סנדוויץ' דג מטוגן. צילום: ליאת נעמי שירית

סנדוויץ' דגים שיזרוק אתכם לאיסטנבול בלי לעלות על מטוס

לחם טוב, דג מטוגן, רוטב משובח וקצת ירקות - ויש לכם כריך אליפות

בטח שמעתם על לורד סנדוויץ'. האגדה אומרת שאת הרעיון לארוז אוכל בין שתי פרוסות לחם המציא הרוזן הרביעי מסנדוויץ', עיירה אנגלית במחוז קנט, וממנה נגזר שמו. לפי הסיפור המפורסם, הוא ביקש שיגישו לו בשר בין שתי פרוסות לחם כדי שלא יצטרך להפסיק את משחקי הקלפים שלו, ובכך תרם לפופולריות של המאכל וטבע את שמו.

אגדה אורבנית או לא, סנדוויץ היא המצאה שצריכה לעמוד בשורה אחת לצד טלפון סלולארי, פינצטה ובקבוק מים חמים.

אמנות הרכבת הסנדוויץ', צילום: ליאת נעמי שירית

יש כל מיני אסכולות לאומנות הסנדוויצ'ים. יש מי שדוגל בלהעמיס כל מה שיש במקרר ונשמע הגיוני, ויש מי שמתייחס לסנדוויץ' כאל מדעים מדויקים עם יחסי כוחות, מידות ונפחים. אני נמצאת איפה שהוא באמצע.

אם אני באמצע טיול, פרוסות לחם מחמצת וגבינה עבה וחריפה תעיף לי את הסכך ואם אני בבית, אני מהנדסת רבי קומות עם תשתיות שיכולות לפאר קומפלקס בדובאי. ואם זאת ההשוואה, דובאי היר וו'י קאם.

לחם טוב הוא חובה. זאת המסגרת ולמסגרת חייבים להתייחס. קחו לחם בריא, פרוסות עבות שיכולות להחזיק, לא רק משקל אלא גם הרבה רוטב.

לא להתבייש להעמיס, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • כמובן כמובן, שאפשר להחליף רוטב ברוטב אחר וחסה בירוק אחר. הסנדוויץ' הוא שלכם - אתם מחליטים עליו.
  • דג מטוגן הכי טעים כשהוא יוצא מהשמן. תרכיבו את הסנדוויץ' ותאכלו מיד.
  • את הרוטב ואת הבצל המוחמץ אפשר לעשות יום לפני.
סנדוויץ' דגים אליפות, צילום: ליאת נעמי שירית

סנדוויץ דג מטוגן אליפות

מצרכים:

  • 1 בצל אדום חתוך לחצי ואז לפרוסות דקות
  • קופסת מלפפונים חמוצים
  • 3/4 כוס מיונז
  • 1/3 כוס שמיר קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות רוטב חריף (סרירצ'ה, אריסה, סחוג אדום)
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס קמח
  • 2-3 חתיכות פילה דג לבן
  • 2/3 כוס שמן
  • 2 כוסות חסה קצוצה
  • חופן עלי בייבי תרד
  • 4 פרוסות לחם
  • 1 כוס צ'יפס משקית

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה שמים פרוסות בצל סגול עם פרוסות מלפפונים חמוצים, יחד עם המים שלהם (זה קיצור דרך נהדר להחמיץ ירקות). מניחים בצד.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את המיונז, שמיר קצוץ, שום כתוש, רוטב חריף, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. טועמים ומשפרים טעמים. מניחים בצד.
  3. בשלוש קערות שטוחות שמים את הקמח, 2 ביצים טרופות ופירורי פנקו.
  4. מייבשים את חתיכות הדג, מצפים אותן בקמח, מנערים את שאריות הקמח. טובלים בביצה טרופה, מעבירים לקערת פירורי הפנקו ומצפים את הדג היטב מכל צדדיו.
  5. במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה מחממים שמן. מטגנים את חתיכות הדגים עד שהפירורים זהובים והדג מוכן.
  6. מוציאים את חתיכות הדג לצלחת עם נייר מגבת.
  7. מרכיבים: על שתי פרוסות לחם, שמים כמה כפות של רוטב המיונז-שמיר שהכנו. על פרוסה אחת מעמיסים - חסה קצוצה, בצל ומלפפון חמוץ, חופן עלי תרד, חתיכות דג מטוגן, חופן עלי בייבי תרד, עוד קצת ירקות מוחמצים, צ'יפס ואז חסה קצוצה.
  8. שמים מעל את הפרוסה השנייה מועכים את הסנדוויץ', מכל הלב. הכל יתחיל לברוח מהצדדים אבל אתם לא תוותרו על כלום. תחזירו בחזרה. זה הבלאגן הכי יפה שראיתי מעודי. יאללה. זה זמן הסנדוויץ'. בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...