שוב התייבש לכם הסלמון?. צילום: Getty Images

מרקם חמאתי, טעם עשיר: זאת הדרך הטובה ביותר להכין סלמון, לפי מומחים

מתסבר שלדג הפופולרי יש שיטת הכנה מומלצת במיוחד, ולא בטוח שאתם מכירים אותה

[object Object]

סלמון הוא אחד הדגים הפופולריים והבריאים ביותר, אך השאלה הגדולה היא - מהי הדרך הטובה ביותר להכינו?

לפי מומחים שהתראיינו לאתר של מרתה סטיוארט, התשובה פשוטה: אפייה איטית בחום נמוך (Slow Baking). שיטה זו מבטיחה מרקם רך וחמאתי וטעם עשיר וטרי, והיא מתאימה גם למבשלים מתחילים וגם למנוסים.

תנו לו זמן, צילום: אסף קרלה

מהי אפייה איטית?

בעוד שהמונח "נמוך ואיטי" מוכר בעיקר בהקשר של בשר בקר, העיקרון דומה גם לסלמון. בישול בטמפרטורה נמוכה לאורך זמן מאפשר לדג להתבשל באופן אחיד מבלי להתייבש.

מדען המזון בריאן קווק לה מסביר את המדע מאחורי השיטה: "כאשר סלמון מבושל לאט בטמפרטורה נמוכה, סיבי השריר מאבדים את מבנם המולקולרי בעדינות מבלי להתכווץ בחוזקה, מה שמאפשר ללחות להישאר לכודה בפנים." בניגוד לצלייה בחום גבוה שיכולה להוביל למרקם יבש, האפייה האיטית שומרת על השמנים הטבעיים של הדג ומספקת תוצאה רכה ועסיסית.

רוצים מרקם רך ועסיסי?, צילום: המחשה - מידג'רני

היתרונות של אפיית סלמון באיטיות

מרקם מושלם

ההבדל העיקרי בין אפייה איטית לשיטות אחרות הוא המרקם הרך והקטיפתי שמתקבל, בניגוד לתוצאה היבשה יותר שעלולה להתקבל בחום גבוה. בישול בטמפרטורה של 120-150 מעלות מבטיח סלמון עסיסי ומבושל אחיד.

קל להכנה

זוהי שיטה שאינה דורשת מאמץ מיוחד – פשוט מכניסים את הדג לתנור וממתינים. אין צורך לפקח עליו באופן קבוע.

מתאימה למתחילים

האפייה האיטית היא "סלחנית" הרבה יותר מאשר שיטות אחרות ומקטינה את הסיכוי לבישול יתר, מה שהופך אותה לאידיאלית למי שאין לו ניסיון בבישול דגים.

פחות בלגן

שיטה זו דורשת רק כלי אפייה או תבנית, ללא התזת שמן או ניקוי מסובך אחר כך.

עשבי תיבול יעשו לו טוב, גם פלחי לימון, צילום: Getty Images

תיבול וארומה

קאט מק'קיו, מומחית לדגי ים פראיים, ממליצה להשתמש במרכיבים שחודרים לדג בהדרגה במהלך האפייה האיטית. היא מציעה לשלב עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין ותימין, קליפות פירות הדר ובצלים שמחדירים ארומה עדינה לדג. אחת ההמלצות המועדפות שלה היא לקצוץ כוסברה טרייה עם שן שום, להוסיף מעט גארם מסאלה, ולשפוך את התערובת ישירות על הסלמון יחד עם שמן זית כתית מעולה שעוזר בפיזור הטעמים. היא מציינת שגם אפשרות פשוטה יותר כמו כמה פרוסות לימון טרי וחופן של עשבי תיבול תעבוד נהדר, מכיוון שבתהליך האפייה הארוך הטעמים יספיקו לחדור היטב לבשר הדג.

אל תורידו את העור, צילום: GettyImages

מה לגבי העור?

השארת עור הסלמון בזמן הבישול מספקת מספר יתרונות, הוא פועל כמחסום תרמי שמווסת את העברת החום, מפחית את אובדן הלחות מהדג, העור מכיל ריכוז גבוה של שומן שמשמש כ"חוצץ" נגד בישול יתר, והוא עוזר לשמור על שלמות הדג.

בעת אפייה איטית, הדג בדרך כלל מבושל כשהעור כלפי מטה, מה שאומר שהעור לא יהיה פריך. אם מעוניינים בעור פריך, ניתן להפוך אותו לכזה בנפרד במחבת לוהטת או מתחת לגריל לאחר הבישול העיקרי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו