כשג'וליה צ'יילד הופיעה בטלוויזיה לראשונה בשנת 1962, היא לא הכינה ביף בורגיניון או קוק או ואן, במקום זאת, היא הציגה לאמריקנים את אומנות הבישול הצרפתי עם מאכל פשוט וקלאסי - האומלט.
אומלטים קיימים בצורות שונות מאז ימי קדם, אך המילה הצרפתית “omelette” נכנסה לשימוש במאה ה-16. מאז, מנת הביצים הטעימה הזו הפכה לאייקון של המטבח הצרפתי.
אבל הכנת אומלט צרפתי אמיתי דורשת טכניקה שונה והגשה שונה מאשר האומלט האמריקני הקלאסי. אם אתם באמת רוצים להצליח עם המתכון הזה כפי שהוא נועד להיות מוגש, חשוב לשים לב לשלבים המדויקים ולשיטות המומלצות - ולהימנע מטעויות של מתחילים.
להלן, מומחים קולינריים מסבירים ל-HuffPost כיצד להכין אומלט צרפתי מושלם:
מה מבדיל אומלט צרפתי אמיתי?
"מה שהופך אומלט בסגנון צרפתי לשונה מאומלט אמריקני הוא שהוא עשוי רק מביצים וחמאה, והמרקם שלו רך ומיוחד", אמר בניניו ארמאס, הבעלים המשותף של La Boulangerie Boul’Mich בדרום פלורידה, ל-HuffPost. "אומלט צרפתי אמור להיות בצבע צהוב בהיר ואחיד, בלי כתמים שחומים".
בעוד שהאומלט האמריקני מקופל לשניים, האומלט הצרפתי מגולגל לצורת אליפסה או גליל - רבים טוענים שההגשה האידאלית צריכה להיראות כמו כדור פוטבול או רוגבי.
אבל לפני שמתחילים לעצב, צריך לבשל את הביצים בצורה נכונה.
כך תבשלו את הביצים כהלכה:
"הטיפ הראשון לאומלט מושלם הוא תמיד להשתמש בביצים טריות", אמר ארמאס. "הכי טוב להכין אומלט משתי ביצים ולהקציף אותן ביד במשך לפחות 30 שניות".
לאחר שהביצים מוקצפות היטב, יש לתבל במלח ופלפל. לאחר מכן תזדקקו למחבת נון-סטיק.
"חשוב שהמחבת תהיה בטמפרטורה הנכונה," אמר הרווה מאליוור, מנהל תחום הקולינריה ב-Institute of Culinary Education. "חממו אותה על אש בינונית, הוסיפו חמאה, וכשהחמאה נמסה - אפשר להתחיל".
המשך הבישול והגלגול:
מאליוור ממליץ לשפוך את הביצים למחבת במהירות ובבת אחת.
"הניעו את המחבת וערבבו עם מרית בו זמנית כדי ליצור תערובת אחידה", הוא הסביר. "כשהביצים מגיעות למרקם קרמי, טפחו על המחבת כדי להחליק את הביצים ולוודא שאין קמטים".
אם רוצים להוסיף תוספות כמו עשבי תיבול או גבינה, חשוב לעשות זאת רק כשהאומלט כמעט מוכן - כ-85% מבושל. לאחר מכן - מגלגלים.
"גוללים צד אחד של הביצה למרכז ליצירת קיפול ראשון, ואז מגלגלים את הצד השני גם כן למרכז, כך שייווצרו שלושה שלישים", הסביר. "הפכו את האומלט החוצה מהמחבת כך שיוגש עם הצד הסגור כלפי מטה".
View this post on Instagram
טעויות נפוצות שצריך להימנע מהן:
למרות שההוראות נראות פשוטות, יש לא מעט דרכים לטעות באומלט צרפתי.
"טעות אחת היא שהאומלט מקבל יותר מדי צבע, לרוב כי המחבת חמה מדי," ציין מאליוור. "מחבת חמה מדי גם תגרום לבישול יתר של הביצים - אומלט צרפתי מושלם לא אמור להיות שחום אלא בעל מרקם קרמי".
ארמאס גם מזהיר מבישול על חום גבוה מדי.
"לטגן את האומלט מצד אחד ואז להפוך אותו לצד השני זו טעות - כך לא מכינים אומלט בסגנון צרפתי," אמר.
חוסר שימון של המחבת בכמות מספקת של חמאה עלול לגרום לאומלט להידבק וליצור מרקם לא אחיד. וגם – אל תשתמשו ביותר מדי ביצים.
"שימוש ביותר מדי ביצים זו טעות נוספת, כי זה ידרוש זמן בישול ארוך יותר, שישנה את הטעם והמרקם", אמר ארמאס. "יותר מדי ביצים גם יקשו עליכם ליצור עיגול דק כשאתם שופכים את התערובת למחבת".
ולסיום – תרגול מביא מצוינות: גם אם תטעו, אל תתייאשו. שליטה באומלט צרפתי דורשת תרגול. וכפי שאמרה ג’וליה צ’יילד: "אם אתם לא מוכנים להיכשל – אתם לא תצליחו ללמוד לבשל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו