"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לא חזתה את זה: העונש של המיסטיקנית שהעלימה מס

סימונה אברזל, מוכרת קמעות, נידונה לשנה וחצי מאסר וקנס של 100,000 ש"ח לאחר שהעלימה הכנסות של כ-2 מיליון שקל במשך שבע שנים • לפי ביהמ"ש, אברזל הורתה ללקוחות להשאיר שיקים ללא שם מוטב והציגה מצג כוזב לפיו הכספים נמסרים ל"יצרני קמעות"

,עודכן
0השמעה
קמעות רבנים. צילום: ללא קרדיט

בית המשפט המחוזי מרכז גזר על סימונה (שמחה) אברזל, אשר עסקה במתן שירותים בתחום המיסטיקה ומכירת קמעות, עונש של שנה וחצי מאסר בפועל וקנס בסך 100,000 שקלים, לצד רכיבי ענישה נוספים, זאת לאחר שהורשעה בעבירות מס.

בהכרעת הדין נקבע כי בין השנים 2009–2016 צמחה לאברזל הכנסה בסך כ־2 מיליון ש"ח מעיסוקה, אולם במטרה להתחמק מתשלום מסים לא דיווחה על הכנסותיה, ואף הפקידה את הכספים בחשבונות בנק על שם אחרים.

נוכח האמור הורשעה בעבירות של שימוש במרמה, עורמה ותחבולה, במזיד ובכוונה להתחמק ממס, לפי פקודת מס הכנסה וחוק מע"מ. במסגרת הכרעת הדין זיכה ביהמ"ש את אברזל מעבירות שיוחסו לה לפי פקודת פשיטת רגל.

במסגרת טיעוניה לעונש הדגישה הפרקליטות, באמצעות עו"ד אפיק דוד מפרקליטות מיסוי וכלכלה, את ריבוי ההתרחשויות, את הפגיעה בערך החברתי המוגן של שוויון בנטל המס, ואת הפגיעה בתחושת האחריות המשותפת לנשיאה בעול הציבורי – במיוחד לנוכח היקף הכספים שהושמטו.

עוד הובהר כי אופן קבלת הכספים היה במטרה להונות את רשויות המס, בין היתר באמצעות הוראה ללקוחות להשאיר שיקים ללא שם מוטב, בקשות להעברות כספיות לחשבונות אחרים, והצגת מצג כוזב לפיו הכספים נמסרים ל"יצרני קמעות".

השופטת דנה מרשק מרום מבית המשפט המחוזי מרכז קיבלה את עמדת הפרקליטות וקבעה כי הפגיעה בערכים המוגנים היא בעוצמה גבוהה, כפי שעולה מהיקף הסכומים, מהשימוש בחשבונות בנק להסוואת המעשים, מהפגיעה באנשים קרובים ובלקוחות, וכן מהתקופה הארוכה שבה בוצעו העבירות.

עו"ד אייל בסרגליק, המייצג את המיסטקנית מסר: "פרקליטות מיסוי וכלכלה התעקשה להמשיך לנהל תיק, למרות שידעה בוודאות שכלל גם עבירה שאינה קיימת בספר החוקים, עוד טרם הגשתו וחמש שנים לפני הגשתו . למרות דברי השופטת בתיק והצעות השופט המגשר לחזור מהאישומים, התעקשה הפרקליטות לנהל את התיק ולדרוש הרשעה. רק לבסוף, התעשתה חלקית תוך שבית המשפט הנכבד מבקר אותה קשות.


גזר הדין שהתקבל בסוף לא מתחשב כראוי בהתנהלות הקלוקלת של המאשימה, ומצטרף להכרעת דין מלאת שגיאות. אנו נערער על פסק הדין, ונעמוד על כך שעצם ההליך הפגום היווה ענישה כשלעצמה אשר בה יש להתחשב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר