תפוחי אדמה אפויים
נתחיל בקלאסיקה - תפוחי אדמה אפויים בתנור, כי כשהשפית פופי אוטול, הידועה בכינויה "מלכת תפוחי האדמה", נותנת את הסוד שלה בצורה כה מפורטת, אין ברירה חוץ מלהוציא מחברות ולעקוב אחר ההוראות.
מתכון לתפוחי אדמה מושלמים בתנור
הפירה המושלם
ואם בקלאסיקות עסקינן, אי אפשר לעשות לקט מתכונים של תפוחי אדמה, ולא להתייחס לפירה של רובושון, מבוצע על-ידי יוסי שטרית. הוא קטיפתי, הוא חלק, הוא חמאתי והוא כל מה שאנחנו יכולים לרצות מהפירה שלנו.
כדורי פירה אפויים
רוצים לתת לפירה שלכם מעטה קריספי? בדיוק בשביל זה נוצרו כדורי הפירה האלה. הבונוס? הם אפילו לא דורשים טיגון.
רושטי - לביבת תפוחי אדמה שוויצרית
מי ששומר את התענוג שנקרא לביבה רק לחנוכה לא יודע מה הוא מפסיד. עוד מתכון נהדר של יוסי שטרית - הפעם לרושטי - לביבת תפוחי אדמה גדולה במחבת - שעשויה, משני מרכיבים בלבד, מושלמת בוקר, צהריים וערב.
מתכון לרושטי - לביבת תפוחי אדמה
תפוחי אדמה האסלבק
משוויץ נקפוץ לשבדיה. תפוחי אדמה האסלבק (Hasselback), היא מנה שקרויה על שם המסעדה בשוודיה בה היא נולדה. תפוחי אדמה חתוכים דק דק בדומה לאקורדיון, צפופים יחד בתבנית, בעוד התחתית שלהם טבולה בשמנת ותבלינים. בניגוד לגראטן קלאסי בו פרוסות תפוחי האדמה שוכבות, פה במנה, הן עומדות, מה שהופך אותן לקריספיות בשעת האפיה.יש יותר מגרה מזה?
קוגל תפוחי אדמה
את המתכון הזה אמנם העלנו בפסח, אבל הוא כל כך מוצלח, אז למה שלא נהנה ממנו כל השנה? לקוגל תפוחי אדמה (או פשוט פשטידה, אם תרצו), יש מלא גרסאות, במתכון שלפניכם ליאת נעמי שירית הלכה על הקלאסיקה - יש דימיון ללטקעס, מינוס השמן והטיגונים, עם שוליים קריספיים ופנים רך ועסיסי.
טורטה תפוחי אדמה
הקינוח שלנו הפעם הוא אמנם לא מתוק - אבל כן מדובר בעוגה. טורטה בגרמנית (Torte) היא עוגה בעלת שכבות, ובמקרה שלנו - שכבות שכבות של תפוחי אדמה עם פרמזן, בלסמי וטימין, או כמו שאומר השיר - אין חגיגה בלי עוגה (של תפוחי אדמה).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו