פריכים יותר, בריאים יותר: הסוד לקרקרים תוצרת בית בקלי קלות

אחרי אין ספור ניסיונות מצאתי את הנוסחה שלי לקרקרים המנצחים - עכשיו תורכם להתאהב

קרקרים תוצרת בית. צילום: מאיה דרין
קרקרים תוצרת בית הם כבר מזמן להיט, אני האחרונה להצטרף ולא בכדי. ניסיתי מתכונים רבים. גללתי ברשת, צפיתי בסרטונים. ניסיתי, אפיתי וזרקתי לפח לא מעט. לקח זמן עד שהצלחתי לפצח את התמהיל החשוב לי - קרקרים המכילים חומרי גלם טובים ומזינים שהם גם טעימים וממכרים.
 
ככה עושים את זה, צילום: מאיה דרין
 
כמה דברים:
  • אלה לא קרקרי בריאות, מדובר במתכון להתאהב בו. הוא קל להכנה, מלא בטעם ובפריכות משגעת.
  • אני אוהבת את השילוב של בצל מטוגן ופלפל שחור, אבל זה לא חובה.
  • גם השקדים ניתנים להחלפה בשבבי אגוזים אחרים.
  • נסו פעם אחת את השילוב שאני בחרתי ובהמשך תשתעשעו עם הבסיס ותיצרו את הקרקר האולטימטיבי שלכם.
הקרקר האולטימטיבי שלי, צילום: מאיה דרין

קרקרים תוצרת בית

רשימת חומרים ל-2 תבניות תנור סטנדרטיות:

  • 1 כוס קמח כוסמין (120 גרם)
  • 1/3 כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
  • 1/2 כוס שבבי שקדים (50 גרם)
  • 2 כפות שבבי בצל מטוגנים או קריספי שלוטס
  • 1 ו-1/3 כוסות שיבולת שועל שלמה (130 גרם)
  • 3/4 כוס גרעיני חמניה ( 100גרם)
  • 1/2 כוס שומשום (50 גרם)
  • 1/3 כוס זרעי פשתן (50 גרם)
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות סירופ מייפל טבעי
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה עד שהקמח מתמוסס לגמרי בתוך המים, ומקבלים בלילה לבנה, דלילה מלאה בגרעינים וזרעונים.
  3. מחלקים את הבלילה ל-2 (אני משתמשת בכוסות מדידה) ויוצקים על שתי תבניות תנור מרופדת בנייר אפייה - שווה בשווה.
  4. משטחים בעזרת פלטה מדורגת או מניחים נייר אפייה מעל ומשטחים עם הידיים ואז מסירים את הנייר.
  5. חשוב לנסות לפזר את תוכן הבלילה על פני התבנית כולה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומסמנים ריבועים בעזרת סכין או גלגלת פיצה, זה השלב בו הבלילה התקשתה מספיק אבל לא הפכה קריספית ולכן חשוב לסמן בשלב זה.
  8. מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות בחום של 170 מעלות.
  9. מנמיכים חום תנור ל-150 מעלות ומייבשים במשך כ-25 דקות נוספות.
  10. מוציאים מהתנור. הקרקרים יתקשו לאחר שיצטננו.
*זמני האפייה והייבוש עשויים להשתנות מעט מתנור לתנור, חשוב להפעיל שיקול דעת, מנסיון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר