הסלמון הוא מקור מצוין לחלבון ולחומצות שומן אומגה 3, והוא גם דג רב-שימושי במיוחד - מה שהופך אותו למנה מושלמת לארוחת ערב או צהריים מהירה.
הכנת ארוחות טעימות, בריאות ומהירות יכולה להיות מאתגרת, אבל הסלמון זאת תמיד בחירה מנצחת. הדג העשיר והעסיסי הזה דורש לרוב פחות מ־15 דקות הכנה, והוא כמעט תמיד מרשים בתוצאה.
בין אם הוא נכנס לסלט, לפסטה או כפילה לצד תפוחי אדמה וירקות, הוא טעים בדיוק באותה מידה. אפייה בתנור מעניקה לו עומק טעמים מיוחד - ואם רוצים לשדרג אותו עוד יותר - יש מרכיב אחד שכדאי להוסיף.
המומחים באתר Taste.com.au ממליצים למרוח על פילה הסלמון תוספת אחת פשוטה לפני האפייה - שתעניק לו פרץ רענן של טעם: חמאת לימון ושום.
הצירוף של לימון וסלמון הוא התאמה קלאסית, וכשמצרפים אליהם שום וחמאה - מתקבלת שכבה קרמית וריחנית שנמסה על הדג במהלך האפייה בנייר כסף, כך כתבו באתר ה-Express.
מעבר לכך, כל המנה מתבשלת בתבנית אחת בלבד - מה שמצמצם את הכלים שצריך לשטוף - והיא מוכנה תוך כחצי שעה כולל זמן ההכנה, כך שהיא מושלמת לערבים עמוסים.
כך תכינו בבית - סלמון בחמאת לימון
מצרכים:
- 40 גרם חמאה
- שן שום כתושה
- כפית קליפת לימון מגוררת דק
- 2 חבילות אספרגוס, נקיות מהקצוות (הצעת הגשה - לא חובה)
- 4 פילה סלמון (ללא עור ועצמות)
- 2 כפות שמיר קצוץ
- לימון אחד, חתוך לפלחים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל־200 מעלות (180 בטורבו).
- בקערה קטנה מערבבים חמאה, שום וקליפת לימון בעזרת מזלג עד שמתקבל מרקם אחיד.
- קורעים ארבעה ריבועים של נייר כסף (כ־30 ס"מ כל אחד) ומניחים עליהם נייר אפייה.
- מחלקים את האספרגוס במרכז כל ריבוע, מניחים מעליהם את פילה הסלמון, ומוסיפים כמה כפיות מתערובת חמאת הלימון. מתבלים במלח ופלפל.
- סוגרים היטב את הנייר כדי לאטום את המנה ומניחים בתבנית אפייה.
- אופים 15–20 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה.
- מוציאים מהתנור, פותחים את החבילות ומפזרים מעל שמיר. מגישים עם פלחי לימון.

