נפטרים מהחמץ: מתכון לספגטי עבודת יד ברוטב מנגולד

המטבח האיטלקי יודע לייצר לנו מנות פשוטות - וגם המנה הזו היא אחת מהן • כדי לאתגר אתכם מעט, שדרגנו לכם את המתכון לכזה שבו גם תכינו את הספגטי בעצמכם במקום להשתמש בקנוי, לא תאמינו כמה זה ישפר

ספגטי בעבודת יד ברוטב מנגולד, צילום: אייל כליף

אז הגיע יום שבת ואני נעשיתי רעב. לא הפשרתי בשר, לא עשיתי קניות כמו שצריך והמקרר כמעט ריק. כמעט. ובעצם לא צריך יותר מזה. שקית עלי מנגולד שקניתי לפני כמה ימים מונחת לה במגירה, כאילו מחכה שאקרא לה בשעת מבחן. קמח תמיד יש, במדף העליון במקרר מצאתי קוביה קטנה שהייתה פעם חלק מגוש פרמז'ן גדול.

ירק? יש
קמח? יש
מרכיב טעם שומני שיחבר ביניהם? בוודאי.
הוספתי כמה דברים בסיסיים - שמן זית, לימון, מלח, פלפל ושן שום ויאללה לעבודה

מרכיבים
לפסטה:
500 גרם קמח דורום
250 מ"ל מים
לרוטב:
חבילת עלי מנגולד
חצי שן שום
מלח
פלפל
שמן זית
מעט ממי הבישול של הפסטה
מיץ מרבע לימון
מעט פרמז'ן מגורד

ספגטי בעבודת יד ברוטב מנגולד, צילום: אייל כליף

הוראות הכנה
1. מכניסים לקערה את קמח הדורום ותוך כדי ערבוב מוסיפים לאט לאט את המים.
2. ממשיכים לערבב עד ליצירת כדור בצק ולשים אותו כ-10 דקות.
3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
4. לאחר כחצי שעה מתחילים לרדד עד שנוצר סדין פסטה (לפי העובי שאנחנו רוצים).
5. חותכים לרצועות ברוחב מועדף ומניחים בצד על משטח מקומח היטב כדי למנוע הידבקות.
6. חותכים את ענפי המנגולד ומשאירים רק את העלים. שוטפים אותם היטב.
7. בתוך סיר מרתיחים מים עם מלח וזורקים פנימה את עלי המנגולד לחליטה של כ-3 דקות, עד שאנחנו רואים שהם רכים ובצבע ירוק כהה.
8. מוציאים מהסיר ומעבירים מיד לקערת מי קרח כדי להפסיק את תהליך הבישול.
9. לתוך בלנדר מכניסי את עלי המנגולד, חצי שן שום, מצקת אחת ממי הבישול, מעט פרמז'ן מגורד, מלח ופלפל (לפי הטעם) ומיץ מרבע לימון.
10. מפעילים את הבלנדר ותוך כדי טחינה מזליפים רבע כוס שמן זית ליצירת רוטב חלק.
מכניסים לתוך הסיר את רצועות הפסטה לבישול של כ-4 דקות. מוציאים לתוך קערה ויוצקים פנימה את הרוטב.
11. מערבבים היטב ומגישים.
ניתן להוסיף נגיעות של גבינת ריקוטה ובתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר