נפלאה. היא ידעה להפליא לעשות מטעמים פשוטים, מתובלים במלח ופלפל שחור בלבד. לא הייתה שבת בה שולחן המשפחה שלנו לא היה גדוש כל טוב - כבד קצוץ, סלט צנונית, קציץ בשר (קלופס), מרק קפוסטה ושאר מאכלי המולדת המזרח אירופאית.

אני מוצאת כי בתקופה האחרונה אנחנו מרבים לקרוץ אל עבר מזרח אירופה ומטבחיו השונים, עם חיבה יתרה לבצל מקורמל מטוגן, שימוש במגוון מליות תפוחי אדמה וסגידה מובהקת לכרוב.

מאיה דרין עם השף איתי סובול מקבוצת R2M,

לשמחתי הרבה, גם רותי ברודו ואנשי הדליקטסן החליטו להתאהב מחדש במטבח הפולני. נכון, ישנם כמה כוכבים פולניים קבועים בתפריט – כמו, כבד קצוץ נפלא וקרעפלך משגעים, אבל השבוע הצטרפו לכל אלה גם פירוגי תפוחי אדמה ובצל מקורמל, לביבות כרוב פריכות, כיסוני קורנביף ומגוון לחמים מעשה ידיה של גדולת האופות בפולין, מוניקה ולנקה, בשיתוף עם אורן קמלגרן האופה הראשי של הבייקרי.

דגש גדול ניתן השבוע להכרות עם תרבות הלחם והאפייה הפולנית. במהלך ימי החגיגות, יימכרו בחנויות של דליקטסן ובייקרי ארבעה סוגי לחמים שקיבלו אדפטציה פולנית. למשל, Polish shuko pan  – לחמניות טנזונג יפניות של הבייקרי הידועות ברכות ואווריריות - יקבלו גרסה פולנית, כשאת הרביכה הקלאסית יחליף מילוי של פירה תפוחי אדמה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר