"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
רושטי - לביבת תפוחי אדמה ענקית| צילום: אסף קרלה

לביבה מטריפה במחבת מ-2 מרכיבים בלבד

נסו רגע לדמיין שחורף עכשיו, ושאתם יושבים מול האח בכפר נידח באלפים השוויצריים, עם חברים טובים ופונדו מתוקתקף זה לגמרי עובד גם כאן, עם המתכונים הקלאסיים האלה - ומזגן חזק

,עודכן
0השמעה

בשנת 1920 הוקמה קרן היסוד - מוסד שחרת על דגלו מטרה ברורה: לחבר את יהדות התפוצות לארץ ישראל ולסייע בבנייתה. מאז ועד היום, כבר יותר מ־100 שנים, הקרן מגייסת תרומות, מסייעת ליהודים לעלות לארץ ולהיקלט בה, ותומכת בתעשייה, בחינוך ובחברה בישראל. מאז 7 באוקטובר הקהילות היהודיות בעולם מתמודדות עם אנטישמיות גוברת, עם פחד ועם בידוד. לכן החיבור בין מדינת ישראל ליהדות העולם חשוב כעת מאי־פעם.

היתה לי הזכות להשתתף באחד מאירועי המגבית של הקרן, שהתקיים במעון הקהילה היהודית בציריך שבשווייץ. מאות אנשים הגיעו, יהודים ולא־יהודים, כולם עם לב פתוח ועם רצון אמיתי לעזור. כבר מהרגע הראשון הורגשה באוויר תחושת אחדות. קבלת פנים חמה, שיחות אישיות, חיבוקים שנתנו הרגשה כאילו אנחנו מכירים.

דמיינו שאתם בשווייץ,צילום: אסף קרלה

האירוע כלל ארוחת ערב חגיגית בת ארבע מנות, ובמהלכו היו נאומים, סיפורים ושיתופים מהלב. עליתי לדבר מול הקהל וסיפרתי על עצמי, על הילדות בפריפריה בצפון, על הבית המסורתי שבו גדלתי, על הערכים שספגתי ועל החיבור העמוק שאני מרגיש לעם ולמדינה שלי.
הרגשתי גאווה. לא רק על הסיפור האישי שלי, אלא גם על האפשרות לייצג את ישראל, לדבר בשם כולנו ולגעת בלבבות. חזרתי משם בתחושה שקרן היסוד היא הרבה מעבר לארגון גיוס כספים. היא גשר, לב פועם שמחבר בין עמים, בין קהילות, בין אנשים. תזכורת לכך שגם בימים הכי קשים - אנחנו לא לבד. יש לנו משפחה גדולה, חובקת עולם, שעומדת איתנו, מחבקת, תומכת ולא מרפה.

ועכשיו, אחרי שהתעודדנו קצת, ננסה להכין ביחד שני מאכלים שוויצריים קלאסיים ונפלאים.

פונדו גבינות,צילום: אסף קרלה

פונדו

הפונדו, אחד המאכלים הלאומיים של שווייץ, מבוסס על גבינות מומסות - לרוב תערובת גבינות כמו גרוייר ואמנטל - והוא מנה חברתית שנפוצה מאוד בהרים בעונת החורף. הוא מוגש בסיר מיוחד (קאקלון), שמונח על מבער כדי לשמור על חום קבוע, וטובלים בו קוביות לחם בעזרת מזלגות ארוכים.

המרכיבים:

  • 300 גרם גבינת גרוייר מגוררת
  • 300 גרם גבינת אמנטל מגוררת
  • ½1 כפיות קורנפלור
  • ½1 כוסות (300 מ"ל) יין לבן יבש
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מעט מלח (כי לגבינות יש הרבה טעם)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הגבינות עם הקורנפלור (ששומר שהשומן של הגבינות לא יתפרק ושתתקבל מסה אחידה).
  2. מוזגים לסיר את היין הלבן ומוסיפים את שן השום. מחממים על אש בינונית עד לסף רתיחה (לא להרתיח).
  3. מקטינים את האש ומוסיפים בהדרגה את תערובת הגבינות תוך כדי ערבוב, כדי שלא יישרף בתחתית, עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים מעט ומגישים לצד פרוסות באגט. אפשר לגוון גם עם תפוחי אדמה קטנים ופטריות.
לביבה אחת גדולה,צילום: אסף קרלה

רושטי (Rösti)

מאכל שוויצרי מסורתי, שמקורו בחקלאים של מחוז ברן. בפשטות, מדובר בתבשיל תפוחי אדמה מגוררים שמטוגנים בחמאה או בשמן, עד להיווצרות קרום זהוב ופריך מבחוץ תוך שהפנים נשאר רך. במקור הרושטי היה חלק מארוחת הבוקר, אך היום הוא נאכל בכל שעות היום, כתוספת או כמנה בפני עצמה.

המרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים מאוד מקולפים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה ומערבבים עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
  2. במחבת קטנה מחממים שמן זית לטיגון ומניחים את בלילת תפוחי האדמה בגודל המחבת ובעובי של כ־1 ס"מ.
  3. מטגנים היטב מכל צד עד להשחמה טובה.

כדאילהכיר