סלמון במיסו לצד אורז קוקוס. צילום: אסף קרלה

5 הדרכים הטעימות ביותר להכין סלמון

האסייתי של שטרית, הסביצ'ה המרענן, הגרסה הים תיכונית של עינב בובליל, הקלאסיקה שתמיד עובדת וזאת שהמומחים ממליצים עליה - דג אחד, חמש גרסאות

הסלמון כבר מזמן הפך לאחד הדגים האהובים במטבח הישראלי - בזכות טעמו העשיר, צבעו הוורוד־כתום שמקפיץ כל צלחת, ובעיקר הגמישות שלו בבישול: הוא יכול להיות עדין ורענן בסביצ'ה קריר, עסיסי ומלא עומק כשהוא נצלה בתנור, או להתחבר להרפתקאות קולינריות מכל קצוות העולם. ריכזנו כאן חמישה מתכונים שונים לדג הפופולרי – ממומחים שמסבירים איך באמת כדאי להכין אותו, דרך מתכון אסיאתי עם טאץ' של יוסי שטרית, ועד הגרסה הים־תיכונית המפתיעה של עינב בובליל.

שוב התייבש לכם הסלמון?, צילום: Getty Images

אפייה איטית - דבר המומחים

באתר של מרתה סטיוארט גייסו צוות מומחים, שנתן כמה טיפים מאוד חשובים בכל הנוגע להכנת סלמון, שמבטחים שבסוף ההכנה, תמצאו את עצמכם עם דג במרקם רך וחמאתי וטעם עשיר וטרי. בונוס: השיטה מתאימה גם למבשלים מתחילים וגם למנוסים.

הדרך הטובה ביותר להכין סלמון, לפי מומחים

סלמון במיסו, צילום: אסף קרלה

סלמון במיסו

אין ספק שאחד המטבחים שהכי מחמיאים לדג הסלמון הוא המטבח האסייתי. במתכון הבא, יוסי שטרית, מבקש לערוך לכם היכרות עם המיסו שמעשיר את הדג הנהדר הזה בטעמי אוממי מופלאים. בונוס: הוא הולך נהדר עם אורז קוקוס שגם המתכון שלו מחכה לכם ממש כאן בלינק.

מתכון לסלמון ברוטב מיסו

סלמון קדאיף, צילום: נמרוד סונדרס

סלמון "דובאי" של עינב בובליל

ממטבחי המזרח - למטבחי המזרח התיכון. עינב בובליל נתנה למתכון הזה את השם "סלמון דובאי" גם בזכות ציפוי הקדאיף המשגע, שנותן לדג קריספיות נהדרת ומראה חגיגי. או כמו שהיא מספרת: "היא עשירה ברמות, מלאה בהפתעות, מעניינת, יפה, מושקעת ומעולה".

מתכון לסלמון בציפוי קאדיף 

סלמון בדבש, צילום: ענת אלישע, מתוך הטיקטוק

סלמון ברוטב שום, דבש ולימון של ענת אלישע

לפני כמעט שנה, בראש השנה שעברה, העלנו את חמשת המתכונים הכי טובים לחג מהטיקטוק. מתכון הסלמון של ענת אלישע עשה לנו את במיוחד, עם מתכון פשוט ומנצח לסלמון ברוח החג שכולם אוהבים.

למתכון לסלמון בדבש

סביצ'ה סלמון, צילום: סיון אופירי

סביצ'ה סלמון

ולסיום, עכשיו בימי הקיץ החמים, כשכל מה שבא לנו זה אוכל קר ומרענן, זה בדיוק הזמן להפוך את הסלמון לסביצ'ה - קל, בריא וכל כך טעים. גם אם אתם חוששים לעבוד עם דגים נאים - המתכון הזה הוא מקום מצוין להתחיל ממנו.

מתכון לסביצ'ה סלמון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...