הטופו הוא חלבון צמחי נפוץ, המוערך בזכות הגמישות שלו והיכולת המרשימה לספוג כל רוטב או תבלין שמשלבים איתו. למרות שהוא נראה כמו מרכיב פשוט, הוא דווקא עשיר תזונתית ויכול לקבל מרקמים שונים שמתאימים לאינספור שימושים במטבח.
הטופו מעניק יתרונות בריאותיים רבים: הוא משמש מקור לחלבון מלא, ושופע מינרלים חיוניים כגון סידן, ברזל ומגנזיום. הוא גם מיטיב עם בריאות הלב, אינו מכיל כולסטרול, ומחקרים מציעים כי הוא עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב וסוגי סרטן מסוימים. יתרונות נוספים כוללים חיזוק העצמות, סיוע בשליטה במשקל בזכות כמות החלבון הגבוהה, ועידוד בריאות מערכת העיכול.
ובכל זאת, הוא נחשב לאחד המרכיבים המאתגרים ביותר להכנה כאשר רוצים להפוך אותו לכוכב של המנה.
אבל וונדי "מדענית המזון", יוצרת תוכן בטיקטוק עם יותר מ־85 אלף עוקבים, טוענת שהיא גילתה את הסוד. לטענתה, יש רק טכניקה אחת נכונה להכנת טופו - והיא פשוטה כמו בישול פסטה, ללא סחיטה וללא הקפאה כפי שממליצים טיפים שונים ברשת.
השיטה שלה בסיסית: פשוט להרתיח אותו במים מומלחים. "האמא הסינית שלי לימדה אותי - והמדע הקולינרי מגבה אותה", היא מספרת. "בגלל האוסמוזה, מים יוצאים והמלח נכנס. רשת החלבון נפתחת, מה שמשפר את המרקם ומשדרג את היכולת של הטופו לספוג טעמים".
"לאחר מכן, צריך רק כמה דקות כדי שהטופו יספוג כל מרינדה שתבחרו, ומאותו רגע, הוא מוכן לשימוש במתכוני הטופו הכי טובים שלכם".
@wendythefoodscientist
הטכניקה הזו מאפשרת למלח להחדיר לטופו טעם מבפנים. הבישול במים רותחים גם מושך את הנוזלים אל פני השטח, מה שמקל על הייבוש ומוביל לטקסטורה פריכה יותר בזמן הבישול.
התוצאה היא מרקם מוצק, לעיס וספוגי יותר, שפחות מתפרק בזמן ההכנה. התהליך גם פותח את מבנה החלבון של הטופו, מה שמאפשר לו לספוג מרינדות ורטבים בצורה יעילה בהרבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו