לא לפספס: המתכון של עינב בובליל לאורז עם כבש של פסח

"אצלנו במשפחה נוהגים לאכול את התבשיל הזה רק בצהריים של חג הפסח, ועדיין - היה לי ברור שהוא חייב להיכנס לספר. המנה הזו היא הכי אותנטית והכי מזכירה לי את בית סבתא"

אורז עם כבש של עינב בובליל. צילום: נמרוד סונדרס

עינב בובליל משיקה בימים אלו את ספר המתכונים השני שלה, "לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים", המציע מעל ל-80 מתכונים חגיגיים לשבתות וחגים. הספר מציג שילוב של המטבח המרוקאי והטריפוליטאי עם מנות כמו קציצות בשר עם ניוקי לראש השנה, בורקס אסאדו לסעודת שישי ופשטידת בשר לצאת כיפור.

בובליל, שהתפרסמה תחילה ב"האח הגדול" והפכה לכוכבת רשת אהובה, משמרת בספרה החדש את הטעמים הביתיים והמסורתיים שהביאו להצלחת ספרה הראשון.

הספר זמין לרכישה באתר הרשמי של עינב

אחרי שהמתכון לספגטי אדום הכי טעים בעולם שלה, כבש את הרשת, תתכוננו להתאהב במתכון של אורז עם כבש של פסח.

אורז עם כבש של פסח, צילום: נמרוד סונדרס

אורז עם כבש של פסח

"אצלנו במשפחה נוהגים לאכול את התבשיל הזה רק בצהריים של חג הפסח, ועדיין - היה לי ברור שהוא חייב להיכנס לספר. המנה הזו היא הכי אותנטית והכי מזכירה לי את בית סבתא, ולכן מקומה כאן - בספר שמוקדש למתכוני שבת קודש, חגים ומועדים. זה מתכון של דור שהולך ונעלם ולי חשוב במיוחד לכתוב ולתעד אותו, כדי שלנצח יהיה חקוק בלבנו ובמטבח שלנו, כי איך ורד בובליל אומרת? עדה זו עדה! אז קבלו את המתכון הכי טעים אבר. אני אמנם לא אוכלת את הבשר שלו, אבל מתענגת על התבשיל שלצידו ומחכה לו שנה שלמה!

המרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר צוואר כבש, חתוך לקוביות
  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • מלח לפי הטעם
  • 1 וחצי כפות פפריקה מתוקה
  • 1 וחצי כפות אבקת מרק
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 9-8 כוסות (כ־ 2 ליטר) מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 1 לפת, חתוכה לקוביות
  • 2 כרשות, חתוכות לטבעות
  • 2 כוסות פול ירוק
  • 2 כוסות אפונה
  • 2 וחצי כוסות (500 גרם) אורז לבן
  • 1 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1 כף תבלין לקציצות - חררט
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ואת התבלינים. פותחים את הטעמים בשמן.
  3. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים רבע שעה.
  5. מניחים בסיר את קוביות הכבש, מוסיפים 6-5 כוסות מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעתיים.
  6. מוסיפים את כל הירקות ו-2 כוסות מים נוספות. מבשלים כחצי שעה או עד ריכוך.
  7. מוסיפים את האורז, הכוסברה, החררט ואת 4 כוסות המים הרותחים ומבשלים שעה נוספת או עד לריכוך האורז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר