בכל חג או ארוחה משפחתית יש את המנה העיקרית שמושכת את כל תשומת הלב – זו שממלאת את הבית בריחות, גורמת לכולם להתאסף סביב השולחן ומבטיחה אין-ספור מחמאות. לקראת ראש השנה, הקרב ובא ריכזנו עבורכם מבחר מתכונים חגיגיים עם נתחי בשר ועוף, כאלה שכבר הפכו לקלאסיקות אהובות: מצלי כתף נמס ברוטב פטריות של יונית צוקרמן, דרך אסאדו חגיגי של יוסי שטרית ועד אורז עם כבש נוסטלגי של עינב בובליל. כל אחד מהם מביא סיפור וטעם ייחודי, אבל כולם מבטיחים שולחן חג מרשים ומלא ניחוחות.
צלי כתף ברוטב פטריות של יונית צוקרמן
אי אפשר בלי מתכון של "מלכת המטבח" הלא היא יונית צוקרמן, עם אחד המתכונים הכי אהובים במדור, כזה שאתם אוהבים לחזור אליו שוב ושוב. "זה צלי כתף ברוטב פטריות - הכי נמס שיש. הרכות והעסיסיות של הבשר יחד הרוטב המרוקאי הקלאסי המושלם - זה חלום", אומרת צוקרמן, "זה סופר טעים וקוטף אין ספור מחמאות". לצוקרמן יש טכניקה סודית שהופכת את המתכון הזה להצלחה מסחררת פעם אחר פעם.
מתכון לצלי כתף ברוטב פטריות של יונית צוקרמן
צלי כתף בערמונים ופטריות
עוד אופציה לעיקרית שעושה שימוש בנתח האהוב. הפעם מתכון נהדר של השף בני מדר, שחוץ מפטריות משלב גם ערמונים, שנותנים למנה עוד רובד עשיר וטעם אגוזי נהדר. "זאת מנה שעוברת מדור לדור והמתכון נשאר ללא כל שינוי על מנת לשמר את הטעם שהוא תמצית הזיכרון של כל מה שחשוב לנו בחיים, וזה בראש ובראשונה המעגל המשפחתי הקרוב. ההשראה למנה הזאת מגיעה מסבתי אשר טעמתי את המנה לראשונה בחיי ישירות מידיה".
מתכון לצלי כתף בערמונים ופטריות של בני מדר
אסאדו בתנור בקלי קלות
נעבור לנתח חגיגי ואהוב לא פחות - האסאדו כמובן. למרות שמו המפוצץ, מדובר בנתח נוח יחסית לעבודה, שדורש מכם בסך הכל סבלנות, ורצוי תיבול טוב. במתכון הבא יוסי שטרית משדך את האסאדו לחרובים והתוצאה מהממת במיוחד.
אסאדו בבישול ארוך עם בצלים ועגבניות
עוד אופציה של יוסי שטרית להכנה של אסאדו היא בבישול ארוך על הגז. כאן הוא משדך את הנתח הפופולארי לעגבניות ובצלים, הבשר סופג את הרוטב והופך בתום הבישול לרך ועסיסי במיוחד.
מתכון לאסאדו עם בצלים ועגבניות
אורז חגיגי עם בשר כבש
את המתכון הזה מתוך ספר הבישול של עינב בובליל פרסמנו אמנם בפסח, אבל אין סיבה לא להנות ממנו גם בראש השנה. "המנה הזו היא הכי אותנטית והכי מזכירה לי את בית סבתא. זה מתכון של דור שהולך ונעלם, אז קבלו את המתכון הכי טעים אבר".
מתכון לאורז חגיגי עם כבש של עינב בובליל
סופריטו בקר (או עוף) של קובי אדרי
רק לפני שבועיים שיתפנו אתכם כאן במדור החדש של קובי אדרי, במתכון של קובי לסופריטו בשתי גרסאות - עם בקר או עוף, ואנחנו כבר זוממים על המתכון לארוחת החג. מדובר במנה עשירה ומרשימה, שתקשט כל שולחן חג שתונח עליו.
עוף ברוטב תפוזים וקינמון
ומתכון אחרון, חגיגי ומיוחד, גם הוא של יוסי שטרית, לאנשי העוף מביניכם - הרוטב שלו עשיר וחם בזכות שימוש בתפוזים, שומר וקינמון והוא הופך את העוף לרך ועסיסי במיוחד, שדכו לו בורגול (תמצאו את המתכון ממש מתחת לזה של העוף), או אפילו אורז לבן - ואתם מסודרים עם יופי של מנה עיקרית. חג שמח!
מתכון לעוף ברוטב תפוזים וקינמון

