"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מבריק וקטיפתי: הסוד לפירה מושלם של מסעדות המישלן

זה נראה כמו פירה רגיל, אבל משהו בדרך שבה הוא נעשה הופך אותו למנה שאנשים עומדים בשבילה בתור – ולא במקרה • מאחורי המרקם הקטיפתי והברק הבלתי נתפס מסתתרת שיטה שלא כולם מכירים, אבל ברגע שמבינים אותה קשה לחזור אחורה

,עודכן
0השמעה
לא עוד פירה

הסודלפירההמושלם של מסעדות המישלן הוא קטיפתי בצורה בלתי נתפסת, מבריק כמו משי, ויש בו כמות חמאה שהייתה גורמת לקרדיולוג שלכם להחוויר. פגשנו את המתכון המפורסם בעולם, זה שהפך תוספת צדדית למנה שזכתה לתורים ארוכים ולכוכבי מישלן, וחזרנו עם נוסחה מנצחת למטבח הביתי.

בעולם הקולינריה הגבוהה יש מנות שדורשות חומרי גלם נדירים כמו כמהין או קוויאר. אבל המנה האייקונית ביותר של המטבח הצרפתי המודרני, מבוססת על המצרך הכי צנוע בסל,תפוח האדמה.

אבל אל תטעו, לא מדובר בגוש של ארוחת צהריים בגן. הפירה הזה הוא יצירת אמנות של מרקם וטעם. הסוד טמון בטכניקה צרפתית קלאסית. היכולת לגרום לתפוח האדמה לאמץ לתוכו כמות אדירה של חמאה ושמנת, עד שהוא הופך לענן יציב ומלטף.

המתכון שלפניכם לוקח את השיטה המקצועית ופורט אותה לשלבים שכל בשלן ביתי יכול לבצע. ולגמרי מצריך סבלנות והרבה אהבה לשומן איכותי.

הפירה המושלם,צילום: אסף קרלה

זמן הכנה: 50 דקות | דרגת קושי: בינונית

מצרכים:

  • 500 גרם תפוחי אדמה מסוג ראטה או באטר. אם אין, לכו על תפוחי אדמה צהובים איכותיים
  • 250 גרם חמאה לא מלוחה, קרה מאוד, חתוכה לקוביות יחס של 1:2 בין החמאה לתפוחי האדמה
  • 250-300 מ"ל שמנת מתוקה לפחות 32% שומן
  • חופן מלח ים אטלנטי
  • מעט חלב קר

אופן ההכנה:

  1. קלפו את תפוחי האדמה ושטפו אותם היטב.
  2. הניחו אותם בסיר עם מים קרים ומומלחים בנדיבות.
  3. הביאו לרתיחה עדינה והורידו לאש קטנה.תפוחי האדמה מוכנים כשהם נופלים מהסכין כשדוקרים אותם.כשהם מוכנים, כבו את האש והשאירו אותם במים החמים ל-3 דקות נוספות.
  4. סננו את תפוחי האדמה היטב.כדי להגיע למרקם המפורסם, אל תשתמשו במועך פירה רגיל. העבירו את תפוחי האדמה דרך מסננת דקה, פעמיים, עד שמתקבלת משחה חלקה ללא פירור אחד של גוש.
  5. החזירו את המשחה לסיר על להבה בינונית נמוכה.
  6. כעת מתחילה העבודה, הוסיפו את קוביות החמאה הקרה והשמנת בשלבים.
  7. השתמשו במטרפה או במרית וערבבו בתנועות מהירות. המטרה היא לאלץ את תפוח האדמה לספוג את כל השומן.
  8. המשיכו לבשל תוך כדי ערבוב עד שתראו שהפירה מתחיל להישבר כלומר, השומן מתחיל להיפרד מעט.
  9. זה השלב שבו מוסיפים שלוק קטן של חלב קר וטורפים בעוצמה. הפעולה הזו יוצרת אמולסיה מושלמת ומבריקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר